Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

P46e29t86r 13N28e68d50v71ě30d

27. 1. 2023 15:54

Tak se zdá, že pan Pavel vyhraje o parník. A myslím si, že to v pohodě přežiju. Myslím si i, že se nebudou objevovat hlášky typu "není to můj prezident" v tom množství co minule. Pak třeba docvakne všem, kdo tu hloubí ty příkopy.

Já se za volbu Babiše nestydím. Koukám kolem a vidím, jakým způsobem je dnes vedena republika. Vidím tu soustavnou starost o Babiše, kdy ze strachu z jeho zvolení se musí překrucovat jeho nápisy, výroky. Dosáhlo se žádaného. Babiš může za vše a vše bylo špatně. Všichni by to dělali jinak, lépe. Sice jsem nikdy neviděl jak, ale to přeci nevadí. Problémy současné vlády vyšumují do ztracena.

Nevím, říci některý člen nevládnoucích stran, že složí důchodce, tak se tu dost lidí opupínkuje. Dtto výrok o otrocích. Co já vím, možná to bylo součástí té ZMĚNY a já jen nepostřehl, že tam byla obsažena agresivita, arogance.

19 10
možnosti
Foto

Pane Nedvěd co udělal Babiš za 8 let dobrého pro stát a pro vás. Jedině co dokladatelné je to, že do roku 2017 obdržel na dotacích 550 milionů. Od roku 2017do roku 2021 obdržel na dotacích a veřejných zakázkách 29,72 miliardy korun, ale státu odvedl na daních pouze 5,47 miliardy.

4 8
možnosti
JV

Jestli se někdo stydí, že bude volit Babiše něco znamená. Znamená, že neumí racionálně obhájit důvod, proč ho volí.

V principu, ať si každý volí koho chce. Jenom mi zatím nikdo jasně neřekl, proč by Babiš byl lepším prezidentem než Pavel. Ono totiž ty argumenty, co říká sám Babiš jsou fakt zcestné. Že je pro mír? Že chce pomáhat lidem? Že má kontakty a zkušenosti? To jsou takové nic neříkající fráze. Tak není divu, že ani jeho voliči neumí obhájit tvoji volbu.

A že ho už známe? No právě, že ho známe... To je jediné štěstí.

24 6
možnosti
MJ

Jde i o to, že ho druzí svobodně zesměšní, že nejde s davem. Ja Babise volil schválně na truc!

1 1
možnosti
JK

Myslím, že desetileté působení Miloše Zemana na Hradě a zhruba stejně dlouhé působení Andreje Babiše v politice rozvrátilo naši politickou scénu. Řekl bych, že kdyby žil Eugene Ionesco, mohl by z naší současné politické reality načerpat téma pro skvělé absurdní drama.

Také mě někdy napadá, kdyby Al Capone svého času kandidoval na prezidenta USA, nebo kdyby Vito Corleone byl reálnou postavou a kandidoval by na prezidenta USA, jestli by se jejich voliči styděli za to, že je volili?

9 8
možnosti
EH

Jakým způsobem rozvrátili politickou scénu? Zeman odmítl jmenovat pár ministrů a Babiš byl v levicové politice tak úspěšný, že vyluxoval ČSSD i KSČM.

Navíc sjednotil demoblok, který nám teď vládne.

Možná by se jim to celé rozpadlo, kdyby AB opustil politiku. :-P

Trump je v USA nenáviděný stejně jako u nás Babiš. Tak samo Orbán v Maďarsku a najdou se určitě další. Dáváme těm lidem moc, kterou ve skutečnosti ani nemají.

9 3
možnosti
EH

Proč lidi nemají rádi elity? Protože tvoří jakýsi uzavřený povýšenecký klub, kam se může jenom s určitým názorem. Jsou tu i jiné elity, které jsou dehonestovány nebo mediálně opomíjeny, protože jdou proti proudu.

Prezidentské volby jsou pak bojem dvou světů, jak hlásá Pavel ze své kampaně. I když máme přehršel kandidátů, vždycky vyhrají dva, kteří zastupují různé nesmiřitelné tábory. Akorát to nejsou tábory dobra a zla. Nejsme v pohádce.

Já jsem v táboru, který momentálně zastupuje Babiš. Jenže Babiše volit nemůžu, nemá na to vůbec předpoklady. To bych se opravdu styděla.

Jenže nemůžu volit ani Pavla. Jednak je tu jeho minulost, druhák je to adoptovaný kandidát tábora, který si dal copyright na pravdu a lásku. A jak už jsem vypozorovala, kdo se s něčím nejvíce chvástá, tomu přesně to chybí.

