LP

Vy mate svuj nazor, my zase nas nazor. Ten vas je nazor je dobracky, ale naivni. Vy vychazite z vasi osobni zkusenosti a zdaji se vam hodni a míli. Stejny nazor meli napriklad ve Svedsku, ted tam maji v ulicich valky drogovych gangu. Vsude tam, kde byli imigranti z jineho kulturniho prostredi hromadne prijimani, vznikly no-go zony, ze kterych se puvodni obyvatele postupne vystehovali. Pristehovalci do Francie si nasilim vynucuji svoje vlastni pravidla...A nakonec, nepovazuji se za lepsiho cloveka, nic proti nim, jako jednotlivcum, nemam. Akorat vidim, ze to spolecne souziti nikde nefunguje. Opravdu by asi nebyl problem prijmout par sirotku. Problem nastava ve chvili, kdyz pocet techto "sirotku" dosahne nejake kriticke hodnoty.

Foto

Evidentně jste hodný člověk a máte můj respekt. O to více mě mrzí, že se fatálně mýlíte.

Foto

Nejblíže je Norimberg, nebo Berlín.

Zajeďte se tam podívat, pobuďte pár dní a potom můžete opět napsat nový blog.

IV

I90v22a66n 72V56a88n78k55o

24. 4. 2024 11:17

"Kolik z Vás, kteří jste reagovali, jste měli nějaký kontakt s imigranty?" Odpoviem protiotázkou - potrebujem mať kontakt s vírusom (zemetrasením, medveďom, požiarom, povodní, apod.) aby som vedel, že sa jedná o nebezpečenstvo ?

MS

Klíčové je to, že pracujete s legálními migranty a zřejmě z velké části s křesťany, kteří jsou kompatibilní s naším myšlením a způsobem života, jsou schopni asimilace.

Připomenu, že požár katedrály v Nantes způsobil Rwanďan pracující jako dobrovolník místní diecéze. Taky osobní zkušenost s migrantem. Zkuste si povykládat s místními v okolí no-go-zón v západní Evropě o jejich zkušenostech a svůj pohled doplnit. Jistá část migrantů, hlavně z Afriky a částí Asie, je riziková a neschopná asimilace v naší kultuře. Odlišit je při příchodu od těch relativně bezproblémových moc nejde.

AK

Tak už jen 2 poznámky:

- zmínil jste uprchlíky z Československa. Kolik z nic hlásalo a provozovalo marxismus-leninismus? Kolik z nich hodlalo vybudovat alespoň okresní sekretariát komunistické strany? Snažili se naučit jazyk, najít si práci a integrovat se do společnosti, což se většině z nich také povedlo.

Rozhodně se nemohli potulovat po celé Evropě. Museli v ubytovacích zařízeních počkat a když se třeba Kanada ozvala s tím, že jich x přijme, rozhodnout se, jestli chtějí do Kanady nebo ne.

- zmínil jste statistiky. Proč se tedy do německých, nebo dokonce švédských nepodíváte? Ten vývoj kriminality je od roku 2015 úděsný. Jsou, bohužel, i tuzemci, kteří kradou, znásilňují a vraždí.

Nevidím důvod, abychom si importovali další...

MN

Srovnavat migraci sveho casu nasich, vzdelanych lidi, ochotnych pracovat, integrovat se a dodrzovat zakony cilove zeme se soucasnou vlnou "uprchliku" kdovi odkud absolutne odmitajicich prijmout nase hodnoty a kulturu... muze jen clovek rozumu mdleho nebo naprosty slunickarsky silenec! Vic se k tomu neda nic rict..

Foto

R80o51m74a40n 32K94o11z60e84l

24. 4. 2024 18:42

To že se v Evropě žije dobře, nespadlo jen tak z nebe, ale je za tím spousta budování a úsilí. Po ředitelovi, zakladatelovi firmy asi také nebudete chtít, aby se o to své bohatství dělil s těmi, co se na tom nijak nepodíleli.

Do Evropy by ráda šla polovina Afriky (jsou na to studie) a také jsou studie, které říkají, že Afričané mají výrazně nižší IQ, tedy spousta z nich by byla zaměstnatelná jen na jednoduché rutinní práce, které vlivem automatizace mizí.

MS

Dnešní článek o zkušenosti britského učitele s žáky převážně migrantského původu. Pěkné počtení, pane Firlo!

https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/stiznost-kdyz-zaci-v-britanii-nenavidi-britanii.A240424_184716_p_zahranici_nef

MS

Dobrý den. V textu článku máte dezinformaci. Není pravda, že dle současných zákonů nemůžete ubytovat cizince. Nemůžete pouze ubytovat cizince bez dokladů. Jinak musíte do tří dnů od ubytování jako ubytovatel vyplnit a cizincem podepsat přihlašovací tiskopis cizince, kde jsou jeho údaje (což bez jeho dokladů nejde) a vaše údaje a ten odevzdat na cizineckou policii - do tří dnů, jinak hrozí pokuta. A tento proces musíte opakovat každý rok, pokud ten cizinec nemá trvalý nájemní vztah, pak to jde jednou za tři roky. Vlastně jako ubytovatel máte podobnou povinnost jako běžný hotel včetně vedení ubytovací knihy, kde jsou vedené kopie přihlašovacích tiskopisů. Neplnění téhle povinnosti může pokutu nafouknout až na 50 tisíc Kč. Myslím, že je to zákon 262 Sb.

  • Počet článků 134
  • Celková karma 17,68
  • Průměrná čtenost 566x
Jsem kazatelem Církve bratrské, ženatý, mám čtyři dospělé děti. Kromě mých pracovních povinností, se zajímám o otázku cizinců a o osoby na okraji společnosti.

Seznam rubrik