Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano, v menších obcích obvykle vítězí nějaká místní sdružení nezávislých kandidátů. V jedné v poněkud svérázné malé obci v mém okolí mají v komunálních volbách pravidelně minimálně čtyři následující kandidátky: fotbalisté, hasiči, ženy a přilehlé části obce. A funguje jim to.

4 0
možnosti
Foto

Lidé se tedy v nadcházejících komunálních volbách budou rozhodovat podle místních poměrů, které často jsou odlišné od celostátních politických preferencí. Pravidelně také ve volbách do obecních a městských zastupitelstev vítězí různá místní sdružení a nezávislí kandidáti.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=790815

Nevím, zda máte zcela pravdu. Souhlasím s tím, že lidé by se v komunálních volbách měli rozhodovat podle místních poměrů a také s tím, že to tak mnoho lidí dělalo a bude dělat. Přesto si myslím, že ke komunálním volbám mnoho lidí ani nepřijde a že někteří až mnozí, kteří k volbám přijdou, se budou rozhodovat dle toho, jak se jim líbí či nelíbí politici daných stran na celostátní úrovni.

6 0
možnosti
JZ

Věřím tomu, že většina lidí se bude řídit místními poměry. On postoj k Ukrajině jaksi kanalizaci nepostaví.

5 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,19
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz