JR

J76a43n 49R63á33ž

6. 5. 2024 19:36

Hezký a vtipně psaná reportáž!

LT

Článek velmi pěkný, Londýn určitě stojí za návštěvu.

Jen pokud se pane Flaško nebudete zlobit, měl bych pouze dvě připomínky.

Za prvé mi přijde poněkud nefér zmiňovat u křižníku Belfast srovnání s bitevními loděmi, protože už jen z principu má křižník poněkud jiný účel než právě boj s nimi, naopak díky své rychlosti se hodí jako doprovod právě k těm letadlovým lodím. Protože Britové rozhodně (ač jejich letadlové lodě byly pomalejší jak americké) neměli bitevní loď, která by se jim rychlostí vyrovnala.

Druhá připomínka je ohledně platby kartou. Dovolím si říci, že zrovna v ČR se řeší naprosto opačný extrém, kdy zaplatit kartou u obchodníka či poskytovatele služeb je velmi často nadlidský úkol. Což mne přivádí ke vzpomínce, kdy jsem se ptal jednoho hospodského, proč má napsáno, že útrata jde kartou platit až od částky 200 Kč. Vysvětloval mi, že při nižších transakcích se mu to nevyplatí. A teď babo raď.

Foto

Hospodský se vymlouval. Nic víc, nic míň.

  • Počet článků 1317
  • Celková karma 32,91
  • Průměrná čtenost 2997x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.