PS: Lidé se nestydí za Babiše, ale nebaví je poslouchat okolí, jak je jejich volba špatná, nebo dostávat mínusy, nálepky a nadávky. Takže si svou volbu nechají pro sebe.

24 7
možnosti
Foto

Ano, Vy přesně představujete tu skupinu, která si dle Danta zaslouží to nejhorší peklo - když v době morální krize zůstává netečná.

Podporovat někoho a přitom jej nevolit, to je na lékaře specialistu. ;-D

1 9
možnosti
RM

Pane Turnere, každý člověk bývá ovlivněn něčím jiným. Vy jste tady napsal, že vystoupení v prezidentské kampani vás utvrzuje v tom, že by byl ing. Babiš špatný prezident. Je to vaše volba a máte na ní právo. Já jsem přesvědčen že oba kandidáti nejsou dobrá volba, ale jsou v druhém kole. Mohu se rozhodnout nevolit, nebo volit dle mého soudu toho lepšího. Ing. Babiše za posledních 10 let v politice známe. Jeho špatné i dobré stránky. Pana generála neznám vůbec. To co v duelech řekl bylo naučené povídání. Chyběla tomu osobní přidaná hodnota která tam patrně není. Neberte to prosím špatně, ale tento člověk celý život poslouchal nebo velel. S lidmi nikdy nespolupracoval, nemusel dělat kompromisy. Buď jim zavelel, nebo poslechl nadřízeného. Je to člověk bez viditelných emocí, připadá mi jako dobře seřízený stroj. Pan Babiš při všech chybách má v sobě tu přidanou hodnotu, což bylo vidět na závěr poslední debaty, když přišly manželky obou kandidátů.

Takže já budu volit dle mého soudu menší zlo, budu volit Ing. Babiše Je to moje volba, nestydím se za ni, je to výsledek mé racionální úvahy starého muže s vysokoškolským ekonomickým vzděláním.

Prosím na závěr všechny blogery, aby byli tak laskaví a neuráželi mě za mé rozhodnutí. Myslím že jich to není hodno.

26 11
možnosti
Foto

Vaše právo! Toliko ,,tup" je schopen jej nerespektovat;-)

6 0
možnosti
IC

I33v85o 94C32e37r83m72a74n

27. 1. 2023 14:01

já myslím, že u nás se babišovi voliči nestydí a v průzkumech se netajili, co se svěráka týče, tak to mě taky zamrazilo, ale pro drahoše bylo "polibkem smrti" hlavně jeho objímání a foto s poraženým kandidátem michalem horáčkem, který byl u voličů extrémně nepopulární, tuto chybu zatím pavel neudělal

0 0
možnosti
Foto

Jako důchodce jsem nevolil Zemana, a nebudu volit ani Babiše, ale Pavla a nejsem jediný důchodce, který takto volí.

26 2
možnosti
Foto

De bych si dovolil malou opravu: Pavla volí senioři, důchodci Babiše. ;-D

2 1
možnosti
Foto

:-)Volba je svobodná. Od toho je třeba začít. Stud s tím nemá co dělat. Stejně tak jako hodnocení voličů kohokoli. Sice to jistě ,,vysvětlí i zhodnotí" i kde jaký komentátor kde čeho, a nejen z titulu své profese, za kterou jsou mnozí i placeni, BA I ,,AMATÉŘI LECKTEŘÍ", ale to je detail. Ovšem, i až zboží;-)

6 0
možnosti
Foto

Tak pokud je to otázka na pana Nožičku...co ti ostatní? Někteří z nich jistě vidí a vnímají jak se chová,mluví a prezentuje jejich kandidát.S porovnáním Pavla ten kontrast nemůže být větší....

7 5
možnosti
JN

Tak pokud vy jste takový "hrdina", který všude hlásá, koho je volič, tak byste si za tím pak měl určitou dobu stát.

Ono totiž působí docela komicky, pokud prvně tvrdíte, že volíte Topku, když pak TOP 09 klesá a naopak Piráti jdou nahoru, tak jste pak volič Pirátů a když pak získají pár mandátů, tak po volbách píšete, že jste volil PirSTAN. Přičemž po kauze Dozimetr se pak nehlásíte ani k tomu STAN. ;-)

5 6
možnosti
Foto

Babišovi příznivci na rozdíl od Pavlových mlčí a na jejich slova dojde.

7 1
možnosti
PS

P14e48t86r 80S25k83á41l47a

27. 1. 2023 13:46

Jen by mě zajímalo, jak hodnotí alespoň trochu soudní Babišovi příznivci jeho vystupování v předvolebních debatách.

10 0
možnosti