Kdo financuje kampaň SPOZ a Bobo?

Podle množství billboardů, kterými je zaplevelena Praha, by se dalo usuzovat, že nejsilnějšími stranami v ČR jsou SPOZ a Hlavu vzhůru. Kdo platí tato bizarní uskupení, která se ještě nikdy nedostala do parlamentu, nejspíše ani nedostanou, přesto mají dostatek prostředků na bombastickou kampaň?

Jelikož transparentní financování je to poslední, čím by se tyto dva subjekty mohli pochlubit, musíme si odpověď domyslet. A popravdě jedna se nabízí velmi rychle. SPOZ je navázaná na Miloše Zemana, Hlavu vzhůru na Václava Klause. Sdělení je tedy zřetelné - kmotrovské oposmluvní penězovody stále spolehlivě fungují.

Nicméně se zdá, že v případě parlamentních voleb ani enormní množství peněz ani negativní kampaň nemusí fungovat stejně jako během volby prezidentské. Je až úsměvné, že odporná kampaň proti Karlu Schwarzenbergovi, kterou zkusila Hlavu vzhůru, je k nerozeznání od té, kterou zamořili veřejný prostor Zeman a Klausova rodina během prezidentské volby. Možná mají všichni dohromady jeden společný PR štáb. 

V posledních dnech, jak se blíží volby, atmosféra houstne. SPOZ teče do bot, preference jsou proklatě nízko, a tak Fischer, kterému po nástupu do funkce ministra financí zázrakem přistály na účtě miliony, kydá neověřitelnou špínu na Kalouska, zatímco Pecina brnká na nízké pudy skrze tématiku církevních restitucí. 

Nezbývá než doufat, že stbácká kampaň, která slavila úspěch v lednu, tentokrát neuspěje a dva hlavní garanti tunelování ČR, Zeman a Klaus, odejdou s nepořízenou.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jakub Dlohoš | středa 23.10.2013 9:00 | karma článku: 12,79 | přečteno: 319x