ABL – detektivové sledovali… No a co?

Ten dláždí ulice, ten kove podkovy, ta krmí slepice, ta peče cukroví… A detektiv sleduje lidi. Politici České republiky učinili převratný objev, jenž některé posadil na zadek, druhé postavil do pozoru. Sice až takřka po pěti letech, ale přesto.

abl.eu

To se prostě u detektivních agentur docela běžně stává, že sledují lidi. A sledují je na zakázku. Na rozdíl od Policie ČR je nezajímá důvod a myslím, že ve své podstatě ani kdo a co jsou sledovaní zač. Právě proto detektivní agentury existují! Nemusí se striktně držet policejních předpisů. A zdali za své sledování dostali, coby bonus, zakázku od zadavatele, nebo jde pouze o náhodu, že jedna z největších bezpečnostních agentur ji získala zrovna na Praze 11, v téhle republice určitě prokázat nepůjde.

Na kauzu lze pohlížet hned z několika úhlů. Jako nejpádnější se mi jeví snaha zničit Víta Bártu. Začal šahat moc hluboko do kapes politickým mafiánům, a to se v české džungli neodpouští. „My si tu léta v pohodě přikrádáme statisíce a miliony ze státního, a pak přijde nějaký Bárta a máme utrum.“ Koho by to nenaštvalo, není-liž pravda?

Vít Bárta nutí výstavby silnic a železnic i jejich provozovatele k něčemu, s čím se ještě nesetkali - šetřit. Ale zlodějina kolem státní kasy je velmi, velmi zažraná. A Vít Bárta, jako bývalý majitel bezpečnostní agentury zase velmi, velmi dobře ví, kde a jak se krade, jak se vše kamufluje. Padla kosa na kámen a začalo se jiskřit.

Samozřejmě, že se práce detektivů nelíbí ODS, poněvadž na Praze 11 vládli jejich zastupitelé. Navíc to vypadá, že se spolustraníci nechali sledovat navzájem. A která manželka by se neurazila, pokud by zjistila, že ji manžel nechává sledovat? Navíc, když se to dozvědí sousedé. Aby se nepralo na veřejnosti špinavé stranické prádlo, budeme řvát: „Fuj, to všechno ABL. Fuj!!!“ Navíc ta drzost, že si detektivové dovolili sledovat politiky. Sice na úrovni docela nízké, ale pro házení špíny to stačí nad hlavu. Nikdo v České republice by neměl zapomínat, že politici jsou zde nadlidi!

K houfu ukřivděných se pak staví do fronty i tak úsměvně závistivá trestní oznámení padlého expremiéra Paroubka typu: „Kde jen ten chlápek na to maserati vzal?“ Jako by měl v ČSSD a ve Sněmovní ulici málo kolegů, kterým by mohl tuto otázku položit mnohem oprávněněji.

Ve finále nese kauza dosti podobných rysů s politickou popravou Jiřího Čunka. U něj si sekretářka vzpomněla taky skoro až za pět let, že na ni chtěl „možná“ sáhnout. Ale Vít Bárta je mnohem zkušenější v boji s lůzou tohoto typu, takže uvidíme, kdo zvítězí. Jedno je jisté: Kauza je vyvolána uměle, poněvadž před pěti lety nemohla být politická ze strany ABL, i kdyby si to firma nakrásně přála. Nikdo na světě netušil, že její majitel bude členem tehdy ještě dlouho neexistující strany a chytat zloděje z ministerského křesla.

Čtěte další zajímavé články:

Zázrak – pro Čechy není dioxin škodlivý!!!

Jan Antonín Baťa versus Tomáš Jan Baťa – zavrženec versus modla

Čert vem křesťanské zásady, když jde o majetek

Autor: Radomír Dolanský | úterý 25.1.2011 7:46 | karma článku: 34,74 | přečteno: 1836x