Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P52e60t43r 33B70u91r96i36a93n

21. 8. 2021 16:22

Varšavská smlouva byl jediný vojenský pakt na světě, který napadal výhradně jen své vlastní členy.

8 0
možnosti
VV

Diky, ze jste toto smutne vyroci pripomela.

A jako ta skupina pomahal tenkrat kdekdo. A kdo nepomahal na nasi strane, pomahal i te druhe. Mam v podezreni treba toho diskutera, ktery mel zde svoji fotku a vypadal na ni pako papez, ze tenkrat roznasel v casnych rannich hodinach ty "Zpravy" ci jak se ty okupantske noviny jmenovaly.

Na stanici vltava ale zadneho Cechoslovaka nepamatuji, vsichni to co tenkrat rikali to same jako nekteri dnesni zfdejsi diskuteri meli priserny akcent. Tenkrat jsem nedokazal rozeznat odkud ze jsou.

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za reakci pane Vladimíre, tyto okupantské noviny Zprávy přece zmiňuje rovněž Jan Palach ve svých požadavcích...Tehdy také panoval strach, že bude vbrzku následovat další sebezápalná oběť. Možná ten příšerný akcent používali, protože užívali slang zvaný "Normalizační stalinština". R^V

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, na rok 68 je dobré nezapomínat a vyvodit z tehdejších událostí důsledky - tj. neúčastnit se agresí ve světě, neokupovat cizí státy. To je aktuální právě dnes, kdy čeští okupanti a místní kolaboranti prchají z Afghánistánu !Rv!!

0 4
možnosti
PB

P80e47t70r 38B92u17r86i60a61n

21. 8. 2021 15:32

Že vy i z antibolševického textu umíte udělat komunistickou agitku. To je fakt úžasné. Klobouk dolů před tehdejším školením a drezúrou politruků.

5 0
možnosti
PC

Okupaci vojsky Varšavské smlouvy v roce 1968 jsem zažil coby dospívající dítě. Následky (normalizace od roku 1970) jsem pak nesl od svých 19 let a poté až do roku 1989 v "plné parádě". Zažil jsem si tedy na vlastní kůži, co je to msta, šikana a buzerace ve stylu : ,Když se kácí les, padají třísky ́, jak to sami, najednou opět skalní přívrženci totalitních praktik, nazývali.

Obzvlášť dnes by toto smutné výročí nemělo být jen pouhou vzpomínkou, ale zároveň výrazným mementem pro každý pokus zbavit nás svobody, práv, plurality názorů a pro cenzurování tzv. nepohodlných.

6 0
možnosti
Foto

Děkuji pane Chmelíku, bylo to stigma doby, TABU období strachu o život, plíživé "normalizace" připomínající film Planeta opic. Ničím si to nezadá s obdobím fašismu, snad jen, že to trvalo déle... Šikana systému!R^R^

0 0
možnosti
MP

Hezky jste to napsalaR^. Já byl tehdy malý kluk, ale vzpomínám si na ten den, resp. den po té moc dobře. Bydleli jsme u Židovského hřbitova v Podharti a tanky se valily po ulici Spojených národů od Worlecha. Četl jsem si zrovna knížku od E.T. Setona, kterou jsem si v těch dnech koupil a vůbec jsem v tu chvíli ještě o okupaci nevěděl. Zprávu přivezli až rodiče, když přijeli z nákupu.

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den pane Pavlíček! Děkuji za zprávu z domova, ačkoliv 53 let tomu nazad. Údajně přijeli od Zvičiny, z Bílé Třemešné a první snad byly polské tanky. E.T.Setona jsem také četla, oblíbené.

V ten samý moment kdy jste si četl, tanky ničily kočičí hlavy ve čtvrti zvané 5. květen a pamětník mi zrovna včera po telefonu vyprávěl, že jako kluk má asociaci těch kostek /kočičích hlav/, vždy když je vidí, vzpomene si na ty tanky.

Byl to zřejmě hrozný zážitek pro všechny, proto nezapomínejme! Jinak gratuluji ke krásnému vašemu článku na stejné téma, s krásnými akvarely! R^R^V

1 0
možnosti
MB

Jo, jo, dny a roky poté! P. Chelčický má traktát O trojím lidu". Já na chajdě odpozoroval "O dvojím lidu"! V městě za komunistu a v lese za docela slušného člověka. Tam je ten táborák, besed, vína Bikaveru, rybízáku s hořčicovou sklínkou. Ovíněný otec řka sousedovi - "Oldřichu, ty jsi bezva chlap. Nicméně urva komunista"! Oldřich nelenil! Přivedl do osady ruské důstojníky. Když rodič spatřil jejich satelitní čapky - Upravil se mu nízký tlak ! :-) Doba, jako blázen ...

