Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Uměla byste to s přehradami lépe? Kritizovat je tak lehké... Povodně ukázaly naopak i dobré vlastnosti. Byl jsem dva dny s gumáky a lopatou ve Svobodě nad Úpou a bylo hodně hezké, že někteří lidi, kteří byli sami zaplaveni, vyklidili bahno a trosky u sebe a museli čekat, než se to vysuší, takže měli "volno," bez proseb, řečí a úplně samozřejmě šli pomáhat sousedům, kteří na tom byli hůře. Fakt dobrý. Takže na tom jsme asi lépe, než si často myslíme....

1 0
možnosti
VH

Mám drobné dotazy . věřím, že mně na ně odpovíte.

1.  Domníváte se, že mají být přehrady trvale poloprázdné? (A tedy po delší době sucha téměř prázdné?)  Pokud ano, nemám slov ani dalších dotazů.  Pokud ne:

2.  S jakým předstihem se má voda z přehrad vypouštět (resp. s jakým předstihem je to podle vás vzhledem k pravděpodobnosti dlouhodobých předpovědí možné).  Srovnejte, prosím, s předstihem předpovědi, že se fronta s extrémními dešti na malém území Čech, části Rakouska Švýcarska a Německa třikrát otočí.

3.  Jak velké množství lze  vypouštět   n a d   b ě ž n ý   p r ů t o k ,  aniž by se dosáhlo povodňové vlny na úrovni pětileté  (dvacetileté) vody?  Oč by se oproti skutečnosti zvýšila retenční kapacita? (Tedy - oč menší průtoky by bylo možné v současnosti pouštět dál.)

    Pokud na dané otázky neumíte odpovědět nechápu, z čeho usuzujete, že manipulace byla chybná a nezodpovědná.

   Aby bylo jasné: s povodím nemám nic společného a na uvedené otázky odpovědět neumím. Jen mně štvou generálové, ba maršálové, po bitvě.

3 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1332x
Redaktorka investičního magazínu www.quote.cz