Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Ještě dotaz, co znamená podle vás výraz liberální, dále kde je omezena svoboda slova natolik, že se musíte hrbit a lísat a čím je omezena svobodná výtvarná činnost?

Osobně jsem nabyla dojmu, že naopak svobodně své názory a pocity zde... mohu vyjádřit pouze s nebezpečím všech možných nálepek a urážek od aktivní liberálně smýšlející autorky, která snese jen toho, kdo se lísá a přihrbí.

2 0
možnosti
JV

?8-o?No těbůch, vás ty svátky vzaly! Nic proti vašemu životnímu názoru, ale ti krkonošští pionýři jakéhosi pana Vondráčka, nebyl to přelud ve sněhové vánici?

4 0
možnosti
Foto

Jakýsi pan Mlátička Vondráček připravuje malé děti k prokázané zločinné ideologii...

0 1
možnosti
KT

Vy jste paní Jarošová další z místních autorů, kteří hlásají toleranci k rozmanitosti názorů, ovšem pouze těch, se kterými souhlasíte.

Jakmile se objeví oponent, ihned jej urážíte a zesměšňujete. S takovým aktivismem běžte někam.Rv

Pokud s někým nesouhlasím a mám nutkání to projevit, používám argumenty a ne posměch.

8 0
možnosti
JK

Klára Trnková: Přesně řečeno!R^

1 0
možnosti
Foto

když slyším slovo aktivista, dostávám osyky

1 0
možnosti
Foto

Myslíte jistě osypky, každý to má jináč, mě tedy osobně naskakují osypky při slovech : ANO, neonacista, komunista.

0 0
možnosti
Foto

J70o44s91e28f 25B85á58r36t86a

28. 12. 2019 11:36

Betlémova Nora by to nenapsala líp;-O

2 0
možnosti
Foto

At si komunisté masírují své potomky marxistickými idejemi a aktivisté své děti sluníčkářskými názory s náručí doširoka otevřenou celému zaostalému i nám nepřátelskému světu. K tomu slouží svoboda a je dobře, že ji máme. Nesmí však to, co sami pokládají za jedinou pravdu, vnucovat těm, kteří se na věci dívají z jiného úhlu. Svoboda potom bere za své a vracíme se tam, kde jsme byli za socialismu.

8 0
možnosti
Foto

Aktivisté si nekoupili média aby dělali propagandu, neútočí ve skoupených časopisech, denících. Mají svoji pravdu, kulturu, názor. Žijí, tedy jsou. Nikdo Vás osobně přece nenutí chodit na Letnou, pane Bicera!

2 0
možnosti
Foto

Takže jsem se od Vás dozvěděla, že opakem pasivních diváků seriálů jsou jacísí "čaulidé" (zřejmě synonymum pro aktivisty, kteří jsou také opakem pasivních diváků seriálů, jak uvádíte už v perexu).

Dále jsem se od Vás dozvěděla, že jedině na shromážděních jakési blíže neurčené "miniverze demokratické společnosti" se lidé (účastnící tohoto shromáždění) "nemusejí hrbit a lísat", bohužel není jasné, ke komu/čemu. Ostatní zřejmě podle Vás žijí pod knutou horší totality (teď ještě, co by ta totalita ve Vašem podání asi znamenala...).

Že jsou zrovna komunisti do té míry svobodní, že (konečně) mohou "masírovat své pionýry" je v kontrastu s Vašimi trvzeními skoro až překvapující.

Tak hlavně si počkat, "až se k nám právo vrátí". Raději nechci vědět, jaké vlastně.

Zmatenější blog už jsem dlouho nečetla (i když možná to bude tím, že některé autory cíleně vynechávám).

8 0
možnosti
Foto

S těmi pionýry to je bohužel pravda, velí jim pan mlátička, vede je ve svém duchu dál ke své verzi "tolerance". Neznám váš obličej, tudíž vás tipuji na trolla.

0 4
možnosti
Foto

Za doby vládnutí Klause u nás byla občanská společnost výrazně potírána, protože kontrola a kritika samovládce byla nežádoucí. To potírání bylo dosti úspěšné a prosadila se zásada promluvte při volbách a pak už do dalších voleb jen mlčte.

Vliv z těch dob trvá i nadále a ze slova aktivista se stala v podstatě nadávky a aktivismus je vnímán jako protispolečenská činnost.

Netvrdím, že na aktivismu nikdo neparazituje, jsem realista. Na druhé straně je však osoba/skupina pracující pro obecné blaho téměř na okraji společnosti, což jen dokládá míru její dekadence.

3 0
možnosti
Foto

Tak poslední dva představitelé z hradu jsou jasným produktem Prognostického ústavu, což již mluví samo za sebe! Aktivista není nadávka, pakliže není nadávka v dnešní době funkce prezidenta, která se stala díky čelnému dnešnímu představiteli rolí k smíchu. Na okraj společnosti byl aktivismus umístěn proto, že vliv posledních událostí uvádí ve strach celou společnost, společnost, která byla po dlouhou dobu zvyklá na lež, nenávist... Tu v občanech nynější reprezentace státu úspěšně probouzí. Děje se tak na několika frontách: Úpadek kultury- všemožná nařízení a komise, mediální upřednostňování normalizačních kumštýřů, upozaďování těch současných. Všudypřítomné retro předměty. poklonkování Číně, obří pandy v předvánoční Ikee jsou toho důkazem, poklonkování Putinovskému Rusku, odborníkovi Uvědomme si,že v dnešní době aktivisté plní roli druhého undergroundu, protože vyznávají jinou kulturu, tu neoficiální. Patří mezi ní knihy od pana Kmenta, knihy historické o zločinech komunismu, knihy edic Petlice a Edice 68 publishers, Jarkovského, členů Charty 77, časopisy Respekt, Babylon, Svobodné forum, Revolver, Reporter magazín, hudba Spirituál kvintet, Rolling Stones, Psí vojáci, The plastic people of the Universe,a jiné. Dále i kinematografii, mezi níž patří celosvětově znávané filmy Miloše Formana, Hřebejka, Svěráka. Aktivismus zkrátka upřednostňuje kvalitu před kvantitou, myšlenky před prázným šumem normalizačního prázdna... :-)R^

0 5
možnosti
Foto

Emoce, emoce, emoce...

2 0
možnosti
Foto

:) ditajarosova:blog.idnes.cz/c/530093/emoce-nejsou-nemoce.html

0 0
možnosti
  • Počet článků 562
  • Celková karma 10,31
  • Průměrná čtenost 386x
Bloggerka, spisovatelka, autorka knihy Opravdickej mafián 2019, eseje: Jsem jedním z tónů všech písní Tvých. Jsem žena  tvůrčí a optimistická, jinak ještě pedagog, hudebník a rodič se smyslem pro humor... "Hudba je nejkrásnější jazyk" Jan Werich

"Jsem, kdo jsem... "https://uloz.to/file/snlsnxnUdh7g/dj-eseje-pdf

 

Chtěla bych zde podpořit všeobecné vnímání života kol kolem a inspirovat svými nápady... Jak se zdá, tepe to tu celkem slušně!

http://www.ditka-pete.webnode.cz

https://uloz.to/file/snlsnxnUdh7g/dj-eseje-pdf

 

Seznam rubrik

Oblíbené články