Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jesus

17. 12. 2007 0:24
nedelejme ze sebe Anglicany

English people.... ze stejných důvodů neužívám "Angličané", zní to hrozně.

Ne nezni to hrozne, hrozne zni naopak "English People" v ceske vete v ceskem clanku Rv.Opravdu a to ziju v Anglii.!

0 0
možnosti

Jesus

17. 12. 2007 0:29
Re: nedelejme ze sebe Anglicany

Sakra a stejne tak England - prestoze jsi to nakonci clanku "vysvetlil" vubec nechapu proc nepouzivat slovo Anglie.Mozna kdybys psal normalne cesky tak to pak nemusis na konci clanku "vysvetlovat" :-(.Sorry ale tohle me fakt dokaze vytocit.

0 0
možnosti

petr koutny

16. 12. 2007 18:50
není to trosku jinak?

V anglii jsem byl 4 roky, i přes statečné začátky jsem si nakonec vydělával 2500 liber měsíčně a něco jsem si našetřil, takže není všechno tak zlé jak to na první pohled vypadá, hlavu vzhůru.

0 0
možnosti
Y

gdy

16. 12. 2007 18:38
kdyz se vam to nelibi tak to nectete. easy, innit?

opravdu nechapu hnidopichy, kteri tu vecne stouraji do zpusobu Martinova psani. evidentne se zde ukazuje, jak je nekterym lidem stale trnem v oku,kdyz si nekdo zije a mluvi podle svyho a ne podle skatulek sedivy vetsiny. tendence poukazovat na skorapku a pozlatko a tim zamlzovat podstatu mi prijde krajne ubohy. proc se lidi porad snazi povysovat nad ostatni se svoji "100%" pravdou? fu form;c]k nevim. na mysl mi tane slovo "cechackovstvi" ale nehodlam pristupovat na tu hru "hazeni do jednoho pytle". nikdo neni dokonaly, takze se nad sebou trochu zamyslete, nez nekoho zacnete oznacovat trotlem: kdyz se vam to nelibi, tak jednoduse zavrete okno, nebo  zmacknete alt+f4 a bezte si honit ego jinam, pripadne, kdyz mate konstruktnivni namitky, tak je predneste s trouchou kultivovanosti. jenze to uz bych asi chtel moc.

Martin, keep good work. Your posts are useful and full of fun. R^

0 0
možnosti

honzaXY

16. 12. 2007 21:21
Re: kdyz se vam to nelibi tak to nectete. easy, innit?

To, že někdo upozorňuje na pravopisné chyby nemá s "šedostí většiny" ani čecháčkovstvím nic společného. Nebo Vám přijde konformní psát spisovným jazykem (používat blinkry, nemlaskat atd.)? Používání angličtiny ať už lámané nebo jiné mi přijde krajně komické a hloupé a všiml jsem si, že to dělají hlavně lidé, kteří cizí jazyk nijak zvlášť dobře neovládají a těm, kteří jsou na tom ještě hůř to logicky přijde super. Ti první demonstrují domnělou integrovanost v prostředí, druzí si připadají společně s nimi málem jak kosmopolité. Ale umět napsat něco bez chyb a s obsahem je jiná liga.

0 0
možnosti

mirces

16. 12. 2007 15:40
uz prestan

uz je nacase,aby k tobe byl nekdo uprimny, tak za prve pises tu blbosti, behem prvnich 3 dnu co jsi nemocny nedostavas ani penny, trotle, a neschopenku potrebujes az za tyden.

jeste jsem neslysel vyraz english person pro anglicana,ale to je cela tvoje anglictina.jsi typicky priklad cloveka, ktery dela cechum spatne jmeno viz. prace na cerno, snazit se vse nejak odrbat apod.

opovrhuji tebou a skoda ze nejsem v uk mozna bych si dal tu praci a nekde ti vyrezal prd:-©el z kalhot

0 0
možnosti
KK

keee

16. 12. 2007 14:42
Grrr

Nezlobte se na mě, ale i pro mě jsou anglické vsuvky rušivý element a kdyby mě nezajímala pointa článku tak ho ihned zavírám. Nechápu proč tam máte místo Anglie England, jakési džizis... proč? proč to takhle mrvit? Když píšu trochu odborný článek o ekonomické situaci tak se to přinejmenším nehodí.

0 0
možnosti

Yann

16. 12. 2007 14:33
Dobrý!

Mě články autora, i přes některé "jazykové zvláštnosti" baví. Karma as usual;-) 

0 0
možnosti
KT

Kate

16. 12. 2007 13:55
Vase clanky

se opravdu nedaji cist.Prominte,ale piste bud cesky,nebo anglicky a nebo vubec.Sama ziji jiz delsi dobu v Nizozemi a nikdy by me nenapadlo davat do ceskeho textu holandska slovicka.

0 0
možnosti
PP

black_gamespot

16. 12. 2007 13:53
Dalsi vybornej clanek

Ja si naopak myslim, ze ty anglicky vlozky vystrkujou tenhle blog z rady nudy tady na idnesu. Stejne jako schopnost ctive a zajimave popsat obycejnejch vecech okolo sebe, to umi malokdo. R^

0 0
možnosti

Luggi

16. 12. 2007 13:51
Zdravim

Jeste jedna vec-pokud by jsi mel zajem,tak ti muzu poslat svuj nik na skype ci ICQ-Mozna muzeme nekam zajit zaparit,pokud by jsi mel cas a naladu.Kazdopadne mam Londyn rad a mam k nemu celkem blizky vztah-mam tam hlavne dost kamaradu a kamaradek z Cech.Bohuzel jsem student a mam jen i kdyz dobrou,tak porad pouze part-time job a tak je financne neunosne tam jezdit casteji.Uz takhle solim strasny penize za benzin.Zatim cao a dej vedet-Luggi[>-]

0 0
možnosti

Luggi

16. 12. 2007 13:41
Zdravim

zdravim autora-cetl jsem vsechny tvoje clanky a souhlasim-nektere jsou celkem pobavujici a dosti mi pripominaji muj zivotni styl-take tu ziji-stejne jako ty,ale zatim jen dva roky.Bujuzel ziji v Tunbridge Wells a nikoliv v Londyne.Rozhodne se mi nelibi reakce nekterych lidi.Tvoje anglictina rozhodne neni perfektni-stejne jako neni moje,ale ja ani necekam,ze moje nekdy perfektni bude.Ale rozhodne si myslim,ze jak moje tak rozhodne i tvoje desetkrat prevysuje znalosti vsech prudicu-lingvistu,kteri se do tebe v diskuzi serou.Proto chci poprat hodne stesti do budoucna a doufam,ze budes pokracovat s psanim.Mozna by jsi mohl napsat neco o pojisteni aut a pojistovacich praktikach celkove,ktere jsou proti nasim pomerum doma celkem vtipne.S po[>-]zdravem Luggi

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2731x
[martin dobrovsky]


webpage counter