Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Dobře pojmenované. Ještě v tom trochu chybí odpor k aroganci lidí co si myslí, že jsou lepší než ostatní. A to pro voliče Drahoše, i třeba 5 koalice často platí. U Pavla je to pak při volbě komunistické gumy cvičené na agenta na západě od poradců z GRÚ dost úlet.

16 5
možnosti
VR

Zřejmě je vašemu charakteru bližší člověk, který donášel tajné policii na své kolegy!

A s tím GRU to máte poněkud popletené, ta u nás spolupracovala s STB! I v SSSR měla naše vojenská rozvědka protějšek ve vojenské rozvědce.

2 0
možnosti
LC

Nj, ale koho budou ti chytřejší, vzdělanější, demokratičtější, prostě lepší lidé volit příště? Komunistické gumy, předsedové základních organizací KSČ, špioni či absolventi Vojenské politické akademie KG zákonitě dojdou. Asi budeme muset reinkarnovat Jakeše. Vždyť to byl v podstatě takový hodný strejda a když mluvil, tak alespoň byla sranda.

14 4
možnosti
LS

To je blábol. Jistě, Fischer, Nerudová, minule Drahoš atd. Ti byli všichni asi v KSČ.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 1
možnosti
Foto

Jiří, dobrý blog.

Je třeba si položit otázku, kdo je elita. Z jistého úhlu pohledu by to mohl být i sám pan Babiš, protože je majitelem několika desítek či možná stovek miliard. Je tedy ve spolku bohatých lidí našeho státu. Tito jistě obědvají v soukormých klubech či uzavřených salonech a dovolenou tráví na své jachtě v Monaku či na zámečku ve Francii (netýká se pana Babiše, ten tam nic nevlastní).

Myslím, že termín elita je už u nás smazán, dříve to byli vzdělanci (nemyslím vlastníci diplomů), ale lidé opravdu vzdělaní, zkušení, moudří (ne chytří, ale moudří, což je zásadní rozdíl). U nás - pokud se někdo takový objeví - je vysmíván, zhusta těmi, kteří vědí, že na něj nemají nic jiného, než posměšky.

Možná proto to u nás tak vypadá, možná právě proto může být v druhém kole volby hlavy státu jedinec, jako je pan Babiš.

10 6
možnosti
JK

J78a76n 73K76u76č81e12r68a

27. 1. 2023 18:14

Tak jste si do Babiše kopnul, udělalo se vám líp? Pro mne, který absolvoval 2 roky ZVS a 4 čtyřtýdenní cvičení jsou lampasáci většínově odporný bezcharakterní odpad společnosti. Problém je v tom, že po zkušenostech 30 let s podnikateli je můj názor stejný. Čestným výjimkám se omlouvám. Mé volební lístky půjdou do remitendy.

11 3
možnosti
Foto

Podle pana Kučery jsou vojáci RAF a vojáci Svobodovy amrády a současní vojáci odporný bezcharakterní odpad společnosti. Co může jeden čekat od voliče Bureše.

4 13
možnosti
RG

R59e75n89é 15G45u78r35a19l

27. 1. 2023 18:10

Když vyhodili prof. Druláka z práce za jiný názor, tak celá slavná libodémo scéna, akademici (kdeže loňské sněhy s akademickou svobodou jsou), umělci, Svěrák a další arbitři "demokracie" - ANI NEPÍPLI.

A proto možná někteří z nás, VŠ vzdělaných a nadprůměrně placených, kteří to ANO nikdy nehodili, nyní volí Babiše.

17 3
možnosti
LS

Správně, když někoho vyhodí z práce, tak se musí kdekdo k tomu veřejně vyjádřit.

Fandu vyhodili a napriklad nikdo z SPD se ho veřejně nezastal. Hanba!!

Co je jim do Fandy, myslí jen na sebe.

2 0
možnosti
Foto

Celkem reálný názor. Prognózy jako že generál získá 92 % jsou blbost. Budeme rádi za 55 %, protože Babiš...

