Diskuse

Pionýři

VF

Když jsem se stal tajně jiskrou a táta to zjistil, měl z toho málem smrt. Pionýrský slib už jsem neskládal, protože jsem poznal, jak režim nakládá s těmi, kdo byli jiní.

Jako děti jsme věřili tomu, co nám říkali ve škole. S dospíváním nás víra v komunismus přecházela, protože jsme viděli, jak ho praktikují mnozí komunisté.

Díky za vzpomínku na ty časy.

Těch, kteří položili životy za naši svobodu, bychom si měli vážit i dnes. Tím myslím i životy těch, kteří umírají třeba na Ukrajině, aby zastavili ruskou agresi, která by nejraději došla až do Paříže.

LH

Vy jste v 8 letech věděl jak režim s někým naklada....bravo...😋

Foto

Skauti áno, môže byť, ale pionier iba motorka...

Foto

Z celého tohoto "slavnostního podniku" si vzpomínám, že často v květnu byla (podle známého pořekadla "Studený máj, v stodole ráj!!") - tak hrozná kosa, že vyhráno měli pouze ti, kdo měli tu bílou pionýrskou košili o dvě čísla větší...! Aby si pod ni mohli zcela "nenápadně" obléct svetr.

Foto

J39a12n 69A22n30d36r27l80e

5. 5. 2024 13:32

ano, take jsem jej pod kosili mival...

Foto

Ono je to těžké, když komunisté zprofanovali, znevážili a zneuctili úplně vše. I ty umučené a popravené hrdiny. Co když budete dávat kytičku k pomníku, na kterém bude i jméno někoho na úrovni popraveného "hrdiny" Juldy Fuldy?

Foto

J13a31n 45A10n76d25r34l52e

17. 5. 2024 18:13

Zprofanovali, i ten Otakar Jaros by se treba v hrobe obracel , co z nej "hvezdari" udelali, snad to leta a historie jednou ohodnoti spravedlive. Vsem.

  • Počet článků 480
  • Celková karma 16,62
  • Průměrná čtenost 800x
jeden takovej... :-)

Seznam rubrik