JZ

Jestliže ruská armáda tápe na Ukrajině proti daleko slabšímu soupeři, tak proti NATO nemá šanci, stačí obyčejný selský rozum. Čína ani arabské země by se na straně Ruska vojensky neangažovaly. Už jen z toho důvodu, že evropské země jsou pro ně daleko zajímavější obchodní partneři než chudé Rusko. Navíc , je veřejným tajemstvím, že Čína pošilhává po neobydlené ruské Sibiři.

LH

Tape? Spíše bych řekl že se až pro Evropu nebezpečně učí....

Foto

Rusko obsadilo Krym a kus Ukrajiny. Ukrajina byla USA a Evropou dotlačena k podepsání míru za cenu ústupků . Pro Rusko to byla jenom přestávka ve válce. Pokud i v současné době bude Ukrajina dotlačena k míru za cenu ústupků, bude to opět jenom přestávka ve válce . Za krátkou dobu si Rusko najde důvod ve válce pokračovat a dosáhnout Kyjeva.

LP

ruSSko si vzalo zpět Krym, který Ukrajina dříve od ruSSů dostala. Ukrajina, USA ani západní Evropa se s tím nikdy nesmířili a ruSSko se dostalo pod sankce.

Kde tam vidíte, že Ukrajina byla západem dotlačena k podepsání jakého míru ?

HH

Jaké arabské země má proruská autorka blogu na mysli? Jedině tak Írán, protože zbytek je překvapivě na straně západu i Izraele...

Rusko dalo do bojí na Ukrajině vše, co má...takže nic další už nevymyslí...

Jinak mimo 2. světové, kdy měli masivní materiální pomoc západu, většinu velkých válek Rusko prohrálo...

LP

Přesně tak. Nebál bych se až říci, že prakticky celý muslimský svět stojí na straně Izraele a západu.

JK

Ne Ukrajina, ale Západ je naším nepřítelem, řekl Putin[1]. Takže co chce udělat už víme, teď jde jen o to, podniknout příslušné kroky, žejo. Poslat i vlastní vojáky je dost dobrý nápad, můžou zajišťovat fungování ukrajinského válečného zázemí a Ukrajinci se tím uvolní pro vlastní boje. Zábor Sudet oslavoval chcimír Daladier jako nastolení míru.

[1] https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-ne-ukrajina-ale-zapad-je-nasim-nepritelem-rekl-putin-zranenym-vojakum-40455962

A s tím začátkem první světové války je to strašná blbost, střílet se totiž začalo až po jejím začátku v roce 1914, do té doby se normálně jezdilo do Paříže i do Moskvy jen tak poznávat cizí kraje, kdežto na Ukrajině se teď už zabíjí už 10 let v kuse od roku 2014.

MM
Foto

J67a16n 15Š85i56k

26. 4. 2024 12:41

Jakýkoliv mír na Ukrajině v této fázi války povede jenom k další a ještě horší válce. Lidem by nepršelo do krku, kdyby více dávali pozor v dějepise v základní škole, viďte? Jinak by třeba věděli, že na začátku byla Versailleská mírová smlouva a na konci tohoto báječného míru, při jehož vyhlášení se vypouštěly bílé holubice, stály továrny na smrt a holocaust. To je přesně ten typ míru, který tak ráda přetřásáte. Jinak kdo si tady myslel jak s kým rychle zamete byl především báťuška Putin. Ukrajina je svrchovaný stát, který fakt od nikoho nepotřebuje radit, hlavně ne od Vás a Vám podobných "mírotvůrců." Nechte to na nich. Je to jen a jen jejich věc, jestli se rozhodnou bránit, nebo budou kapitulovat nebo uzavřou nějakou formu ať už "špatného" nebo "dobrého" míru. O tom to celé totiž je. O empatii a respektu. Ani jedno není Váš případ. Hezký den

MS

Já bych zase nedal ruku do ohně za ruské spojence Čínu, Írán, arabské země, KLDR v případě vypuštění jaderné střely. Západ ji určitě první nevystřelí a myslím si, že zrovna Čína má ekonomické zájmy i v Evropě, o které by ruským úderem přišla. To samé arabské země.

MS

Ještě dovětek: Tahle nebezpečná hra s ohněm se hraje už dva roky. Za tu dobu padla snad desítka výhrůžek odpálením jaderné rakety hlavně od Medvěděva. Nejdřív to mělo být v reakci na pomoc Záp. spojenců, pak na dodávky zbraní s doletem 160 Km, nyní již 300 Km. Teď budou mít Ukrajinci F-16. A za tu dobu ani jednou jaderná odveta navzdory útokům dokonce hluboko na ruském území - tedy dle jejich zákona útoku na ruskou suverenitu. Otázka je, čím se francouzský voják na UA liší od vojáka ze Sýrie, nebo Libanonu na UA.

Foto

Pohrdáte klávesnicovými bojovníky, jak sama píšete. A co jste Vy? Klávesová zastánkyně míru teď a za každou cenu bez ohledu na budoucnost?

IS

Základní chyba ve Vaší úvaze je tvrzení, že například útok Ruska na francouzské vojáky bojující po boku těch ukrajinských by byl brán jako útok na člena NATO se všemi důsledky z toho vyplývajícími. Nebylo by to bráno jako útok na člena NATO.

PB

..... bych tem dobrovolníkům tu šanci bojovat za demokracii a svobodu na Ukrajině neupíral,- naopak!,- všecky statečný, uvědomělý, co volají po válce a mají nutkání stát se hrdinou, bych maximálně v jejich úsilí podporoval!,- prezidentská milost, plná polní a mazej do první linie!,- ......... vona teda ta dobrovolnost za poslední dva roky není nic moc,- řádově nižší jednotky tisíc z celý Evropy, takže to na "funkci nebude mit žádnej vliv", ale když už sou tak bojechtiví, nechť sa teda ukážou,- žejo!

  • Počet článků 280
  • Celková karma 39,27
  • Průměrná čtenost 4952x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik