Foto

Neberte následující osobně, vezmu vás politiky šmahem všechny.

Problém je ten, že politik se ničeho nebojí. Není žádná páka jak jej dostat od válu. Buď musí někomu mocnějšímu šlápnout na kuří oko, nebo provést čin, ze kterého jej již jeho "kolegové" nedokáží vysekat a dají od něj ruce pryč.

Společnost rozdělujete vy všichni. Úplně všichni. Máte být elitou národa a přitom ukazujete v přímém přenosu to nejhorší chování. A je to čím dál tím horší.

Váš zájem jsou jen hlasy. A pro ty jste ochotni lhát, hrozit kdekomu, hrotit diskuse i nadávat jeden druhému. Pak si v zákulisí dáte společně oběd, kávu a skleničku za ceny, na které ani Armáda spásy nedosáhne při polévkách pro chudé.

Brečet se snahou se domluvit začínáte až tehdy, kdy vám dochází, že i vám jde možná o život.

Jeden vedle druhého jen melete nesmysly místo toho, abyste tento národ vedli. A pak najednou zjistíte, že je něco špatně. Ano, je. Vaše politická kultura je celá na zvracení.

PC

Pane Buriane, napsal jste to naprosto přesně. Vaše slova si zaslouží (obrazně řečeno) 10x červeně podtrhnout!

AL

Mafiánská mentalita generuje mafiánské řešení. Panu premiérovi držím palce a přeji brzké a úplné uzdravení, ale i on bohužel přispěl svým dílem k vytváření této mentality.

Všichni politici na Slovensku i v Česku by tento atentát měli vzít vážně! Měli bychom si všichni uvědomit, že hulvátství, lži a petrohradský trolling do politiky nepatří! Ani pokud je chceme zneužít ke svému vítězství ve volbách! To jen zvyšuje agresivitu ve společnosti a stupňuje antagonismus mezi politiky a občany. Ale i skutečná či hraná vstřícnost vůči alternativnímu myšlení imputovanému ruskou hybridní válkou je nebezpečná.

Jakkoliv přeju slovenskému premiérovi Robertu Ficovi rychlou obnovu zdraví, jakkoliv nesnáším nejrůznější konspirační teorie, které se tu vyrojují, je takovýto počin atentátníka vysoce nepochopitelný a v jeho věku mi připadá jako čin naivně pragmatický, jako projev zvířete naplněného strachem a zahnaného do kouta.

Soucítím se slovenským premiérem, a proto dále nechci psát o chybách Roberta Fica a jeho ochranky. To vše bude nyní podrobeno hlubokým analýzám.

Foto

Důležité je, že máte pro atentátníka pochopení

JL

Pane Jane Bartošku a ctenari. Ctu clanky a uvahy po tom hroznem aktu bezpravi na Slovensku. Preji panu Ficovi mnoho sil do uzdraveni.

Pan Fico neni muj politik. Pisi o jeho politicke naklonosti. Jsem osobne konzervativec a okamzite poukazuji na duvody teto akce. Prakticky jiz pan Bartosek, pan Burian prede mnou, pan Simek a dalsi nam rikaji proc se to mohlo stat. Pribudou dalsi a bude s toho mnoho clanku, uvah a i diskuzi v budoucnu. Budeme vsichni "kecat" a budoucnost bude stale stejna jako je dnesni doba.

Vime jedno. Vnitrni usporadani kazde zeme je duvodem mnoha problemu. Jako konzervativec poukazuji na dluh nasi male republiky za tech 30 let. (konec brezna 2024 byl dluh ve vysi 3221 miliard korun) Poukazuji i na duvody, proc ten dluh narusta. Poukazuji na politickou organizaci statu, kde se muze krast, rozhazovat na vse mozne bez ohledu na silu, ktera by vse mela usmernit. Ceska republika ji nikdy nemela a dodnes ji nema. A co nejhorsi, nema ani chut to vse napravit. Dnes je politicke spektrum horsi, nez pred rokem 89. Tech ruk obcanu je cim dal tim vice.

