Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jane, výborný článekR^R^V

10 0
možnosti
VV

Také znám takové lidi. Věří, že Ukrajinci jsou nevděční, nechce se jim pracovat, že Putina vyprovokovalo NATO, Rusko chrání své zájmy a za válku může Západ. Ti lidé mají rodiny a slušně zaměstnání. Někteří jsou velmi vzdělaní. Přemýšlím, co je k takovému názoru tedy vede.

U některých řekněme jednodušších lidí je to nepochybně obyčejná hloupost. Je to něco, co je tak dalece přesahuje, že to prostě nejsou schopni zpracovat a uchylují se ke zkratkovitým vysvětlením. U těch ostatních je to strach. Obyčejný strach a popření, že to, co se děje pár stovek kilometrů odsud, je v dnešní době v Evropě možné. Že nějaký stát bezdůvodně napadne jiný, vraždí tam lidi a obytné domy, školy, nákupní centra, vše na chlup stejné, jako máme u nás, rovná se zemí. Vždyť je to absurdní. Ti Ukrajinci, NATO, my - všichni jsme toho Putina "provokovali", tak teď to máme. Všechno musí být jinak než nám říkají.

Bohužel je to nejen absurdní, ale i děsivé skutečné. Já to popřít nedokážu. Ta válka je nevyprovokovaná a úplně nesmyslná. Vždyť ani sami Rusové neví, co vlastně má být cílem té "speciální vojenské operace". Jeden týden to, další zas tohle. Hlavně vítězství do 9. května.

Ti lidé, kteří se staví na stranu Ruska ne z hlouposti, ale ze strachu, se prostě bojí, že by se to, co se děje Ukrajincům, mohlo dít i jim. Jen to nevědí, protože strach se umí převlékat. Za lhostejnost, za nenávist, za popření.

Žádný problém ale svým popřením nezmizí. Ruské tanky jsou na Ukrajině a ukrajinské ženy a děti u nás. Udělejme všechno pro to, aby se všichni co nejrychleji vrátili domů. Lidé i tanky.

50 0
možnosti
JL

Ne není, jediné, co může být v silách českého národa je pomáhat, jak pomáhá. Rusko zdá se v skutku provádí jakousi genocidu, brutální vytlačování vzdorovitých Ukrajinců z východu a jihu země. Ve stylu stalinském: přizpůsobte se nebo umřete. - Pro západní země je poměrně těžké to pochopit, ale oni se moc nedají vytěsnit televizní záběry, reportáže a svědectví milionů lidí. Rusko nám současně vysílá jakýsi vzkaz, kterému bychom měli pozorně naslouchat. Pokud okupuje celou Ukrajinu, což je možné, budeme s nimi sousedit - tedy Slovensko, Maďarsko a Polsko.

10 0
možnosti
Foto

Ano, dobře to píšete, Maďarsko, Slovensko a my můžeme být bez větších problémů další na řadě. Proč by měl Putin válčit v Pobaltí, když Maďarsko se přimkne dobrovolně a Češi si nakonec taky dají říct, jako už tolikrát..... Slováků je pár, možná do mariáše, ale o moc víc fakt ne, to taky nebude překážka...

1 0
možnosti
DP

R^R^R^R^R^R^:-)U nas nastesti tento problem zatim neni, ovsem ve srovnani s CR je tady prichozich z Ukrajiny pomerne malo. V dopravnich prostredcich i jinde jsou informace pro ukrajinske uprchliky (hloupe je, ze je to anglicky:-/, kolik tech uprchliku z Ukrajiny anglicky umi8-o) , ze v akutnich pripadech maji zdravotni peci zdarma (my za "navstevu" pohotovosti vycalujememe bez pardonu 400,- svedskych korun) a zatim nejsou zpravy, ze se nad tim nekdo pozastavuje. Jinak asi dalsi dusledek ruske invaze je ten, ze SD (svedsti demokrati), kteri byli absolutne proti eventuelnimu vstupu do NATO, ted o tom zacinaji diskutovat a mezi nimi se ozyvaji hlasy, ze vstup do NATO je nevyhnutelny.

12 0
možnosti
Foto

Uz abyste tam byli i s Finy. Dik, Dane, zdravim.

4 0
možnosti
LU

Toto tiež k obľúbenosti migrantom z Ukrajiny neprispieva.

"Dvojica mladých Ukrajincov napadla jedného zo zákazníkov bratislavskej benzínovej pumy po tom, ako medzi nimi došlo k verbálnej potýčke.

