Foto

Je to systém trhového hospodárstva. Ľudia by chceli kapitalizmus, ale bez jeho prvkov. A to sa nedá. Potom to nie je ani ryba ani rak.

ZH

Hodně lidí chce socialismus. Tedy aby se o ně někdo staral, ale aby to platil někdo jiný. Proto ten povyk.

AL

NO jo, jenže todle stejně plno lidí není schopno pochopit a uznat.

PK

Často vzhlížíme k Rakousku - rakouská pošta má cca 1700 míst, zaměstnává 27 tis. pracovníků za rakouské platy a je v zisku. To jsme tak neschopní? Asi ano.

Pro zajímavost jednu perličku - vnuk byl na škole v přírodě na Srní - pondělí až pátek. Děti si mění došlé pohledy jako suvenýry a tak jsme poslali dva - jeden v pondělí ráno z Hlavní pošty v Jindřišské, druhý dtto v úterý ráno. Ani jeden do pátku nedošel. Pohled stál včetně známky 33 Kč, tedy za dva 66 Kč.

PZ

Jestli ta ziskovost Rakouské pošty nebude v tom, že že ČP provozuje 2900 poboček(ten řev když se jich 300 rušilo si pamatujete?), a 31 tis. zaměstnanců je také více, Rakousko má 27tis zaměstnanců, větší koncentrace jim umožní větší efektivitu,

LV

Česká pošta je dnes prakticky zbytečná instituce. Peníze, které se do ní sypou, by se měly rozdělit samosprávám na podporu služeb pro ty, kteří nezvládají najít a využít služeb organizací, které poštu nahrazují. i dnešní pětaosmdesátníci dokážou volat z mobilu, napsat esemesku, přijmout důchod na účet, vybrat si peníze z bankomatu nebo u pokladny supermarketu.

Spíš by se měla rozvíjet integrovaná sociální služba, která by dokázala poskytnout komplexní pomoc lidem odkázaným na druhé. Včetně zajištění služeb dnes prodělečně poskytovaných Českou poštou.

Pro rýpaly - z Českou poštou to má společného to, že peníze. A z velké části cílovou skupinu.

JZ

Děkuji, s tím se mohu ztotožnit. Ale tak daleko žádná vláda nemůže zajít. Bohužel. Ta současná zrušila 300 poštovních poboček a nastal řev.

Také si myslím, že zrušením České pošty, která je v současné době zbytečnou institucí, by žádná škoda nevznikla.

  • Počet článků 3325
  • Celková karma 24,98
  • Průměrná čtenost 1806x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz