Také mám vyměněné obě čočky (monofokální s filtrem modrého světla, každá za 5 tisíc). Výsledkem jsem mile překvapen - do dálky a střední vzdálenosti vidím perfektně, bez problémů zvládám i krátkodobé čtení (například jízdní řády MHD, jídelní lístky). Na displej PC se nyní mohu dívat bez brýlí, stejně jako na mobil. Brýle +1 si beru jen na dlouhodobější čtení (novin, knih). Oproti původnímu stavu neskutečná změna k lepšímu, přitom člověk podstoupí jen dvě krátkodobé operace s asi dvou až třídenním omezením vidění. Mohu jen doporučit.

KK

Dobrý článek.

Moje zkušenost, výměna čočky na obou očích. Vidění na dálku po dvou letech 100%, perfektní. Čtení po operaci skvělé, ale postupně se to zhoršuje. Přesně to mi ale lékaři říkali před operací, že na čtení budu mít dvě dioptrie. Takže dobrý.

Cena 0,-, šlo to ze zdravotního pojištění. Pokud bych býval chtěl multifikální čočky, abych byl bez dioptrií i na blízko, musel bych na nějakou soukromou kliniku, kde se ceny pohybují skutečně od 3000,- výše(za jedno oko).

VT

Dekuji. Ty multifokalni maji takove vselijake recenze- lide si stezuji, ze za sera opravdu moc nevidi. Myslim, ze jsme vybrali dobre :-)

VF

Mám čočky na dálku kvůli bezpečnější jízdě autem. Hodně let mně dobře slouží, ani nebyly drahé ( 3.000 kč za jednu). Ať Vám ty Vaše také dobře slouží.

Mám jen malý dotaz - jak se Vám stal ten smutný problém se žlázou společenské povinnosti?Nepodařilo se Vám ji nahradit

VT

Dobrý den, vaše umělé čočky jako náhrada za vaše biologické čočky stály 3.000kč? To ale zbytek doplácela pojišťovna, že?

Ten problém se štítnou žlázou není ve skutečnosti smutný a dokonce to není ani problém