Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

:) Děkuji, nápisy jsou zkratky naší doby!

0 0
možnosti
PL

Zajímavé, jak se umíte krásně rozepsat, když spatříte jeden nápis R^

0 0
možnosti
Foto

Napadlo mne v euforické náladě, kdy jsem nápis viděla poněkolikáté a tu se mi zachtělo nějak "vtipně" pojem rozebrat... Děkuji za karmu a další informace rozšiřující nejen moje obzory... Jinak ruka cenzora mne pobavila... !:-)

0 0
možnosti
PJ

k tý živosti támhle o kus níž pod Pecharem...

0 0
možnosti
PS

Už jsem viděl i tabuli s lákavým nápisem: každý čtvrtek obsluha dole bez...

0 0
možnosti
Foto

Pěkné zamyšlení(*) a karma za něj.

Jinak se mi ale nechce věřit, že termín živá hudba neznáte – je tím míněna hudba provozovaná přítomnými muzikanty, tedy hraná naživo; podobné to máte u koncertů vydaných na CD – na rozdíl od studiových alb mají v názvu i slovo live.

----

(*) Podobně jsem se kdysi zamýšlel nad termíny vážná a populární hudba – je vážná hudba nepopulární? Je populární i tvorba zpěváka či skupiny, které téměř nikdo neposlouchá? Je komická opera vážnou hudbou?

Naše kantorka na hudební teorii měla vlastní dělení – hudba umělecká a neumělecká (artificiální a nonartificiální). Občas jsme při hodině poslouchali něco, co jsme my nebo ona donesli – na album Apocalypse(**) od skupiny Mahavishnu Orchestra (ve spolupráci s londýnským symfoňákem) prohlásila, že je to hudba nonartificiální, protože používá bicí a elektrické kytary... a pak nám pouštěla Gottovu desku Muzika, nechala se slyšet, že to je hudba artificiální, protože je to tzv. „vyšší populár“.

---

(**) https://youtu.be/0obaySHtIXI

Album (1974) dokonce vydal licenčně Supraphon (1986) – úsměvné je, jak určila ruka bolševického (auto)cenzora české názvy dvou skladeb:

— Wings Of Karma: Křídla Osudu

— Hymn To Him: Hymnus

0 0
možnosti
PJ

problém je akorát v tom, že kvanta jednotlivců a duí honosící se přídomkem "živá hudba" si ho dává zcela neomaleně, bo pouští midi fajly v samohrajce (byť jsou to vysocekvalitní víc než midi z špičkových yamaha tyros) a k nim se pokouší o zpěv...

žel tihle šmejdi (ano, hudební šmejdi to jsou!) mají mnohem víc kšeftů a mnohem víc si vydělají, než poctivá kapela několika opravdu živě rukama nohama hrajících muzikantů, která do muziky dává část života, protože musí dlouhý hodiny trénovat a zkoušet, aby udrželi rytmus a nehráli nesmysly

0 0
možnosti
  • Počet článků 562
  • Celková karma 8,91
  • Průměrná čtenost 386x
Bloggerka, spisovatelka, autorka knihy Opravdickej mafián 2019, eseje: Jsem jedním z tónů všech písní Tvých. Jsem žena  tvůrčí a optimistická, jinak ještě pedagog, hudebník a rodič se smyslem pro humor... "Hudba je nejkrásnější jazyk" Jan Werich

"Jsem, kdo jsem... "https://uloz.to/file/snlsnxnUdh7g/dj-eseje-pdf

 

Chtěla bych zde podpořit všeobecné vnímání života kol kolem a inspirovat svými nápady... Jak se zdá, tepe to tu celkem slušně!

http://www.ditka-pete.webnode.cz

https://uloz.to/file/snlsnxnUdh7g/dj-eseje-pdf

 

Seznam rubrik

Oblíbené články