Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J39a80n 53M67i55k53e28š

18. 10. 2023 16:13

klasické libtardí obě strany jsou vinny, obě strany dělali chyby. agresor a obránce nám splývají. turner nepřekvapil

6 1
možnosti
ZD

Opakem je pak vaše černobílé vidění, jinak barevného, světa.

0 4
možnosti
JK

No trošku mi ten článek připomíná "5 minut pro Židy, a 5 minut pro Hitlera". Takové jakoby salonní židobijectví, aby jeden nemohl být obviněn z antisemitismu. - - - - Přiznám se, že Židy a Araby fakt nemám rád, z důvodu jejich chování k druhým a celkové namyšlenosti. Jedni jako druzí se považují za něco lepšího, původem a vyznáním, a pokud se někde vyskytne někdo takový jako já (smíšeného původu, z toho čtvrtinový sudeťák, a poloviční ateista k tomu), tak pro něj nemají nic než pohrdání. Mám já si takových lidí, co na mne přezíravě shlíží, jakkoliv považovat? Vždyť jsou stejní jako ti Číňani, nebo Moskali. Hnus pomyslet. Takže, abych to shrnul, protože Arabi a Židi jsou jakési směsky semitských kmenů, a já je nemám rád, tak jsem vlastně antisemitista. Paradoxně jsem sionista, a to militantní, protože považuji za povinnost každého ze Židů přispět k obnově vlasti v Judei, resp. v příslušné části Palestiny, a obnovenou vlast udržet. K tomu jim bude dopomáhat nejen Bůh, ale hlavně jejich um, a to zejména válečnický. A co se toho týče, ať se snaží, jak nejlépe umí. Já samozřejmě mám představu, co by se nyní mělo udělat (postupně celé pásmo Gazy kompletně vyklidit a prohlásit to za terra nullius, třeba), ale k tomu ať se Židi postaví po svém, jak to provedou. I kdyby ty své povedené sousedy do posledního vyvraždili, nic to nezmění na tom, že zůstanu shora definovaným antisemitou a militantním sionistou. Ostatně právě tak jako zůstanu militantním katolíkem.

1 1
možnosti

J11a69k77u72b 28Š15o94l95c

18. 10. 2023 14:23

On pan Turner je spíše na straně Palestiny. Snaží se budit zdání nestrannosti, ale je to tam cítit.

10 2
možnosti
Foto

J43a17n 48Š69i97k

18. 10. 2023 12:49

Zde je jakákoliv humanita pasé. Souhlasím s Filipem Vracovským, že dobro nelze vynucovat zlem anebo ve jménu dobra zlo používat. Jenže tady je to jedno, protože zde žádná pravidla neplatí. Je potřeba si to přiznat, tato situace nemá řešení už dob Saladina a Richarda Lví srdce. Pro obě strany je zásadní Jeruzalém a jeho svatá místa a ani jedna se ho nikdy a za žádnou cenu nevzdá. V našem prostoru to nepochopíme, protože jednáme jinak a lpíme na úplně jiných věcech. V tomto případě je jenom jedna pravda. Obě strany používají zlo a pokud ho jedna nebude proti druhé používat, zanikne. To je fakt a na tom se nic nezmění, byť Evropa a USA budou mít spoustu jistě cenných rad, ať už ve jménu čehokoliv. Hezký den

1 0
možnosti
ZD

Pak měl pravdu ten rabín, který Izraelce zrazoval od vlastního státu, protože žít zbožným životem a současně budovat funkční stát nelze !?

0 0
možnosti
JK

Hamás nedovoluje civilistům z Gazy utéct (živé štíty), Egypt zavřel hranice. A pak přijde Turner a napíše, že se stáváme rukojmími Izraele.

To máte ze Sputniku nebo z Novosti?

14 1
možnosti
Foto

P21e19t13r 17B67u78r88i51a73n

18. 10. 2023 10:56

Nic není černobílé, nic není křišťálově čisté. Vždy je špína za nehty i u těch, druhých, "lepších, hodnějších". A přesto jsem názoru, že byl Izrael zákeřné napaden teroristy nejhoršího kalibru, kteří šli cíleně za tím, aby vraždili nevinné, unesli nevinné, vyvolali strach a zděšení. Teď do světa vytrubují, jak jim Izrael zabíjí jejich nevinné. Jednat s nimi nejde. Vždy budete žít ve strachu, kdy zase přijdou na novou formu zabíjení, která vás nemilé překvapí. Co Izraeli zbývá? Jak chcete po dobrém mluvit s fanatikem, který má v popisu náboženského fanatismu zabít celý váš národ?

24 0
možnosti

J39a69k67u47b 98Š68o49l31c

18. 10. 2023 10:13

Izrael provádí své operace s velkým ohledem na civilisty. Za veškeré mrtvé má odpovědnost Hamás. Pokud obyvatelé Gazy nechtějí, aby jejich děti umíraly, měli by to dát najevo a vrahy ze svého středu vypudit.

Samozřejmě, že muslimové a neomarxisté budou řvát a nerespektovat fakta. Doufám, že různé lži a podporu terorismu na internetu bude policie sledovat a konat.

21 0
možnosti
Foto

Jiří problémem je , že spousta lidí už propaguje skutečnost , že dobro vznikne tím, že se budeme dopouštět zla. Nejsem o tom přesvědčen. Stejně tak optika , že je Izrael stát Evropského střihu je mylná . Jsem jeho velký obdivovatel, ale ani jím nemůže být. Nikdy k tomu neměl 1) Podmínky 2) Není ovlivněn tím co způsobilo naši údajnou Evropskou změkčilost . Údajnou píšu proto, že myšlenka humanity není změkčilá. Není hluboce ovlivněn staletími života podle Nového Zákona jako Evropa.

2 5
možnosti
HH

Zas je tu druha část lidí, kteří propagují to, že dobro vznikne zak, že se ustupuje a toleruje zlo...co vybrat...

4 0
možnosti
Foto

Jasné je to vždy, ač jak komu. Vždy to jsou ,,ONI", tedy ti ,,DRUZÍ"

1 0
možnosti