Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LU

Ďakujem za upútavku a typ, je to podobný "gýč" ako Popoluška, určite si ich pozriem.

3 0
možnosti
Foto

To by mě fakt zajímalo, jak by pán Ulrich asi přeložil do slovenštiny název českého televizního pořadu "Písničky z babiččiny krabičky"??

0 0
možnosti
PZ

Je to agitka, ale patři k vanocům a je dobré, že jsou lidé schopni agitaci vidět. Do stejné kategorie patří i Dovolená s Andělem a Anděl na horách.

4 0
možnosti
LH

Takových filmů je, u nás třeba Copak je to za vojáka, jinde TOP GUN

1 0
možnosti
Foto

A35l30e74š 51M21e26r48t98a

20. 12. 2023 10:47

Vtipná a zábavná agitka

8 0
možnosti
Foto

Ak keď vás nepoznám, neviem si vás predstaviť, že sa pozeráte na nejakú rozprávku pre deti a konzumujete vianočné curkroví...

5 0
možnosti
JK

Tohle je spíš pohádka pro dospělé.

0 0
možnosti

J39a32k59u38b 18Š46o36l61c

20. 12. 2023 10:36

Marně přemýšlím, kterou pohádku nelze označit jako socialistickou agitku. Vždy tam je někdo "nahoře" špatný, pak většinou někdo, kdo prohlédne a napraví se a většinou i chytrý lid. Kladní hrdinové pocházejí ze všech sociálních vrstev (zde třeba král Miroslav).

Opravdu mě nenapadá pohádka, kde by ti špatní pocházeli vesměs "z lidu" a všichni bohatí a mocní byli hodní a chytří. A to by teprve byla pohádka.

9 0
možnosti
JB

J23a68n 15B89a64r96t91o29ň

20. 12. 2023 10:27

komunistická agitka to sice je, ale stejně se na to rád dívám, protože je to pohádka a tam se odpouští i ta agitka

8 0
možnosti
Foto

Když film Pyšná princezna poprvé promítali v kině Lípa na Mariánském náměstí, byl jsem s tátou na nedělní procházce po Budějcích. U náměstí jsem uviděl plakát, na tátovi vymámil korunu a šel na pohádku. Když začala, chtěl jsem z kina odejít, protože mě začátek úplně znechutil a to mi bylo nějakých sedm. Naštěstí ukázka šťastného života v zemi Míroslava za chvíli skončila. Když jsem byl větší, tak jsem si naopak myslel, že autoři filmu scénou se švecem, chtěli naznačit jak nesvobodně se v socialismu žije.

0 0
možnosti
JV

Tak určitě můžu psát za všechny, když potvrdím, že o tom, jak jste byl uvědomělý pravičák už v sedmi letech nikdo nepochybuje a že není překvapením, jak jste jako ještě takřka negramotný odhalil zrůdné poselství komunistického režimu rafinovaně zabalené do klasické pohádky.

6 1
možnosti
Foto

Je velká škoda, že král Miroslav nenaučil ty pytle ve mlejně (tam v nich byli zapytlováni konkurenční královští zbrojnoši) hezky samostatně skákat. Protože, kdyby ty pytle dnes samy skákat uměly, nebylo by nutné pro nás obyčejný lid pořizovat hlasovací stroj s názvem Parlament.

1 3
možnosti
Foto

A nebudu! Ony celé vánoce jsou kýč a všude kam se podíváte nějaká agitka, tak možná by vám pomohlo teď alespoň na těch pár dní někam odcestovat, abyste se tady na to nemusel dívat.

8 1
možnosti
Foto

😃Našli, moji rádcové? Našli, našli? Nenašli... Tvoj komentár sedí...som rada, že som naň natrafila, koľkokrát človek za život povie nejakému záhradníkovi, ktorý je vlastne kráľ-zavaž mi střevíček...

2 0
možnosti
  • Počet článků 3323
  • Celková karma 25,52
  • Průměrná čtenost 1807x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz