Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autor žije v omylu. Asi celoživotní optimista.

0 1
možnosti
Foto

Pane Schlägel,

proč by měl žít celoživotní optimista v omylu? [>-] EU [UA]

0 0
možnosti
Foto

J75i24ř39í 29K81i78n98d60l

25. 11. 2022 11:24

Pokud se týká Babiše dochovalo se na něj dvanáct svazků StB a i u nás. Je jednoznačně prokázáno, že Babiš vázací akt ke spolupráci s StB podepsal dobrovolně v kavaráně u Obuvníka a ví se jmenovitě, kdo byl podpisu přítomen. Víc se i čím byl Babiš za úkolován a to donášet kompromitující materiály na svého nadřízeného, který odmítl spolupráci s StB. Ví se i koho Babiš naprášil StB. S StB se scházel v konspiračním bytě. Pracoval v Maroku, kde mělo své zájmy KgB, takže každý kdo tam pracoval musel k tomu získat povolení od KgB. Všechny soudy i soud ve Strasbourgu jej uznaly jako agenta StB. Babiš svůj majetek získal bez koruny v kapse. K získání a ovládnutí Perimexu a Agrofertu mu penízky dopomohla neznámá skupina sídlící na neexistující adrese v Švýcarsku, která mu poskytla peníze. Babiš později říkal, že to byli spolužáci, ale dnes je zřejmé, že to byla StB, která mu poskytla ulité peníze a proto Babiš tolik příslušníků StB zaměstnával ve svých firmách. Babiš je typický produkt 9O let.

11 1
možnosti
Foto

Pane Kindl, vy jste u toho Babiše viděl jak to podepisuje? Vaše argumentace není ničím podložena a odporuje i výpovědím důstojníkům StB, kteří vypovídali před soudy ČR... Proč se dopouštíte takových ohavností? Žádných "dvanáct svazků" neexistuje...Patrně z vás mluví závist! [>-] EU [UA]

1 0
možnosti
Foto

J13i68ř95í 23K31i13n49d61l

25. 11. 2022 11:14

Státní bezpečnost (StB) v bývalé ČSSR si nedovolila někoho napsat jako agenta, když jim neby la nevěděl o tom. On se musel scházet s tím agentem. Schůzky se zaznamenávaly na kameru a vždy na schůzku šli dva přislušníci StB. S agentem se scházeli v konspiračném bytě, kde byly odposlechy. Některé agenty StB i v 9O letech označovali soudci z té doby, že byli jako agenti neopravněně zapsáni a nevděli o tom.. Soudy využívaly toho, že byly dokumenty skartovány. To co zůstalo byly knihy, kam se spisy vedené na agenta zapisovaly. Tam bylo uvedené číslo spisu, kde byla navázaná spolupráce a kým, kdo byl přítomen jako svědek a pak schůzky s agentem a tak dál.To naše soudy neuznávaly jako důkaz. Soudy se často opíraly o svědectví příslušníků StB, kteří nikdy svého agenta neschodili. Ministerstvo vnitra se nikdy proti rozsudků neodvolalo, tak jako na Slovensku. Proč asi ???

3 1
možnosti
Foto

Není problém zažádat si o přístup do archivu MV. Já tak kdysi učinil a kopii svazku jsem si pořídil. Jako nepříteli pracujícího lidu a socialistického zřízení mi přidělili krycí jméno Buřič. Našel jsem tam jména spolupracovníků StB, kteří o mně podávali informace.

Zaměstnanci PZO měli krom jiného i za úkol shánět všelijaké informace o technologických novinkách v zahraničí. Stalo se, že nám pod příslibem utajení poslali do podniku fotokopii manuálu k integrovaného obvodu, který někdo na služební cestě ofotil. Přitom originál manuálu jsme už měli několik let v knihovně.

V r. 89 ovšem řada nejdůležitějších složek zmizela a ono se neví, kdo je má. A ten teď může pár lidí držet v hrsti.

Oč panu autorovi jde, netuším.

5 0
možnosti

Jako nepřítele pracujícího lidu Vás vzali na vysokou? Že by momentální polevení v revoluční ostražitosti?

5 1
možnosti

Pan autor je směšný. Celý ten chaos, neschopnost a diletantství se tu drželo 40 let? Kým? Jaký byl Babiš veřejný činitel?

0 0
možnosti
Foto

Pane Procházka,

patrně trpíte chronickým nedostatkem informací...[>-] EU [UA]

0 0
možnosti
Foto

Málokdo je schopen ocenit Babišovu skromnost , a řekněme si to bez okolků, i určitou nechuť k okázalosti. Měl x možností zašít svého syna v některém svém zámečku na Azurovém pobřeží. Ale to on ne. Raději ho tiše odeslal na anektovaný Krym.

5 1
možnosti

A17d58a73m 65M40a13l34ý

25. 11. 2022 8:24

Trapná obhajoba Bureše.

Babiš projevil svůj pokřivený charakter velmi razantně již za socializmu. Po revoluci se nijak nenarovnal, zůstal bezcharakterním člověkem dodnes.

7 2
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
4 2
možnosti

A teď tu jak na vás Voldemort začaroval kletbu Imperius.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
7 2
možnosti

Koukám, že jste znalec poměrů. Jako by jste tam přímo pracoval.

5 4
možnosti

Ale je vám jasný rozdíl mezi svazkem vedeným na disidenta, osobu nepřátelskou režimu a spolupracovníka režimu, notabene vědomého spolupracovníka, který nemá záznam jen v jednom spisu, ale hned v několika s různými osobami a hlášeními, která na sebe i navazují. Nelze porovnávat ani různé případy, pracovník StB mohl klidně založit falešný spis, aby splnil rozkaz a dostal odměnu, těžko ale s tímto fiktivním spolupracovníkem jednalo více oddělení a několik dalších StBáků, včetně zápisů z hlášení, které by šlo ověřit jako věrohodné. Babiš lže, když tvrdí že se očistil, jen předvádí soudní tanečky, stejně jak s čapákem, odvolává se, hledá procesní chyby, aby mohl vše vrátit na začátek.

5 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.