JL

Pane Jakle, po dlouhe dobe jsem "svakl" souhlas s vasim clankem. To je presne proc EU zaostava za USA, presto , ze ji dnes vede ten politik, ktery za tech padesat let v te politice mel jen "prusery".

I kdyz nejsem moc nadsen Trumpem. tak si myslim, ze pro prosperitu USA je to pravy clovek. Vite, podle jeho ctyrlete kariere prezidenta, nekolik veci nastalo na svete. Prestaly vetsi valky vsude na svete. Neposlusnym statum se ukazalo kde je jejich misto a to hlavne na poli hospodarskem a politickem. Tem mensim ideologickym idiotum odstranil jejich spicky a tim je umrtvil na urcitou dobu. Barel vytezene ropy mel cenu $40. USA bylo poprve v historii sobestacna v tezbe teto komodity a urcovala svetovou stabilitu touto cenou. Cinane musely platit za prodej svych vyrobku v dovozu do USA dan, rovnajici se splatce za ukradene "know-how". I to Rusko s Putinem bylo v poklidu.

Vsak Evropa mela na vrcholu Merklovou. A dnes Evropa sklizi "urodu" zasetou s tou politickou ideologii ovladnout ten svobodny svet Evropy. Presne jak se pani Merklova naucila kdyz vyrustala v NDR.

Unifikace EU je provadena shora. Ve vsem. Vedouci EU se nenaucili poradne historii, kdy sdruzovani spolecnosti MUSI byt zdola. V hospodarstvi a financich obzvlast. Kdyz byrokrat zacne produkovat podminky a regulace cehokoliv, je to katastrofa.

To je muj pohled na tu lecbu EU bez te soli.

Preji krasny weekend.

JK

A co říká na svobodně uplatňovaný plod svého úsilí onen trh? Tohle:

https://photos.app.goo.gl/Fk3foTejifkoxgeX6

VS

Ted uz jenom schazi, aby si na tomto skvelem clanku Trcalek zahojil svuj osobni hendikep.

PV
Foto

Obávám se, že IVK se jistého odéru nezbaví nikdy. Aneb viz to o zametání vlastního prahu a třísce v oku.

JB

J32a50n 21B21e16r29t11l

26. 4. 2024 20:24

A teď k vlastnímu textu: shledáváte na něm, že je tam něco špatně?

  • Počet článků 447
  • Celková karma 36,23
  • Průměrná čtenost 4044x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik