Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

martin.dobro

1. 10. 2009 17:42
STRUČNÁ ODPOVĚĎ NA VAŠE NÁMITKY:

1) Vyjadřovat se k mé kauze nechci ani nemůžu ... soudní řízení stále probíhá.

2) Ano, jsem svým způsobem narcis a nestydím se za to. Na druhou stranu, nikoho nepovažuju za pitomce! Strašně rád si v poslední době povídám s uklízečkou z našeho domu, a popravdě - ta paní je sečtělejší než mnozí z nás. "Blogy psané na oprátce" je jen trapnou parafrází na "Reportáže..." od Julia Fučíka.

3) Čísla popletená nemám. Přikázání jsem čísloval tradičně dle Tóry, ne podle křesťanských patlalů, kteří si spojili a rozdělili (PŘEČÍSLOVALI) přikázání jak se jim to hodilo. Za vše mluví svěcení neděle místo soboty, zobrazování Džízise, údajné panny Marie a dalších (apoštolů, svatých) - modloslužebnictví zapovězené druhým přikázáním. Guláš v číslech a významech  Vám dělá někdo jiný - křesťanské církve.

Děkuju Vám za všechny reakce. !!

0 0
možnosti
AH

nyny.

1. 10. 2009 16:59
hmmm

avizujete příští blog o tom, co bylo, že už ani slovo. Ale když už jste tu popsal tu anabázi, tak proč se vyhýbat tomu, jak to celé dopadlo. Mne by to tedy docela dost zajímalo, jestli mi vás má být líto, nebo naopak .... možná bych vám i odpustila ty hloupé a pubertální rádobysvěto fucky ve všech pádech.

0 0
možnosti
MU

Mira UL

1. 10. 2009 14:08
/

Ukázkový výplod člověka považujícího ostatní za pitomce. Už ten titulek "blogy psané na oprátce" vypovídá o Vašem narcismu víc, než byste chtěl.

miroslav.vojta@volny.cz

0 0
možnosti
WS

wandering star

1. 10. 2009 1:59
Máte popletená i ta čísla

o významu vůbec nemluvě.

0 0
možnosti
A

auslander

30. 9. 2009 22:50
Budhismus přeci není náboženství

ale filosofie života;-)

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

30. 9. 2009 22:34
Buddhista samouk?

Nějak jsem si nevšiml, že by buddhismus vůbec obsahoval koncept Boha, takže ho ani nerelativizuje (to slovo vás fascinuje?) ani nezpochybňuje. Prostě s ním nepracuje. 

-

Co se týče karmy, buddhismus neříká, zda se následky vlastních činů projeví v příštích životech nebo v životě tomto. Je to jedno, člověk před následky neunikne. V tom je buddhismus naopak trochu podobný křesťanství, které také následky hříchů přesouvá do oblasti po smrti. Jenže zatímco u křesťanů se jedná o jakýsi akt spravedlnosti, v buddhismu bych koncept karmy přirovnal spíše k přírodnímu zákonu, něco jako akce a reakce.

-

Co mně na buddhismu nesedí je jeho vytčený cíl - nirvána. Nějak jsem se nedokázal srovnat s myšlenkou, že život je utrpení a že se mám pokoušet vystoupit z kruhu utrpení a vstoupit do nirvány. Já zatím žiju rád a představa dalších inkarnací mi není nepříjemná. ;-)

0 0
možnosti
S

SBR

30. 9. 2009 20:26
tak si nějak nejsem jistý..

..jestli náhodou ten buddhismus nebyl studován trochu povrchně. Ona re-inkarnace do dalšího života je svým způsobem "trest" za nedostatečně správně prožitý život. Vrcholem je totiž věčná blaženost, souznění ...atd.. prostě nirvána.

K destateru se asi nemá cenu vyjadřovat, protože jestli na něčem padá morálka a celkově civilizace, tak na tom, že lidé desatero buď vůbec neznají nebo si z něj vybírají, co se jim hodí/nehodí.

Nicméně přeji dostatek času a zájmu o další studium náboženství, třeba toho buddhismu. ;-)

0 0
možnosti
S

SBR

30. 9. 2009 20:22
tak si nějak nejsem jistý..

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2731x
[martin dobrovsky]


webpage counter