Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^Od té doby, co jsem Ševčíka viděl v TV nějakém dialogu s mým oblíbeným astronomem a popularizátorem vědy Jiřím Grygarem, kde se k němu choval jako nevycválaný spratek, ho nemohu ani cítit. Jeho současné postoje jen dokládají, co je to za člověka.

3 1
možnosti
Foto

Víte, že jsem si na to připsaní článku také vzpomněl? Snažím se od toho vnímání jako arogantního samolibého spratka oprostit, ale asi mi to moc nejde. No a svými aktuálními výroky mě jen utvrdil v tom, že je na tom s morálkou prachbídně.

0 0
možnosti
VF

Dobrý den. Ano, míra je podstatou nejednoho problému. Mimo to, kolik je lidí ve zdejší gubernii se zakázanými a ideologicky nesprávnými názory nelze zjisti, neb jsou zakázány. To všechno už tady bylo a stále se opakuje.

1 0
možnosti
Foto

Jak vidno podstatou není jen míra, ale také seriózní argumentace. Myslím, že v této zemi může každý vyjadřovat ideologické názory jaké chce, pokud nepřekračuje zákon. Žádný soukromý ani veřejnoprávní subjekt (a jiné u nás ani nemáme) však není povinen ten prostor každému dát a šířit tím názory, se kterými se neztotožňuje.

jinými slovy, kdybych vlastnil "noviny" Klause nebo Ševčíka bych "do nich" nezval. Pro pluralitu názorů bych využil jiné seriózní osoby s jinými názory.

2 0
možnosti
JZ

Ševčík byl předlistopadovým členem KSČ. To mluví za vše. :-)

8 0
možnosti
JH

Tak to, u Vás, Pavel a spol. zřejmě nemají šanci. Nebo jste jen takovej gumovej;-D

8 2
možnosti
Foto

Já si myslím, že není nutné, aby každý Putina veřejně odsuzoval, ale je žádoucí, aby ho veřejně nepodporoval. Pokud tak činí, nemůže se divit, že si občas před takovým fanouškem zrůdnosti někdo odplivne, až mu to na botu stříkne...

15 0
možnosti

Někdy platí - mluviti stříbro, mlčeti zlato. Jenomže kdy někdo na přímý dotaz (novináře), zda odsuzuje agresi putinovského Ruska na Ukrajině, mlčí, je to téměř totéž, jako by ji podporoval.

1 0
možnosti
ZH

Tak tady už se ztrácí soudnost. Tak to ovšem má být u správného samozvaného Podvýboru pro neukrajinskou činnost. Padesát blogerů iDnes vyzývá vládu k oběšení odpadlíků, stejně jako Slánskýho a Horákovou! Kam až se snažíte dojít? Fakt agrese ze strany Ruska nemění nijak historická fakta. Historií se musí argumentovat vždy nebo vůbec, nelze jen selektivně ve prospěch někoho. Za chvíli budete považovat deportaci Rusů, kteří se to oženili či se provdaly. Jako lidé jsme všichni bratři a té válce se dalo zabránit. Stále se jí dá zabránit, ale nic se nestane, dokud alespoň jedna ze stran nepřestane lhát a stíhat svoje spoluobčany, za to, že přemýšlejí a nechtějí lhát. samozřejmě můžeme mlčet a hrát si na postmoderní normalizaci, ale to se svobodou a demokracií má sotva co společného.

7 7
možnosti
Foto

"Tak to ovšem má být u správného samozvaného Podvýboru pro neukrajinskou činnost. Padesát blogerů iDnes vyzývá vládu k oběšení odpadlíků, stejně jako Slánskýho a Horákovou! Kam až se snažíte dojít?"

To má být, pane Hornere, reakce na co?

Jestli na tento článek, měl byste si ho přečíst. Zamýšlím se nad nějakým principiálním společenským problémem a vyjadřuji své soukromé stanovisko. To je vše.

S kým se chcete bratřit, je vaše věc a s kým se já bratřit nechci, zase moje.

5 1
možnosti

"Jak ale vnímat to, když třeba kandidát na funkci děkana na VŠE odmítne ruskou invazi odsoudit" Nic ve zlém, ale jestli moc nekombinujete. Třeba pan Ševčík tím dává najevo jen to, že sám díky sovětské tedy hlavně ruské invazi mohl vystudovat, vstoupit do KSČ a udělat skvělou kariéru, a tak to Rusům tímto jen vrací.:-)

7 0
možnosti
Foto

Víte, já Ševčíka nemám vůbec rád, a tak se snažím ignorovat jeho vzdálenější minulost, protože bych ho musel subjektivně hodnotit jako člověka bez jakékoli morálky.

1 0
možnosti