MP

Velmi zajímavé postřehy, něco by mě vůbec nenapadlo. Já si na obou vážím dobrých vzájemných vztahů, které se mi zdají ještě lepší, než v době společného státu. To není vůbec málo. Rovněž věřím, že ani Češi ani Slováci nejsou blázni, kteří by se nechali vtáhnout do nějaké nesmyslné války.

Foto

Ďakujem, pán Pavlíček, za prečítanie a zamyslenie sa, tiež sa mi zdá, že tie vzájomné vzťahy sú lepšie. Že sa vytráca to: doplácame na Slovákov alebo doplácame na Čechov.Lebo každý si ide svoje. Len niektorým sa nepáči, že viacej Slovákov študuje v Česku, nuž niekedy ich tam pritiahne i láska.

Foto

Rozhodně ti nebudu vyvracet chválu na nás na Čechy i když vím své. My Češi jsme totiž dost skeptičtí a to i vůči sobě. I to je naše národní vlastnost. Proto je dobře, že nás chválíš, když my sami to moc neděláme

Foto

Veď vás toľko nechválim, ale čo je pravda, nie je hriech.

IB

Já obdivuji slovenštinu,ta řeč mě fascinuje. "Nech sa páčí" - to je tak milé a do češtiny nepřeložitelné.

Janka, moc děkuji za článek.

Foto

Aj ja ďakujem veľmi pekne, Irenka, mňa si tiež potešila s tvojou ľudsky prerozprávanou Vendelínou.

Foto

Lidé jsou v pohodě, navzdory politikům.

Foto

ano, a politický názor ľudí dosť rozdeľuje.

Foto

Víš, že rád všechno zjednodušuji, moc se nelišíme. Vy jste hrdější, my vyčuranější.

Vašek

Foto

Janino, no, vidíš jim až do duše. I já mám z toho důvodu mezi nimi mnoho kamarádů, kteří mě považují i za svého

Foto

Janka, Janka, abys nás nepřechválila nebo zpychneme ještě víc.

Ale teď vážně, máte krásnou zemi se spoustou dobrých lidí, mezi nimiž mám své přátele

Foto

Veď práve moc nechválim. To isté čo píšeš platí aj u mňa v Česku. Maj pohodový deň.

Foto

Janka, myslím si to samé o našich sousedech na západě :) A jsem vždy na Slovensku jako doma.

PC

Janka, vcelku zajímavě popsáno.

Co se týká humoru, tak Češi mají velký potenciál udržet si jej i za okolností ne zrovna moc příznivých. Avšak zdaleka ne všichni... Vidíme to i na zdejším blogu, kdy např. někteří diskutující nejen nepobírají, ale jsou vysloveně agresivní v reakcích vůči inteligentní satirické tvorbě zdejšího blogera pana Pokorného.

Miluji Jar. Haška a jeho Osudy dobrého vojáka Švejka.... (značnou částí čtenářů naprosto nepochopeného). Miloval jsem např. i velmi inteligentní satiru a humor již mnoho let zemřelých pánů M. Šimka a jeho kolegy J. Grossmanna. Pochybuji, že by něco podobného (mám na mysli zvláště politickou satiru p. Šimka se Z. Bubílkovou) dnes veřejně vysílali... důvod je více než jasný.

A co se týká povahy: Je mi velmi blízká srdečnost, přatelskost a pohostinnost Slováků. Češi takoví (netvrdím, že všichni) nejsou. Připadají mi (obecně) dost odtažití a chladní, často i velmi pesimističtí a zachmuření. Totéž o nich tvrdí i mnoho cizinců.

Foto

Bývali sme priateľskejší aj medzi sebou. Ale už to tak nie je. Mne sa veľmi páčili i programy, čo si občas pozriem na youtube, ktoré som tam našla s pánom Horníčkom + Lasica a Satinský. Bolo to také vyvážené. Viacej politickej satiry je stále u vás, aj keď je už hodne za hranou. Páni Šimek a Grossmann to bola kvalita, tú ťažko niekto prekoná, tiež Voskovca s Verichom-intelektuálny humor, ktorý všetko povedal, ale nikoho neurazil. Raz som bola na prednáške, kde hovorili o tom, prečo ľudia reagujú agresívne, jedným z dôvodov bolo, že nie sú samy sebou a robia čo nechcú a potom to zapieranie seba samého vyústi do agresívnych reakcii.

Jste k Čechům příliš shovívavá. K té české povaze určitě patří i "švejkování". Jinak největší slávu českému pivu určitě udělala Magda Vašáryová v Postřižinách. Ta ho tam pila s takovým požitkem, že to muselo oslovit spoustu diváků ve světě.

Foto

Práve, že ani nie som príliš zhovievavá. Len to píšem s nadsázkou. Hej, pani Magda bola skvelá umelkyňa. Veru, Postřižiny, to bolo už niečo.

  • Počet článků 191
  • Celková karma 24,56
  • Průměrná čtenost 1111x
Študovala psychológiu a ekonómiu. Profesne sa pohybuje v ekonomickej oblasti.

Hovorí, že približne tridsať centimetrov z hlavy do srdca je najdlhšia púť, ktorá nás čaká na ceste životom.

"Úsmevy, ktoré rozdávaš, slzy, čo plačeš, všetko, čo dosiahneš, všetko, čo uvidíš, to bude tvoj život.
Preto sa rozhliadni a vyber si svoju zem, kde budeš dlho žiť a vysoko vzlietneš." (Pink Floyd)

Seznam rubrik