IS

Američané nikoho neokupovali. Na rozdíl od Rusů. Že jako "světový četník" nejsou dokonalí, to je přirozené. Lidé nejsou dokonalí. Na rozdíl od dokonalé a efektivní mafiánské struktury, která vládne Rusku a se kterou se nedá uzavírat jiný typ dohody, než kterou uzavírali Molotov a Ribbentrop. Vy se nikdy nepoučíte. A dobře děláte. Ideologických blábolů pro zasmání není ve veřejném prostoru nikdy dost.

JN

J88o49s14e91f 90N21i60k39l

1. 5. 2024 19:28

Nikoho neokupovali. Pouze s vlastními výhodami rozvrátili ekonomicky a ovládli politicky, dosazením "vhodných místních politických loutek" mnohé země, to je přece mnohem výhodnější a také to navenek vypadá lépe...

PL

Píšete:

"USA měly dávno sednout k jednání..."

Ptám se:

Na základě jakého mandátu, neboli kým pověřeny? S kým by měly jednat? Koho by výsledky jednání zavazovaly? Kdo by byl garantem dodržování dohody?

ZH

Neví, reagujete bez rozmyslu. jde především o jednání mezi USA a Ruskem o jaderných zbraních, které se mezi největšími držiteli vedou nepřetržitě. Pěstuje se tím mezinárodní důvěra a politická kultura. Tato jednání byla ze strany USA ukončena v letech 1998 -1999. Přečtěte si o tom něco. Ostatní problémy by se po těchto dohodách řešily zcela jinak.

ZH

No... Amerikáni jsou imperialističtí hegemoni, Rusáci jsou imperialističtí hegemoni. V tomto ohledu je jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet.

Na druhé straně jsme malou zemí, který vždy bude pod významným vlivem někoho silnějšího. Dáte přednost Amerikánovi, nebo Rusákovi? Já jednoznačně tomu prvnímu. Pokud nevíte proč, zamyslete se.

ZH

Nemusím se dnes zamýšlet. Žiju v nějakých podmínkách, ze kterých neodcházím a žádné NATO nedemontuji. Pokud bych byl proruský, dávno bydlím v Petrohradě nebo v Soči. Jsou to krásná města.

Foto

Já se asi hanbou propadnu, že jsem součástí toho strašného západu. A Vy dostanete strašně pochvalu za odvahu za takovyto text. S tím souhlasím. Takhle veřejné dávat najevo svou hloupost je skutečně jedinečné.

RK

Myslíte, že ho Šůbová vezme mezi disidenty?

MV

Puškinův památník, nebo Zlatý palcát . Tak nějak mi to vaše myšlení prezentované zde texty v blogu připomíná týhle svátky kultury...

JZ

Putin nedávno odmítl jednat o míru na Ukrajině. Obávám se, že by to bylo stejné jako jednání o míru s Hitlerem v roce 1942.

FL

Ator předpokládá, že je možné uvěřit notorickému lháři, agresorovi že jakmile vysloví zase další slib, tak tentokrát se opravdu polepší a slib dodrží

ZH

To, co říkáte je dvojsečné, platí to i naopak. Důvěra je vzájemná a musí mít příležitost se periodicky ověřovat. Když spolu lidé nejednají, podsouvají a v podstatě nevědí, jak druhý skutečně smýšlí.

MK

Zase ty blafy o nějakých nesplněných slibech Západu. Autor zcela pomíjí skutečnost, že Rusko bylo přizváno k přidružení s NATO (projekt Patrnerství pro mír) a to s vyhlídkou plného členství.

Bylo to Rusko, kdo nakonec tu nabídku odmítl. A nebylo to kvůli nějakým zbraním hromadného ničení, ale bylo to kvůli tomu, že v NATO by Rusko bylo na stejné úrovni jako ostatní členové. Bylo by prostě jedním z mnoha. Ale to nabubřelé a namyšlené Rusko nedokázalo skousnout. Rusko prostě chce být ve své partě vůdcem a to v NATO nešlo.

A příště lépe vybírejte příklady různých válek. Třeba ty Falklandy jsou úplně mimo. Ty byly objevené britským mořeplavcem Johnem Davisem v roce 1592 jako liduprázdné území. Podle tehdy uznávaných pravidel terra incognita patřila objeviteli, v tomto případě Británii. A stalo se to o 230 let dříve, než vůbec vzniknul stát Argentina. Britové si tak bránili a ubránili své území.

RM

A co Libye, Irák, Syrie a Afganistan, Jak tyto agrese zdůvodníte.

IK

Víte, jaké vlastnosti Putina nejlépe vystihují? Ty, že byl jako agent KGB vycvičený především ke lhaní a nedůvěře vůči svým oponentům. To ho korupčním jednáním dostalo tam, kde dnes je. Tyto vlastnosti mu zároveň zabraňují jakkoli důvěřovat protější straně v případě nějakého vyjednávání, kdy je tedy automaticky přesvědčený, že i druhá strana je prolhaná a nespolehlivá jako on. Proto je vyjednávání s ním v zásadě problematické a není neschopnost Západu, nýbrž Putina.

Putin si budˇ bere co chce a nebo se bojuje.

Kam Rusko vtrhne, tam je spálená zem, to, co začíná mobilizací ruských menšin dává často jen záminku zabrat další suverénní stát. Máme k těmto praktikám osvojování si území přihlížet a tolerovat jako důkaz respektu toho, že je Rusko atomová velmoc? Ne úplně, svět se ale musí nastavit tak, aby si nikdo nedovolil toho druhého napadnout.

Toto už je vyloženě kolaborantský text. Děláte z Rusů neviňátka a vinu svalujete na Západ, který snad podle vás zavinil i svévolnou anexi Krymu a napadení Ukrajiny Ruskem. Hnus.