Shodneme se, že z politiky by měly vzejít dlouhodobější strategie, základ nebo širší plán, nazvěme to jakkoli, které přečkají víc jak jedno volební období. Něco, na čem lze dál stavět, co intenzivně cizelovat ku prospěchu lidí, ne bortit hned v prvních dnech svého vládnutí.

Zdroj: https://blog.idnes.cz/janbartosek/politika-kam-se-podivas.Bg24050194

Vaše slova tesat do kamene... vesele jste se jako partaj podíleli na rušení II. pilíře důchodového spoření, poplatků u lékaře a nejnověji i EET.

PR

P84a12v16e92l 35R95u59s34ý

7. 5. 2024 14:55

Zdravím, pane Bartošku. Ono by to chtělo začít v koalici, ani tam se dohody nedaří, ale válcuje se. V programovém prohlášení vlády máte reformu důchodů zvýšením zásluhovosti na příspěvcích a na počtu vychovaných dětí, výsledek je opačný. Máte plná ústa rodinné politiky, ale průměrné daňové zvýhodnění na dítě kleslo od roku 2018 z 4,5 % HM na 3,3 %, tedy pod hodnotu z roku 2009. Rodičovský příspěvek se snížil z 9,5 násobku HM na 7,6 násobku. Takže asi by bylo lepší nejprve plnit programové prohlášení a pak jednat s opozicí. Opravdu jsem velmi rozčarován z toho, že důchodová reforma v podobě připravené lidoveckým ministrem jde přímo proti programu KDU, proti voličům KDU i proti programovému prohlášení vlády. Prostě je to reforma ala ODS a TOP 09. Takže stejný průšvih, jako spáchaly tyto dvě strany v roce 2012. Historie se opakuje a KDU se nepoučila. Je mi to líto, vypadalo to tak nadějně.

Foto

Nic nového jsme se z tohoto textu nedozvěděli. To psal nějaký asistent?

Foto

Asi se blíží nějaké volby. Nic netušící občan si na svačinu otevře konzervu a on je tam Bartošek.

  • Počet článků 160
  • Celková karma 11,18
  • Průměrná čtenost 721x
Třetím volebním obdobím jsem poslancem PS PČR. Působím jako zastupitel JČK a města Dačic. Zabývám se bezpečností, obranou a kyberbezpečností.

Seznam rubrik