Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠM

ti 4 tankisté byli: Janek,Gustlík,Grigorij a Tomáš .... ;-) ale jinak karma R^

0 0
možnosti
OU
Foto

Ke 4 Polákům jeden soudobý popkulturní odkaz:

https://youtu.be/UxxLJ30lZ-A?t=159

My jinak necestujeme.

0 0
možnosti
ŠM

nejste příbuznej, Gustlík byl příjmením Jelen ;-)

2 0
možnosti
Foto

:-)Ne každý si nechal ,,nakrmit" mozek jakoukoli formou propagandy. Ono dosti záleželo, v jakém prostředí a s kým kdo svůj život prožíval. A tak i jeden ,,dobový" vtip: Poláci nepotřebují armádu, vše zařídí a vždy zvítězí čtyři z tanku a pes, a kapitán Klos;-)

0 1
možnosti
OS

Ne vždycky, ale dnes velká karma. Měl jsem to a mám podobně, ročník 61.

0 0
možnosti
Foto

Připustit si ke stáru fakt, že jsem se celý život mýlil, je projevem té největší sebereflexe, kterou si umím představit. Takových lidí asi moc není, těm, co to dokážou, je třeba vyslovit poklonu.

Podstatný je přístup ke všem informacím a kritické myšlení. Což za bolševika možné nebylo, souostroví Gulag jsem dostal v samizdatu až koncem 80. let /cca 2-3 roky před listopadem 89/. Dnes je dostatek kvalitních autorů, kteří se problémem zabývají, stačí si jen vybrat.

Skutečnost, že Ukrajinci dnes bojují proti vnukům dřívějších osvoboditelů, považuji za největší paradox současnosti.

Karma, Jiří. R^

14 0
možnosti
Foto

Ujištˇuji Vás, že i za bolševika leccos možné bylo. Ač asi jak u koho, i pro koho. Lapidárně- ne každý žil v ,,bezvědomí";-)

0 0
možnosti
JL

"4 z tanku a pes" mě moc nebavili, asi že už jsem byl starší než autor blogu. Ale ten vývoj jsme měli podobný asi jako většina lidí žijících v ČSSR. Člověk musel vzbudit důvěru u vyvolených, kteří měli přístup k zakázané literatuře. "Souostroví Gulag" ve mně vzbudilo velkou nenávist k tomu režimu, četl jsem to mám dojem někde v 70.letech. Nicméně když se podíváme na dějiny 20. a 21.století - Američani prováděli ve Vietnamu podivné věci (3 miliony obětí?) a o Bushových válkách ani nemluvě - co dělali Američani 20 let v Afghánistánu?-- Bohužel člověk nemůže být ani pacifista, protože pokud má mozek, je jasné, že proti Hitlerovi a podobným existencím je nutné válčit až do jejich zničení.

4 0
možnosti
SL

A ještě bych dodal - a mlátili černochy ! :-P

0 2
možnosti