AT

Těch paralel s děním před začátkem 2.sv je tolik, že je až k neuvěření, kolik lidí před tím zavírá oči.

Foto

Paralelou jsou třeba rovnoběžky. Ovšem pouze v témže prostoru a čase. Jinak jde toliko o ,,podobenství", nikoli o rovnoběžnost, natož jejich ,,protnutí" v realitě. Ač tak i tomu může být. I v mysli. Možná i v poněkud ,,choré"

Foto

Ještě jsi zapomněl dodat, že k vpádu Hitlera k nám ho donutila Velká Británie společně s Francií a USA. Prostě ho vyprovokovaly.

JZ

Ano, to je vlastně fakt. Ano, tyto země společně s námi Hitlera k jeho zásahu vyprovokovaly.

SB

Souhlasím s panem Rozsívalem, že Putin hájil své zájmy. A souhlasím s panem Rozsívalem i v tom, že na to nemšl právo.

Já jsem porozuměl tomu, jak to pan Rozsíval mínil.

Zájmy každého z nás daleko přesahují to, na co má jedinec právo. Je v mém zájmu ukrást někomu peněženku? Bezesporu ano, protože si tím přivlastním jeho peníze.

Je v mém zájmu vynutit si nějakým způsobem tělesné sblížení s ženou, která se mi líbí, ale která o mne nestojí? Bezesporu ano, protože tím uspokojím své biologické potřeby.

Je v mém zájmu předbíhat lidi ve frontě u pokladny, když čekám na to, abych zaplatil svlj nákup? Bezesporu ano, jelikož se tím dostanu dříve domů a budu mít více času na své koníčky.

To všechno je v mém zájmu, ale na nic z toho nemám právo.

Stejně tak v Putinově zájmu je podrobit si Ukrajinu. Je to v jeho zájmu, ale nemá na to právo. A když si to právo přisvojuje, je to zločinec.

Domnívám se, že pan Rozsíval to mínil přesně takto, a já s ním v tomto případě souhlasím.

A stejně tak bylo v Hitlerově zájmu podrobit si jiné země včetně Československa, V jeho zájmu to bylo, aole neměl na to právo. A vzhledem k tomu, že do toho šel, stal se z něj zločinec.

To platí pro Hitlera i pro Putina.

PZ

A stejně jako na UA i u nás jsme měli kolaborující. V roce 1931 pronesl v parlamentu projev, ve kterém ostře kritizoval vládu za pošlapání práv sudetských Němců, a prohlásil, že komunisté budou hájit právo sudetských Němců na sebeurčení.

DR

"Jistí lidé tvrdí, že Putin vtrhl na Ukrajinu oprávněně, protože bránil své zájmy..."

To je pravda, i takoví jsou. Pak jsou ovšem ještě i tací jistí lidé, včetně mě, kteří tvrdí že Putin opravdu bránil své zájmy, nicméně to ho absolutně neopravňovalo k tomu aby tam vtrhnul.

OD

O73t58a 58D10v95o16r43a75k

16. 3. 2024 18:12

Tím jenom potvrzujete hlavní poselství tohoto blogu. Hitler tedy také bránil své zájmy ale rovněž jako Putina ho to k tomu neopravňovalo. A jsme opět u té analogie s nacistickým Německem

Foto

Karma, rozdíl mezi Hitlerem a Putinem je ten, že Putin je horší. Jinak jede jak přes kopírák a kdo to nevidí, je buď slepý, nebo hloupý, nebo s Putinem.

RP

§ 405Popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia

Kdo veřejně popírá, zpochybňuje, schvaluje nebo se snaží ospravedlnit nacistické, komunistické nebo jiné genocidium nebo nacistické, komunistické nebo jiné zločiny proti lidskosti nebo válečné zločiny nebo zločiny proti míru, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.

Foto

Dne 15. září 1938 Beneš tajně vyslal do Paříže svého osobního emisara – ministra sociálních věcí v Hodžově vládě Jaromíra Nečase s nabídkou, že Československo je ochotno postoupit území čtyř až šesti tisíc čtverečních kilometrů asi s půl druhým až dvěma miliony obyvatel. Proč to Beneš udělal??? Snažil se vyhnout válce s Německem nikoliv kvůli porážce, ale proto, že ani čs. vítězství nedávalo záruku, že republika bude obnovena v původních hranicích. Podle Beneše bude lepší, když se to (tj. ztráta území) stane bez války. Zvlášť nastane-li situace tak, že za ni bude možné svalit odpovědnost na cizí vlády. V memorandum pro ministra Nečase prezident psal “ Je nebezpečí, že ve chvíli, kdy připustíme princip, nakonec oni ustoupí Hitlerovi a dají všecko. “ Tedy místo čtyř až šesti tisíc kilometrů čtverečních veškerá území, na kterých žije více jak 50 procent německého obyvatelstva

JZ

Děkuji za připomínku, o tom vím a budu psát později.

Foto

,,Co se divíte Češi, Hitler Vás neokupoval, pouze prosazoval svoje zájmy".Ale kdeže.,,Jenom" vzal Čechy a Moravu pod svou ochranu. Viz:Protektorát (lat. protectio – ochrana)

JK

J49a75n 23K22y71š61k69a

16. 3. 2024 15:42

,,Co se divíte Češi, Hitler Vás neokupoval, pouze prosazoval svoje zájmy a vzal Čechy a Moravu pod svou ochranu."

JE to teď správně, Jirko?

RP
VB

Můžete kontrolovat své nutkání něco napsat i když nemáte co?

Foto

Aby hezky před světem vypadali, dokáží všichni vládci své činy ospravedlnit a správně vysvětlit. Čeští historici třeba připouští, že za 1. republiky se naše vláda nechovala vůči německé menšině korektně.

  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,36
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz