Foto

Snad výběr oblíbených autorů, snad nízká úroveň relevantních znalostí, snad nízký věk a řídká zkušenost jsou podhoubím vašich velmi diskutabilních tvrzení. O všech vašich závěrech a kategorických "axiomech" se dá s úspěchem pochybovat a snadno je vyvrátit, k tomu však není prostor ani můj zájem.

Za všechny se jen zmíním o vašich tvrzeních v posledním odstavci, byť ani v tom nejste novátor. Již před lety bývalý předseda Svobodných (či jak se aktuálně jmenovali) také horoval pro opuštění EU a vstupu do (už nepamatuji jakého) uskupení etablovaného tuším v Asii. Váš návrh nahradit EU BRICSem je snad méně hodnotný než kdybyste jako spásu doporučoval nějaké společenství chránící pěstitele banánů a kávy.

Ač tvrdíte, že EKONOMIKA je vaší zálibou, nejsem si jist ani vaší znalostí obsahu a podstaty tohoto pojmu. Pevně doufám a chci věřit, že vaše podivné uskupení nedosáhne pod vlajkou podbízivých, populistických a ochotně se měnících "stěžejních" principů možnosti významně ovlivňovat tento stát. Principů a pojmů pro realitu a prospěch občanů zcela prázných, jejichž obsah a uplatnění mnohdy ani neznáte. Ostatně je symptomatické nazývání se hnutím, ačkoliv se pohybujete zcela mimo tento pojem. Je však spravedlivé přiznat, že v tom nejste sami.

MV

Zkuste číst i jiné autory, než které jste vyjmenoval ve vašem profilu, pořádně cestujete a nechte si např od nějakého Brita popovídat... Nikdy nic nebude dokonalé, ale je dobrý si vážit toho, co máme. Vážit...

PL

Souhlasím s Vámi, že jsme vstupovali do jiné EU, než jaká je dnes, v některých ohledech bohužel.

Oproti všemu dalšímu, co zde tak jednostranně negativně a tendenčně zkresleně prezentujete, se musím ohradit.

Od takového mladého člověka jako Vy, bych očekával hlubší a vyváženější náhled...

Vstup do EU nás výrazně posunul na vyšší úroveň oproti našemu tehdejšímu stavu a naše případné budoucí "nečlenství" by představovalo vždy jen sešup do výrazně horších sfér, ze kterých by nejspíše už nebylo návratu.

JK

Autor nemá vysoký věk, to je pravda, ale nic jiného než starej brlblavej dědek už není. Žít v jeskyních! Dotaci nelze použít na úplně cokoliv (třeba utratit ji v bordelu), ale jen na tu jednu konkrétní věc, no hrozné!

Kouká z toho jen neschopnost propojená se zakyslostí, to je všechno.

JP

To je tak, když cucák, který nic neprožil, nic nepamatuje, nic nezná, troubí do světa svá moudra. Běžte sbírat zkušenosti do Ruska, odkud je možná ta vaše zrádná partaj placena a kam nás chcete vtáhnout.

Je zajímavé, že evropské státy, které ještě nejsou v EU, tam chtějí. Čím to asi bude?

AK

Protože si to představují jako Hurvínek válku...

VD

Super článek. Po czexitu už bych jen deklarovala náš vstup do EAU, referenda nebude třeba, náš lid se radostně připojí k Euroasijské unii pod vedením mocného CCCP a ještě mocnější Číny.

RK

Další prodavač teplé vody a obchodník s lidskou hloupostí.

Foto

Jste VŠ vzdělání a tak byste měl mít alespoň částečně vyvinutý smysl pro posloupnost dějů. Vystoupení z EU je populisticky jistě atraktivní. Je však třeba říct, že pokud ČR se svou strukturou ekonomiky odejde (jak hlásá Váš předseda), budou na hranicích buzerace s pasy a celním prohlášením, zdraží se zboží (clo), studenti budou mít omezenou možnost studia v zahraničí atd. Jistě to na mítincích sdělujete svým voličům, že?

A - dnes jby již Brexit dopadl opačně, v Británii nejsou zahraniční pracovníci, kteří dělali to, co Britové nechtěli, řada českých lékařů se vrací do vlasti, protože podmínky pro ně tam nejsou únosné.

AG

No a v čem jsou podmínky pro české lékaře v Británii neúnosné?

A tvrzení o tom,že by dneska hlasování o Brexitu dopadlo jinak je spíše jen věštba z křišťálové koule.

A k vystoupení z EU asi tolik. Opravdu je to hodně špatný nápad,pokud někdo nenabídne rozumnou alternativu. Jenže,co se dnes jeví jako jediné správné,může se za pár let ukázat jako ohromná chyba.