1 0
možnosti
Foto

Zdravím, tomuto jevu říkal Josef Škvorecký odborně: "Kardiální vlastenec", typ člověka, který připomíná chameleona. Přilne a přizpůsobí se dané společnosti, aby takříkajíc zapad. Většinou bývají macho.

Apropo, když jste u těch hořčičných sklínek, tak když jste jich nasbíral šest, tak se tomu přezdívalo: Bona servis! :-)R^

0 0
možnosti
Foto

Nehledě na pár nepodstatných nepřesnosti, které pointu nikterak nesnižují, se jedná o výborný blog. Důkazem jsou nepříčetné komentáře těch co na tuto dobu jistě vzpomínají s láskou. A je těchto lidí dost takže se obávám že dnes by Ruské nebo Čínské okupanty vital "všechen" lid.

4 0
možnosti
Foto

,,důkazem nepříčetnosti" leckoho je i leckdo, vč ,,důkaz. závěrů". Kom viděli za každým rohem imperialistu, diverzanta, zrádce. Soudní lidé věděli své, u fanatiků to bylo dosti jiné. Doba se změnila, a to je dobře. Jen někteří lidé ne, neb to ani nelze;-)

1 0
možnosti
Foto

,,Nikdy nezapomeneme 21.8. 68 /pozdní doba borůvková". Tak ještě přispěji, resp. ač jak pro koho, si i já ,,pohoním"triko.

Těžko lze, resp. nelze, ba ani nemůže a nesmí, zapomenout. Kdo zažil, ale i ví leccos o tom co předcházelo i více let, následovalo po tomto datu, snad nezapomene. A co se mne týká, na těchto stránkách byl můj první (autobiografický!) blog s názvem ,,Horké léto s přídechem ... " právě i k tomuto tématu. Ten jsem po letech i ,,recykloval" I S ,,JISTÝM" mým osobním dokumentem. Stále jsou pro každého přístupné.

Pro potecial zájemce viz.:

Horké léto s přídechem, a nejen khaki... - Blog iDNES.cz

Horké léto roku osmašedesátého. V barvě khaki s ...

2 0
možnosti
Foto

Díky za Váš příspěvek! Příběhů není nikdy dost.R^R^

0 0
možnosti
Foto

Díky za článek! Těch škodolibých posměváčků si nevšímejte, oni si prostě musí rýpnout do každého, kdo neodpovídá jejich ideové linii. A určitě by si našli něco jiného, např. kazatel Horák by Vám opravoval S a Z.

KARMA! R^

7 0
možnosti
Foto

Ideovou linii sledovat nehodlám, napadla mne jen malá asociace od Jana Třísky alias Igora Hnízda /Obecná škola/ Jen si pískej nacisto, spojenci jdou najisto :) i když spíše by k oné době seděl výjev z Kolji anebo Pelíšků:-)R^ Díky za karmu !

0 0
možnosti
OS

Když redakce iDnes jako hlásná trouba hradu a AB nedala na své stránky ani řádek o Srpnové invazi 1968, tak Vám patří dík za Váš článek. Za nějakou nepřesnost, za kterou jste schytala "zasvěcené" diskusní pokárání si nic nedělejte. Hezké dny bez ruských "přátel".

4 0
možnosti
Foto

Myslím, že se víceméně jedná o obecně známá fakta, přijely okupantské tanky, zdemolovali nám mnohá náměstí, komunikace a byly nezanedbatelné oběti na životech. Ale oligarchický tisk by si mohl zadat, tekla krev a Kreml to blahosklonně vnímal jakožto běžnou "demonstraci síly." Děkuji za podporu přeji pěkné dny a jistou ruku u voleb :-)R^V

0 0
možnosti
  • Počet článků 562
  • Celková karma 11,15
  • Průměrná čtenost 386x
Bloggerka, spisovatelka, autorka knihy Opravdickej mafián 2019, eseje: Jsem jedním z tónů všech písní Tvých. Jsem žena  tvůrčí a optimistická, jinak ještě pedagog, hudebník a rodič se smyslem pro humor... "Hudba je nejkrásnější jazyk" Jan Werich

"Jsem, kdo jsem... "https://uloz.to/file/snlsnxnUdh7g/dj-eseje-pdf

 

Chtěla bych zde podpořit všeobecné vnímání života kol kolem a inspirovat svými nápady... Jak se zdá, tepe to tu celkem slušně!

http://www.ditka-pete.webnode.cz

https://uloz.to/file/snlsnxnUdh7g/dj-eseje-pdf

 

Seznam rubrik

Oblíbené články