O incidente informovala bratislavská krajská polícia. Dvojica Ukrajincov mala v úderoch päsťami pokračovať, aj keď už zákazník ležal na zemi. Situáciu sa snažili upokojiť ďalší traja zákazníci, no agresívni muži so známkami opitosti napádali aj ich."

https://www1.pluska.sk/krimi/je-rozhodnute-agresivni-ukrajinci-benzinky-poznaju-verdikt-toto-je-ich-trest

0 0
možnosti
Foto

A co tohle?

https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/slovak-ukradl-v-opave-sanitku-a-naboural-policejni-auta.A210516_145344_ostrava-zpravy_hv

https://klatovsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/slovak-ukradl-kola-a-skoncil-za-mrizemi-byl-uz-dvakrat-vyhosten-z-cr-20201009.html

A co z toho plyne? Mám kvůli tomu přestat mít rád Slováky? A kdyby dopochodoval Rus až k nim, tak jim odmítat pomoci a nevpouštět jejich uprchlíky k nám? Nebo co z těch vašich odkazů pane Ulrichu vyvozujete?

9 0
možnosti
MB

Mám na Ukrajině rodinu a přátele. O některých ještě nemáme zprávy. Tedy máme, oblékli uniformu a doufám, že žádná zpráva znamená, že žijí. Minulý týden se jedna krůta (omlouvám se všem krůtám, ale jiné slušné slovo mě nenapadlo), rozčilovala, že nám tady dělají Ukrajinci nepořádek. Fakt jo, v parku byly rozsypané křupky. Je zajímavé, že nedopalky kdovíčeho od českých puberťáků nevadí. Jako další větu ta krůta přidala: Na naše nemocné děti sbíráme víčka od PET flašek a na jejich děti peníze jsou. (mám nemocné dítě a ta osoba mi nikdy nedala ani korunu). Má smysl s takovými lidmi diskutovat?

17 2
možnosti
Foto

Moc drzim palce Vasim blizkym.

1 0
možnosti
Foto

A všimnul sis, že tihle lidé byli ve většině donedávna fanatickými popírači covidu? ;-)

13 2
možnosti
Foto

Přesně tak, exprezident Klaus je zářným příkladem. Já jenom nedokážu pochopit, co je k tomu vede. I když u Klause asi ano. ;-D

6 0
možnosti
Foto

Za to, že v Liberci zdražili jízdné, můžou samozřejmě také Ukrajinci.

Honzo, karma.R^

22 0
možnosti
MB

Copak jízdné, ale představ si, že k nám přitáhli tu rýmu, kterou má půl města. Bylo by to vtipné, kdybych to neslyšela už od tří lidí.

5 1
možnosti
Foto

Ano, je to tak, primitivní zrůdičky opět vylézají na povrch a trousí to své zlo všude kolem sebe. A v tu neděli jsme se tam mohli potkat, byli jsme tam také, asi do 15:30 hod, a den před tím jsme byli ve skanzenu v Kuřimi.;-)R^

11 0
možnosti
VB

Moc pěkné. Dnes jsem byl s nimi na charitě, kde dávají obnošené šatstvo. Tolik jich přicházelo a bralo si v podstatě náš "odpad". Ale jsem rád za tuto pomoc. Ti co "nepodporují" by nedali asi ani to. Chtěl bych vidět jak by se cítili po příjezdu do cizí země (nikdy za hranicemi nebyli), měli se obléci z charity a hygienické potřeby a jídlo pro dítě si brát na sociálním odboru, kam jej lidi darují.

Jestli jim závidí 5 000 Kč a cestu busem zadarmo, dám jim je klidně ze svého, ale napřed jim střelím tankem do bytu a strhnu střechu.

Buďme jim vděčni že likvidují Rusáky, kteří vyhrožují i Česku, resp. dalším z východní Evropy. Pokud nepodporovači mají ve skříni nachystaný převlek kozáka nebo Čečence a rusáckou vlajku, tak tak to nechápou. Jsou připraveni na příjezd rusáckých osvoboditelů.

40 0
možnosti
  • Počet článků 2131
  • Celková karma 29,92
  • Průměrná čtenost 1301x
Psavec amatér, životní optimista, milovník svobody, prostě Střelec jak má být:-).

Články o výstavách opuštěných koček jsou na hlavní stránce blogu publikovány se souhlasem redakce.