Foto

To je zase nechutný text. Tak lékař by dle Vás měl být vždy proti válce. A které profese tedy nemusí? Můžete je prosím také jmenovat?

Já si myslím, že proti válce je každý rozumný člověk. Pouze moralisti jako Vy si myslí, že jsou víc a mohou kázat.

Foto

A proč by autor nemohl kázat? Děláte to taky a i ten doktor o kterém je řeč. V čem je rozdíl? Jasně, autor nepatří do té vaší správné skupinky.

Foto

J15a88n 52Š23i93k

27. 4. 2024 6:32

Ve své podstatě se tomu Rusku daří vše na co sáhne, je to takový malý zemský ráj na pohled. Na rozdíl od toho hnusného, proradného a zkaženého Západu. Jen pozor, pane kolego. Jen jestli Váš pohled není černobílý. To není přece Sparta a Slávia. A Putin stoprocentně nemůže být Hitler. Nenosí totiž knírek a nezvedá pravou ruku, že..A Korea, a Čína, a NATO, a ondatry, a žirafy, a domy, a ulice, a blá, a blá, blá. Fakt, promiňte. Ale s takovým množstvím myšlenkového průjmu, které ve výsledku tvoří slovní cirkus Humberto, žádné diskuze není reálně možná. Až na jedno sdělení. Jak jde z Východu svěží vánek a že Západu smrad Fuj

JZ

Pan Horner Rusko bohužel nezná a mele nesmysly. V Rusku je diktatura, nikoliv demokracie. V zemi neexistuje nezávislá justice, mučení a násilí při vyšetřování je běžné. Gulagy v Rusku stále jsou akorát se jim jinak říká. Umučení Magnitského a vražda Navalného dokazují zrůdnost ruského systému. V Rusku neexistuje skutečně svobodné soukromé podnikání. Je normální, že důstojníci silových složek vybírají výpalné od podnikatelů. Je normální, že Putinovi lidé mohou komukoli ukrást firmu. Vraždění nepohodlných lidí je v Rusku běžné.

MB

Je téměř obdivuhodné, co všechno dokážete zhňácat dohromady, osobních urážek nevyjímaje. Komentovat tento slepenec smysl nemá, je ale třeba ocenit, že na rozdíl od nejmenovaných hrdinů nezavíráte diskusi.

JZ

Rusko nebojujé s korupci. Kreml korupci toleruje a pouze občas někoho, kdo se znelíbí Putinovi, sejme. Toť vše. Jinak Putinovým lidem je dovoleno vše. Krást, korumpovat i zabíjet.

Proč tak bohapustě lžete? K referendu na Krymu nedošlo bezprostředně po rozdělení Společenství nezávislých států, ale až v roce 2014 poté, co ho obsadili "zelení mužíčci" z Ruska. A když už se oháníte Čapkem, měl byste zmínit také drama Matka, které vrcholí tím, že matka dává svému poslednímu synovi pušku a posílá ho do boje, když se dozví, že ve válce umírají i děti (jak příznačné pro dnešní Ukrajinu).

Foto

V první prosincový den roku 1991, si Ukrajinci referendem odhlasovali samostatnost. Krym povýšen na „autonomní republiku,

MB

Článek krásný,což o to. Nicméně prozrazuji na sebe - jsem méně chápavý. Dotaz - Tož jaký je vlastně rozdíl mezi A. Hitlerem a V. Putinem ?

PJ

víte pane Hornere, váš blog spíše vypovídá hodně o vás, takové to cesta do pekel je dlážděná dobrými úmysly. Dám vám jednu drobnost k zamyšlení. Je všeobecně známo že Ukrajina vlastnila jaderné zbraně. Jste přesvědčen o tom, že už žádné nemá? A že by je v čase nejhorším pro ni nepoužije? Co myslíte?

Foto

To, že Ukrajina nemá atomové zbraně je jasné jak facka. Ničení atomových zbraní probíhalo pod dohledem mezinárodní komise.

JP

Mír by chtěl každý, ale zdejší míroví bezmozci nechápou, že mír, tj. kapitulace Ukrajiny, by pouze znamenala další expanzi Ruska a ještě horší válku. Jsem už starý, komunisté do nás od základky hustili "mnichovskou zradu" a že jsme se měli proti Hitlerovi bránit. Dnes komunisté volají po "míru" a ustupování Rusku. Rusko je pro ně zřejmě země vyvolená, které je dovoleno vše.

Foto

S řadou věcí ve Vašem blogu naprosto souhlasím. Jen namátkou uvedu třeba srovnávání Hitlera s Putinem,které je v mainstreamu i u některých místních bloggerů oblíbené. Celkem správně jste také předpokládal odpor, který Váš text vzbudí. Jenže ono je třeba o tom diskutovat a předkládat i odlišné názory, stejně jako je třeba hledat řešení celé záležitosti. Zakopat se na pozici, že o tomhle se prostě nediskutuje a že každý, kdo přichází s jiným názorem, je proruský troll a Putinův agent, je dalším krůčkem k tomu, aby se ani o jiných věcech nediskutovalo, aby za trolly v jiném smyslu a při jiných příležitostech byli označeni všichni, kdo projeví odlišný pohled na věc. Takže podle mě je velmi dobře, že jste to napsal. A vždycky se najde dost takových, kteří názor, který jim nekonvenuje, označí třeba za "nechutný text", "myšlenkový průjem" či "mletí nesmyslů". Znám to

MV

Vyjádření nesouhlasu a např podivení se určitým autorem vypsaným skutečnostem - to není odpor. Jen nesouhlas a podivení se. A pokud někdo de facto a sem tam skrytě obhajuje nebo schvaluje pozice RF v aktuální situaci na UA (bránit se nemá smysl, Rusové vyhrají, co ti mrtví? Krym nebyl ukrajinský a další relativizovani), tak si mám o dotyčném myslet co? Že je to trdlo, nebo že je to vlastně...?

  • Počet článků 828
  • Celková karma 21,05
  • Průměrná čtenost 968x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik