Atentát na politika v demokratické zemi musí odsoudit každý normální člověk, byť by šlo o politika z opačného názorového spektra. Spatřovat v tom pokrytectví může jen opravdový trouba (slušně řečeno).

Foto

Možné doplnění článku.

Se Slovenskem byla přerušena pouze a jen SPOLEČNÁ zasedání obou vlád. tedy nic jiného. Se Slovenskem máme tedy zcela normální vztahy jako s Polskem, Rakouskem a Německem.

Což je nakonec dobře.

Jakékoli další vývody v tomto článku jsou jen spekulace autora, dané spíše jeho emočním stavem, než reálnými fakty.

PC

p. Vodvářka:

Vám ta hysterie stran naší vládní koalice před i po slovenských volbách (jejich předsedy vlády i prezidenta) unikla? Včetně těch jejich "silných", ne zrovna moc demokraticky znějících výroků, pokud nebudou zvoleni jimi opěvovaní? Mně to tedy připadalo hodně přes čáru, a proto i dost ostudné.

VF

Premiér Fiala, podobně jako většina státníků, jen vyjádřil politování nad tím, co se stalo. Určitě nejde o přehodnocení vztahů se Slovenskem.

Pokrytecké mi přijde spíše to, co píšete.

MM

Klást otázku, zda-li vyjádření našeho premiéra je prozření nebo pokrytectví může a bez ohledu na politické nastavení, jen osoba ducha mdlého.

RK

Půjčeno z jiné diskuse k tomu pokrytectví. Pro autora, Matějů a Hladíka ..., aby si ujasnili pojem pokrytectví:

Ficovy výroky - hotový mírotvorce:

Rež a rúbaj do krve po šimečkovej kotrbe.

Keby som Jurisa chytil, tak ho zaškrtím

Boha, my ich vyženieme, ani mastný fľak nezostane

Facka mokrou rukou nie je urážka, ale vodoliečba.

Blaha na prezidentku: "americká ( prostitka expresivně)"

A dnes už perlí Hamplová: "Fanatismus, za který by se nestyděl ani Hitler."

AT

A soutěž o nalezení co nejbizarnějšího viníka střelby na Fica jede na plné koule.

LV

Na začátku podobných debat by vždy mělo být připomenutí toho, kdo přišel s pojmy jako "pražská kavárna","lepšolidi" apod., koho takto označoval a kdo se těch pojmů ochotně ujal a zařadil je do svého slovníku.

Tohle byl první zásek směřující k rozdělení společnosti.

VF

Zde na blogu je to ještě "uliční výbor"...

JK

A hele, jste další, který trpí obsesí z jakéhosi jediného správného názoru. Nevím, jestli si uvědomujete, že líčíte své dojmy z toho, co dělá Fiala a jeho vláda, a nikoli to, co tato vláda skutečně dělá.

O jakém Fialovu prozření píšete? On zareagoval na atentát na Fica naprosto přirozeně. Spíš je problém, že vy si vykládáte kroky vlády Petra Fialy poněkud zkresleně a zdá se, že jste z toho neprozřel. Dosud. Výsledkem je tento článek plný nesmyslů.

JZ

Já bych se tedy zeptal autora, proč Fico ve své zahraniční politice nezohledňuje tu část slovenské společnosti, které vadí zastavení zbrojních dodávek na Ukrajinu.

JP

Naše vláda snad zohledňuje občany s jiným, než vládním názorem? Nebo z nich dělá proruské Putinovy agenty? Jen se ptám.

MR

Spíše nás seznamujete se svým viděním světa. Tady nejde tak o politiky, ale stav celé společnosti, jež nevytváří zdravou základnu pro bohatý ekosystém politických stran a zájmů, tak jako za dob mocnářství či 1. republiky. Navíc politik nemá vlastní mediální kanál pro komunikaci s každým občanem, ten zde mají bulvární televize a televize se zkostnatělým ideologickým pohledem a nutkáním, ukazovat to aktuálně správné. Pak tu je vývoj za několik posledních let kdy pandemie zastřela nástup generací vyrostlých v umělém statickém prostředí, realitě, kde na vše mají práva a právo společnosti, jež existuje v jiném čase, tzv. generačním, bez ní by zde nebyl nikdo ... . Najednou jsou hozeny do světa dynamické reality, kde není sousled od A až do Z. Pandemie do společnosti přinesla ještě větší podíl práva jedince nad právy všech, společnosti, nástup soudcokracie a další parlamentní komory, a to Ústavní soud. Přišel čas i mediokracie, kdy bulvární media si uvědomila svoji ekonomickou i jinou sílu a cílí na určitou část populace, a zvou si ministry a premiéra na kobereček, za to či ono ve společnosti, a peskují jej za to, že nic nedělá ... Je to navíc velká negramotnost možností politiků, vlády, a to ústavní dělbou moci, a byrokratickou zákonnou a bilaterární svázanosti, jež jde ruku s rukou se stavem společnosti, jež neumí žít v dynamické realitě, a chtějí svět dokonale vedený ... . Pak tu je sousled vývoje politického prostředí, kde je poslední verze 6,02, rozklad politického prostředí, základu, před tím to byla verze nástupu podnikatelů do politiky, kdy zde řádila insolvenční mafie ... . Premiér ze svého rozhledu je si dobře vědom, stavu zde a stavu v Evropě, a musí mezi tím balancovat, a to v době kdy je Evropa pod vnějším predátorským tlakem, po epoše vlády pravé hemisféry, jež chce svět jako jednu hodnou velkou rodinu, a občany jako hodné děti. Oslabil se vliv levé hemisféry, reality.

MR

Pak tu chybí tzv. duše, duch společnosti, její elita osobností, tak jako zde byla za dob mocnářství či první republiky jež transformovala dynamický tlak reality.

Nad tím se zde nikdo nepozastaví, proč naše společnost po 34. letech investic do dětí, generací, vzdělání, nemá tuto duševní, duchovní elitu a vlastně pojistku společnosti.

To je hodně varující, neboť se zde "nepracuje" s odvěkou jednoduchostí vidění části populace, ba naopak dává se jí ekonomický prostor a pak není se co divit ... .

Tady už jsme i na hraně naší aktuální lidské evoluce, jež není schopna překonat stálý generační stereotyp osobností, i když se vnější podmínky rapidně mění.

Zde je potřeba jiný formát vidění a vnímání a poznat i svoji sebeprojekci na své okolí a fázi vidění světa ve které jsem ... .

Jinak je zde vnější tlak od odchodu madam Merkel, covidu, na evoluci ve statické realitě pod EU. K vývoji člověka a společnosti jsou potřebě obě, jak statická, tak dynamická a najít rovnováhu v tom to světě těchto dvou, je životní vhled, moudrost ... .

  • Počet článků 108
  • Celková karma 35,68
  • Průměrná čtenost 2654x
matematik, statistik, sociolog, předseda odborové organizace LIBERI, k ochraně sociálních práv dětí a rodičů.
Není mi lhostejné, co se děje v naší zemi a ve světě, proto volím různé cesty, jak alespoň něco vylepšit.

Seznam rubrik