Bojové přípravy na Silvestra.

Situace v práci je dosti kritická. Pracuju jako mizerně placenej programátor cc+, ale jako nádeník na noční zakázky. Práce je sice garantovaná 364-5 dní v roce, s platbami je to jinak. Dělám teď mizerně placený zakázky, poněvadž všichni dobrý zákaznící, co něco potřebovali, jsou buď ve svých vilách v England, ve svých vilách ve Francii či Španělsku, nebo na dovolených po celém světě.

Celý město ztichlo. Dnes (v sobotu, 29.12.) ráno, když jsem jel z roboty mě něco zase dostalo. Ačkoli bank holidays skončily a čvtrtek i pátek měly být normální pracovní dny a pátek sám normální sebedestruktivní chlastání/hulení/užívání syntetických drog. V Londoně se však tento pátek skoro nekalilo.

Situace v práci je dosti kritická. Pracuju jako mizerně placenej programátor cc+, ale jako nádeník na noční zakázky. Práce je sice garantovaná 364-5 dní v roce, s platbami je to jinak. Dělám teď mizerně placený zakázky, poněvadž všichni dobrý zákaznící, co něco potřebovali, jsou buď ve svých vilách v England, ve svých vilách ve Francii či Španělsku, nebo na dovolených po celém světě.

Vypadli jsme už v 04:00 ráno. Při zajímavým (=dobře zaplaceným) jobu, zůstávám někdy i do devíti, takže je zjevné, že bych si měl hledat novou práci. Já jsem tak línej!

Vypadli jsme časně - já, Azíz a Mr.Risky. Mr.Risky je naturalizovaný Alžířan s nesmírně velkou osobností, zdevastovaným zdravím a zruinovaným osobním životem. Je mu 48 let, rozvedený, obézní a hlavní trpící chorobnou závislostí na gamblingu. Já jsem v životě nehrál hrací automat, nevím co to je. Ale z hrůzou se utvrzuji, že i tak jsem ztroskotanec - velká část mých přátel a "přátel" jsou gambleři. Co se mi to bůh snaží naznačit???

04:30 The END je otevřen. Ale - ulice jsou úplně prázdný, jak po válce. Ticho. Žádný vstřícný intelektuálky. Jen pár turistů, hlavně Němky a Italky.

Mr.Risky: "Já nemám žádný peníze, kluci."

Azíz: "ehrr...pro dnešek". Můžeme vidět, že solidarita mezi Turkem a Alžířanem je větší než solidarita mezi Čechem a Alžířanem. Mám Riskyho rád, ale neplatil bych za něj. On by za mě taky nikdy nic nezaplatil.

07:00 Je to strašně nudná party. Ale jen do chvíle než se objeví Stefanie. Beauty from Berlin.

Stefanie, dnes 21-ti letá studentka filmu z Berlína. Dva roky starý vánoční románek z jednoho londýnského hostelu.

Stefanie: "Ti Poláci ti vzkazujou, že to LSD letos nebude. Nestihlo se to uvařit."

"Ehr...pro letošek. Jak jsi se měla celou dobu??" ... neviděl jsem ji 23 měsíců a potkám ji v Endu. To jsou osudy.

Stefanie: "Já jsem down, Martine. Já jsem docela na dně." Takovejch je nás víc.

09:30 Stefanie nás uvrtala do pěknýho průseru. Natáčí film o londýnském New Year Eves partying. Jedeme busem 73, poctivě si kupujeme jízdenky po 2 librách.

10:15 Bus se konečně blíží k metru Seven Sisters. Steffi začíná točit, pár lidí nás očumuje. Mr.Risky nenápadně vytahuje připraveý pytlík, do kterého Stefanie předtím nalila obsah konzervy s nějakým lečem. Risky předstírá, že zvrací, dělá při tom hrozné "blicí" zvuky.

10:18 Lidé okolo - spolucestující začínají být znechuceni. Mr.Risky stále předstírá, že bleje jak opilej vlčák. Dává celému autobusu svým hromovým hlasem najevo každých 30s, že je mu opravdu zle. Někteří cestující již vstali a přesunuli se do přední části vozu.

10:21 Mr.Risky zvracel opravdu věrohodně, nikdo si nevšiml, že se jedná o předstírání.

10:22 Zatímco Mr.Risky, Azíz a filmující Stefanie sedí (v zadní častí bendy busu), já nad nimi postávám v uličce.

Mr.Risky: "Mohl bys to prosím vyhodit, Martine?"

Beru pytlík s lečem / Riskyho zvratky do obou rukou a sunu se k okénku. Pozoruje mne 5-7 cizích lidí, hlavně ze střední části autobusu.

Otevírám okénko.

Stefanie nenápandě otočila kameru na mě.

Čumí na mě snad polovina lidí z celého autobusu, včetně řidiče (užívajícího vnitřní kamrový systém).

"Ale ... vždyť tady je ještě celý kus párku!" a demonstrativně zmiňovaný párek vezmu a sním. Olizuji si prsty.

10:23 Autobus zastavuje (dvě stanice před Seven Sisters). Vystupuje nápadně mnoho cestujících. Všichni mají bledé obličeje.

Co se dělo dále sem nepatří. Jen naznačím, že Steafanie místo laskavého a relativně bezpečneho LSD přeci jen něco přinesla ... toxický, návykový a nepředvídatelný amfetamin.

15:00 Kate: "You are bad example for everybody."

 

 

 

 

Slovníček:

vomiting - zvracení (jako proces)

vomit - zvratky

bad example -* odstrašující příklad

I have no money, lads.- Kluci, já nemám žádný prachy

New Years resolution - novoroční předsevzetí

saussage - párek

big saussage - velký penis

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: martin dobrovsky | sobota 29.12.2007 19:19 | karma článku: 11,63 | přečteno: 2004x
  • Další články autora

martin dobrovsky

mp& Nihilists

5.11.2011 v 4:24 | Karma: 5,14

martin dobrovsky

Pionýrky Mňau Mňau.

16.1.2011 v 14:43 | Karma: 14,65

martin dobrovsky

Vzpomínky na Amsterodam.

14.12.2010 v 23:03 | Karma: 11,87