2 0
možnosti
ZB

Tyhle volby jsou o volbě proti. 55 procent je bytostně proti Babišovi a zbytek je proti současné vládě, které je kandidát Pavel.

Ani jeden z nich není kvalitní kandidát.

6 0
možnosti
Foto

Kdyby o Babišovy nebyla známá jeho minulost i jeho přítomnost, tak bych chápal proč jej někteří volí. Kdyby měl nějaké charisma, znal český jazyk, tak to chápu proč jej volí. Sledovat jeho projev v televizi a jeho mimiku a přesto mu dát hlas, tak tohle je mimo mé chápání. Možná tihle voliči nechápou, že při těchto volbách nejde o Babiše, ale zde jde daleko o víc. Poku Babiš vyhraje bude to tragedie pro náš stát. Přesto respektují jejich volbu i když mám o těchto lidech vlastní mínění a ne příznivé.

16 5
možnosti
JB

J11a55n 11B51e18r65t82l

27. 1. 2023 22:05

Možná byste si měl po sobě svůj příspěvek nejdříve přečíst, než budete kritizovat Babišův český jazyk

4 1
možnosti
TV

volba Z-mana se da pochopit. Nez prochlastal mozek, byl, ac socan, velmi inteligentni, mel prehled a byl velmi schopny retor. Volbu podvodnika a lhare krive prisahajiciho na zdravi svych deti ale pochopit nedokazu. Takze bych všem babišovým voličům před volbami rád popřál, aby všichni jejich obchodní partneři a zaměstnavatelé byli čestní jako babiš a aby se k nim jejich příbuzní chovali tak skvěle, jako on ke svým dětem.

18 2
možnosti
ZH

No, takové hnusárny mám problém přát i svým nepřátelům. ;-D

1 0
možnosti

R79a26d43i97m 20Š35o36r88a64l

27. 1. 2023 16:01

Politická diskuse by měla probíhat bez urážek jedné nebo druhé strany. Autor tohoto blogu jasně ukázal, že ti kdo nevolí Pavla jsou "idioti", viz např. "existují i funkčně negramotní lidé, které logicky populista zaujme více než disciplinovaný voják

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=797329";

Takže toto je přesně ten přístup, který rozděluje společnost. To není Pavel, to není Babiš, kdo rozdělují společnost. To jsou všichni kolem, kteří se domnívají, že jejich názor je správný a ostatní jsou idioti.

V lepších kruzích těch správných lidí platí, že Pavel je skvělá volba a Babiš špatná volba, toto je zesíleno většinou těch správných médií od ČT až po Seznamzprávy. Dělá se z toho v podstatě mainstreamový názor, nálepka. No a pro hodně lidí je těžké proti tomuto způsobu komunikace a dehonestace, kterou předvedl i autor tohoto článku, bojovat. Takže to raději neřeknou. A tím vzniká ta nová totalita, kdy se navenek říká něco jiného, než si člověk myslí.

Stačí se podívat na vyjádření některých představitelů vlády, např. pana Fialy, jak podporuje svého kandidáta? "Bude to nelehký souboj, bude to souboj mezi hodnotami. Na jedné straně bude stát populismus, lži a příklon k Rusku...".

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3557790-fiala-podporil-pavla-ano-jde-za-babisem-spd-sve-doporuceni-teprve-vyda, čas 1:00. Z úst jednoho z nejvyšších představitelů této země je toto opravu špína. Ještě k tomu když se tak zaklíná těmi hodnotami. Nešlo říct, podporuji Petra Pavla protože ... a dát tam argumenty? Je třeba rozdělovat společnost těmito výroky?

51 11
možnosti
Foto

Je třeba rozdělovat. V intencích nenových. Tedy onoho ,,ROZDĚL, A PANUJ!" Je třeba oddělit od sebe zrno a plevy. C o na tom, že jsou součástí jednoho klasu. To je přece detail;-)

1 1
možnosti