Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hucul

20. 2. 2008 10:29
Vas kamarad...

... ma originalni nahled na vec. "Uz to tam stejne zaplevelili, tak at si to nechaji." Jenze co kdyz za dalsich 10 let zjistime, ze se mezitim z chudnouciho Kosova vsechni ti plodni Albansti muslimove prestehovali dale na sever a zaplevelili dalsi uzemi? Zase se usekne kousek Srbska a zase se slusni lide prestehuji jeste dal na sever, aby se za nimi znovu natahli ti mafiansti musulmani? A jak dlouho to bude treba delat, nez Albanie pokryje celou Evropu a my budeme vsichni zit na nevelkem uzemi kdesi za polarnim kruhem?

0 0
možnosti

Karel

20. 2. 2008 10:02
Ševče drž se svého kopyta

Excelentní programátor má právo na svůj názor nacokoliv. Je otázkou, jaké jsou jeho znalosti v oblasti historie. Než budeš psát další blog, zajisti si více zdrojů. 

0 0
možnosti

Jarda

20. 2. 2008 9:12
Jaký je rozdíl mezi Basky a Albánci?

Baskové nemají svůj národní stát, Albánci ano.

A Němci z pohraničí ČSR měli dokonce dva národní státy plus národnostně smíšené Švýcarsko.

Příslušníci národa, který má národní stát, se mohou do svého národního státu vystěhovat a proto jim nelze přiznat právo na státoprávní seberučení teritoriální secesí od jiného státu. Naopak příslušníci národa bez vlastního národního státu mají za podmínky své teritoriálně lokalizované většiny politickomorálně subjektivní právo na vlastní stát a na iredentisitické hnutí až po secesi od jejich současného státu i s domovským územím.

0 0
možnosti

Klotilda

20. 2. 2008 8:34
Jste moc daleko

Zdá se mi mnohem legitimnější samostatné Severní Irsko a jeho případné připojení k Irské republice nebo stěhování Španělů ke skále a pak hlasování o Gibraltarské nezávislosti a případném připojení ke Španělsku.Rozdělení na Anglii, Wels a Skotsko ,podle národních pocitů obyvatel, by se k dělení Srbska asi trochu přirovnat dalo.Nebo spíš vznik samostatného Britského Polska.Úplný nesmysl,že?Jako ptát se kolik je v našem parlamentu Němců,Čechů,Poláků,.......Keltů.Občanství je víc než národnost nebo momentální politické či náboženské přesvědčení. Moje rodina žije víc než dvěstě let v Sudetech,to že jsou Čechy nedokázala většina při prvorepublikovém sčítání lidu ani česky říct natož napsat.Na národnosti nezáleží pouze na občanství.A jako německé obyvatelstvo Sudet zradilo svůj český stát tak albánské obyvatelstvo Kosova zradilo Srbsko.Důvodů bylo  spousta.Správné to ale není.

0 0
možnosti
K

karel_vvv

20. 2. 2008 5:11
srbsky programator

snad c++, to by jste jako IT mel vedet.

ale prepsat se muze kazdy.:-)

0 0
možnosti

Aktron

19. 2. 2008 23:09
ale ne

Člověče, neignorujte poměry na Balkáně. Připojení RS k Srbsku by vedlo k hrozným problémům - chorvati v Bosně by se chtěli připojit k Chorvatsku, muslimové co zůstali uprostřed by museli čelit enormním tlakům a byli by nakonec loutkovým státečkem. Co se týče Černé Hory, tak ta je ráda že je nezávislá, odhlasovali si to v referendu a to už nějaký Bělehrad nezmění. Že je srbsko vnitrozemské je problém Tita že prostě namaloval hranice republik po válce tak, jak je namaloval (tj. Chorvatsko shráblo až na Neum a Koper skoro vše). Kosovo by mělo zůstat Srbsku, protože to nebude dlouho trvat a jinde se albánci prostě ozvou. S jídlem přeci roste chuť. A když ne oni, tak Srbové ano (viz bod č. 1) Že by v půlce srbského parlamentu byli albánci je sice smůla ale s vyšší porodností se dá těžko něco dělat. Kosovo JSOU srbské sudety, stejně jako Slovensko JSOU sudety uherskými. Historické území, které je odňato na základě rozhodnutí jiného než to území vlastnícího státu (o nás bez nás).

0 0
možnosti

well

20. 2. 2008 11:47
Re: ale ne

Souhlas, vidím to také tak, díky!R^

0 0
možnosti
OZ

Šochet

19. 2. 2008 22:06
Asi

svobodu přejete sobě a pak svému chlebodárci, jinak už nikomu. Nezastávejte se divokých Balkánců, není na ně spolehnutí. Každý národ nechť si vyřeší svůj osud po svém. Přejte samostatný stát Čečencům, Baskům, Kurdům, tak jak jiní přáli v r.1918 nám Čechům, kdy jsme donutili téměř 5 mil. Němců se učit najednou česky a poslouchat v německých Sudetech české starosty, ředitele pošt a škol atd. Albánští muslimové nejsou ortodoxní, stejně jak převaha Turků. Větší až smrtelné nebezpečí se však rodí v Iranu a Palestině. Tady doutná hodně velká světová mina. A přátelé Srbů== Rusové Iranu vydatně pomáhají a Palestince školí. Nebo ne ?

0 0
možnosti

Lubomír Šula

19. 2. 2008 21:57
Mno...

Hlavne bych si nebyl až tak jist, že Chorvate jsou katolici, pokud tedy za ni nepovazujeme pravoslavnou  starokatolickou cirkev. A rekl bych ze Srbsko neztratilo nic. Bylo soucasti Socialisticke federativni republiky Jugoslavie stejne jako CHorvatsko nebo Makedonie a dalsi. Tedy rozpadla se SFRJ  a ne ze  Srbsko o neco prislo.  JInak na oddeleni Kosova nemam nazor.  Ale na kamarady, kteri jsou nekde nelegalne bych nespolehal, at uz z onoho nebo jineho duvodu jsou nekde nelegalne, nelibi se mi to. Zakony se maji dodrzovat. Jestli je nekdo nedodrzuje, neni pro mne prilis verohodny a uz ne vubec jako zdroj informaci. Uz vubec ne pro informace tak citlive, jako bezesporu oddeleni Kosova od Srbska je.

0 0
možnosti

Milan

19. 2. 2008 21:54
Kosovští Albánci stejně jako sudetští Němci

mávali vlajkami sousedního státu.

0 0
možnosti
JZ

Vagabundinha

19. 2. 2008 21:49
Srbsko = Jugoslávie

Docela dobrý příspěvek (na to, jak hulíte!), takže dávám karmu.

Ale jak můžete napsat, že Srbsko ztratilo Chorvatsko, Slovinsko atd.? Cožpak Slovinsko někdy bylo součástí Srbska?

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2731x
[martin dobrovsky]


webpage counter