Ukazkou nasi benevolence je podpora cloveka a to cizince, ktery svymi penezmi dokaze obalamutit az 30% Cechu, Moravanu a take obcanu ze Slezka. Ano cizak s nerozresenou minulosti. Pan Ivo Cilich jej popsal v clanku predemnou prekrasne.

To je jen ukazka naseho nezajmu z ktereho muze vyrust podobnych osob, jako je ten strelec na Slovensku.

Na konec me pripominky chci rici. Posudme, co je nutno udelat. Muzeme zacit na co pan Burian poukazuje. Je to zacatek (maly) konzervatismu, ktery pomalu udela vsechny obcany rovnocenejsi. A to ve vsem

Dekuji za pozornost a preji vsem krasny weekend.

Foto

Já mám obavu, že na Slovensku se to zhorší. Denik N už rozjel články, ze kterých čiší snaha hodit vinu za atentát na Fica.

Možná po příštích volbách, pokud je vyhrají slovenští progresivisté, bude atentatnik vyznamenán a bude mu postaven pomník.

Komu čest, tomu čest! Jak nedůstojně se choval Robert Fico vůči opozici víme všichni!

PR

P80a43v28e59l 80R35u40s43ý

17. 5. 2024 17:46

Zdravím, pane místopředsedo,

asi nemusím zdůrazňovat, že jsem vás vždy podporoval a pomáhal, co to šlo. S výsledkem návratu do Sněmovny v roce 2013. Takže snad přijmete mou kritiku jako konstruktivní a dobře míněnou.

Píšete o klamání veřejnosti, strašení a porušování slibů jako zdrojích tohoto napětí. A já bych byl moc rád, kdyby toto nebylo součástí i působení KDU v politickém prostoru. Ale:

Klamete veřejnost svým tvrzením, že důchodová reforma znamená pomalejší růst důchodů, ačkoliv určitě víte, že znamená pokles nově vyměřovaných důchodů.

Klamete veřejnost tím, že zápočet za péči o dítě a závislou osobu ve výši průměrné mzdy pojmenováváte jako rodinný vyměřovací základ, ačkoliv se jedná o sociální opatření pouze ve prospěch nízkopříjmových matek. S rodinou to nemá absolutně nic společného.

Klamete populaci tím, že podporujete rodinu a plodnost, ale v reformě oceníte rodiče, kteří vychovali děti v kritické době nízké plodnosti tím, že jim snížíte důchody, prodloužíte věk odchodu do důchodu a zkomplikujete předčasné důchody.

Klamete tím, že slibujete nárůst důchodů za 10 let o 10.000 Kč, ale stejné tempo "růstu" se stihlo kvůli inflaci za posledních 5 let. Tedy bez inflace to nesplníte, s inflací důchody reálně klesnou.

Strašíte (na stránkách MPSV ale i v mediálních výstupech) veřejnost tím, že v populaci klesá poměr z 5:1 na 2:1, ačkoliv musíte vědět, že nejde o poměr plátců a příjemců, ale o poměr věkových skupin, kdy v jejich struktuře se mění v čase složení příjemců a plátců (působením zvyšování věku odchodu do důchodu na základě tzv. malé důchodové reformy), tedy poměr příjemců a plátců se mění od cca 2,7 : 1 na 2,3 : 1 v nejhorších letech. Prezentujete zavádějící čísla.

A sliby: v programovém prohlášení slibujete důchodovou reformu, která zvýší zásluhovost penzí na odvedeném pojistném a počtu vychovaných dětí - výsledkem je návrh, který snižuje zásluhovost jak příspěvkovou, tak na počtu vychovaných dětí.

Myslím, že tohle KDU-ČSL nemá zapotřebí. Mrzí mě to.

  • Počet článků 161
  • Celková karma 11,20
  • Průměrná čtenost 718x
Třetím volebním obdobím jsem poslancem PS PČR. Působím jako zastupitel JČK a města Dačic. Zabývám se bezpečností, obranou a kyberbezpečností.

Seznam rubrik