Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nevšimli si, Vašnosti, že je rozdíl mezi uprchlíkem a nájezdníkem? A že platí staré přísloví: "vrána k vráně sedá"?

11 1
možnosti
Foto

A vašnosti, člověka, který prchá před Putinem nebo islámským státem, řadíte mezi uprchlíky nebo mezi nájezdníky?

3 2
možnosti
ZH

Možná nechápete proto, že nevidíte nebo nechcete vidět jisté skutečnosti.

1. V tomto případě patříme mezi první bezpečné země (s ohledem na množství uprchlíků a kapacity Polska, Slovenska, Maďarska ...).

2. Typické složení uprchlíků před válkou vypadá takto: výrazně převažují ženy s dětmi a staří lidé v poměru s muži ve vojenském věku.

3. Uprchlíci jsou schopni prokázat, že jsou opravdu z míst, o kterých tvrdí, že z nich prchají.

4. Je tu dobrá šance, že po skončení konfliktu se většina z nich bez problémů a ilegální potulky po EU vrátí zpět.

Pokud uvedené skutečnosti ignorujete, velmi snadno se můžete stát pomateným vítačem.

69 0
možnosti

Ještě bych dodal, že již před ruskou agresí u nás byla početná ukrajinská menšina, takže první vlna uprchlíků hledala pomoc právě u ní.

2 0
možnosti
JK

Včera jsem byl v ZOO, do které mají Ukrajinci vstup za symbolickou korunu. Bylo jich tam spousta, zdaleka ne jen ženy s dětmi, často celé rodiny a většinou vypadali třeba podle oblečení podobně jako my a nebylo na nich na první pohled patrné, že strádají. Nikdo však nemůže vědět, jestli jejich domovy na Ukrajině ještě vůbec existují.

To jen k tomu, jak tady v diskusi někteří píší, že při nedávné uprchlické krizi z Blízkého východu prchali do Evropy mladíci v "adidas uniformách" a s iPhony v ruce. Nevím, zda by si tito mudrlanti představovali, že se uprchlíci mají zbavit všeho, co připomíná "luxus" a rozervat na sobě oblečení, aby si "zasloužili" pomoc?

1 14
možnosti
PD

P57e76t56r 41D57r95a83p76a35l

14. 3. 2022 11:44

pokud jsou v česku, tak tu mají příbuzné a známé už z doby před válkou. proto to může vypadat, že jsou to rodiny a že nijak nestrádají

0 0
možnosti
JD

J69a74n 25D39o64u67š23e47k

14. 3. 2022 11:20

Pozoruji jisté rozdíly.

2 0
možnosti
AA

Mezi arabem kterej jde parazitovat a Ukrajinskou mámou s dětma utíkající před válkou je dost podstatnej rozdíl.

62 0
možnosti
Foto

Vážně máte pocit, že každý Arab jde parazitovat?

3 11
možnosti
JL

Když táhli Evropou uprchlíci z muslimských zemí 2014 - a později - bylo o nich dobře známo, že jsou to většinou mladí chlapi bez dokladů, které úmyslně zahazovali téměř všichni, také lhali, vypadali na 25 a říkali, že jim je 15. Kontext: teroristické útoky džihádistů v Evropě byly tehdy na týdenním pořádku - vraždilo se v UK, Francii, Německu i jinde. Jen blázen, případně podplacený neziskář přehlížel tento kontext. Samozřejmě pokud je autor blogu svatý muž, světec, mystik, věřím mu, že to myslí dobře. Ale asi spíše nemyslí.

27 0
možnosti
PD

P73e57t92r 89D44r11a52p27a18l

14. 3. 2022 10:55

jak píšete, svět je malý. A kdybychom přijali ty miliony afričanů a asiatů, už bychom asi nezvládli ty miliony Ukrajinců. Ti ukrajinci totiž skončí v naprosté většině v zemich V4. mají tu kontakty, příbuzné. je to sice smutné k těm konkrétním lidem, , ale raději si vybereme kulturně příbuzné, než kulturně nekompaktibilní

16 0
možnosti
AT

Pokud by se pomoc týkala výhradně lidí prchajících před válkou, byla by i ochota k přijetí pravděpodobně vyšší. Poslední uprchlická krize se však zvrhla v migraci ekonomickou. Někteří migranti se se svými úmysly nijak netajili. A poměr mužů k ženám s dětmi byl tenkrát také poněkud zvláštní ve srovnání s ukrajinskými uprchlíky.

12 0
možnosti
Foto

V tom případě je dobře, že jste uprchlíky řádně prokádroval.

1 6
možnosti
Foto

Tak muslimské země, kde se tvrdě válčí, mají jistě také sousedy stejné víry, kde se neválčí. Pomáhat Ukrajincům je skutečně naše ... když ne právní, tedy mravní povinnost. K té by ovšem nikdo neměl být tlačen násilím či dehonestujícími články. Pěkný den. ;-D

34 0
možnosti
Foto

Vím, že je to pro Vás nepředstavitelné, ovšem zkuste si představit, že uprchlík, který poznal teror Tálibánu nebo Islámského státu, chce rozhodně od místa teroru uprchnout co nejdál a tedy nepokládá sousedy stejné váry za dost bezpečné.

Už?

1 10
možnosti