Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J27o78s40e97f 68M43i98k79e91l

14. 3. 2022 22:21

To nestačí, že bláboly tohoto typu slyšíme 24 hodin denně v našich státních sdělovacích prostředcích! ;-€

4 1
možnosti
JV

J30a65n 37V39e75s66e12l30ý

14. 3. 2022 20:49

A krom jiného, jsme v podstatě první bezpečná země. Nepočítaje malé Slovensko mezi náma a Ukrajinou.

5 0
možnosti
JS

Autor opět mimo realituRv.

Jinak vše podstatné už bylo napsáno níže panem Pístkem, Budínem...

12 2
možnosti
MP

ono je to cele o rozdilech, ktere jsou ovsem pod rozlisovaci schopnosti tech "pomatenych vitacu"

Za prve - v pripade ukrajiny jde v drtive vetsine o mamy s detmi, ktere dbaji pravidel, maji maji obvykle platne dokumenty a prestoze jich uz hranice preslo skoro 3 miliony, zatim jsem nezaznamenal zadne vyslovene problematicke chovani, ci exces. V pripade migrantu z afriky/arabie jde o mladence v plne sile, nerespektujici zadne pravidla a zakony, pojevujici se velmi casto agresivitou, hazenim kamenu na policisty a vyvracenim hranicnich plotu za revu germany, germany. Dokumenty nemaji, kazdy je 17 lety sirotek.

Za druhe - u tech ukrajinskych matek s detmi dam ruku do ohne za to, ze zadna z nich nevystrili zadnou redakci ci hudebni klub, ani se neodpali v metru, neprojedou kamionem pesi zonu, ani nebudou na silvestra hromadne znasilnovat na namestich.

Za treti - jsem zcela presvedcen o tom, ze migranta z ukrajiny ve druhe generaci rozeznate od mistniho pouze podle jmena - nebudou vytvaret zadne no-go zony, nebudou vytvaret zadne spolky typu sharia4belgium, nebudou ve state vytvaret prostredi, kdy po kritice nejakeho proroka musi dotycny/a dostat policejni ochranku. A nebudou rezat hlavy ucitelum, kteri udelaji prednasku na tema svobody slova (ze se vztahuje i na karikatury).

Toto jsou v kostce duvody, proc dneska se vita a proc pred tim se nevitalo.

28 0
možnosti
JP

Chtěl jsem napsat vlastní příspěvek, ale nemá to smysl. Naprostou většinu toho, co jsem chtěl zmínit a čím oponovat panu Turnerovi jste shrnul naprosto perfektně. Jen bych lehce rozvinul některé myšlenky. K vašemu prvnímu postřehu, Ano, v naprosté většině jde o matky s dětmi, některé mají příbuzné nebo známé u nás, tak jdou rovnou sem. Muži také přicházejí, ale je jich málo, málokterý odmítne povinnou mobilizaci. Navíc je i uvěřitelná věc, že ne všichni mladí muži jsou bojeschopní. Ale nejsou to masy mladých zdravých mužů. kteří dominovali "uprchlické" vlně z islámských zemí, kteří navíc prchali před islámem a první co zde chtěli bylo postavit mešity a zavést právo Šaria. Jako podstatný rozdíl ovšem vidím, že se neprolámali přes hranici. Uprchlíci z UA přišli přes hraniční přechody, a prokázali se doklady. Jsou naprosto identifikovatelní. Nevymlouvají se na to, že si nestihli vzít doklady, že je ztratili, že jim je nevydali. Jsou zaregistrovaní na UA/SK(PL) hranici a s registrací pokračují do schengenského prostoru. To ale pana Turnera nezajímá, jen se snaží podprahově vštípit lidem do makovic, že najednou "vítáme". Ano, s uprchlíky vlastnícími doklady, které lze v případě problémů dohledat a identifikovat opravdu většina naší společnosti nemá problém! Ty, kteří nerozvalili zábrany, nešplhali přes ploty a na požádání ukázali doklady, takové můžeme přijmout. Takové, kteří odmítají doklady ukázat, raději je zničí, odmítají si nechat odebrat otisky prstů pro následnou identifikaci, odmítají jakékoli jiné označení, v čemž jim zdatně pomáhají některé odporné existence i v našem státě, aby následně mohli bez možnosti identifikace zažádat několikanásobně v EU o uprchlický status... Ne, takové ne!

5 0
možnosti
Foto

Je-li dotyčný válečný uprchlík nebo ekonomický migrant není kritérium pochybné, ale jediné rozumné. Dělí migranty na uprchlíky, kterým je třeba pomoci, a připrchlíky, které je třeba vykopnout zpátky. Vítači jsou ti, kteří to nerozlišují. Vítají i připrchlíky, kteří přitáhli do Evropy, aby zde do konce svého života vysávali štědrý sociální systém. Uprchlíci se buď chtějí vrátit zpět, až válka pomine, nebo tady chtějí pracovat.

28 0
možnosti
ZD

Velmi výstižné. Asi zatím nejvíc.

5 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
17 0
možnosti
JK

Není uprchlík jako uprchlík, i když oba utíkají před válkou.

Z jedné země přijdou mladí chlapi a manželky s dětmi nechají doma v tom srabu.

Z jiné země přijdou ženy s dětmi a chlapi brání své domovy. A až se to uklidní, odvezou si rodinu domů.

Chápete ten rozdíl ?

18 0
možnosti
BH

Chápe, myslím, ale chce manipulovat...

2 0
možnosti
JK

J64i19ř84í 37K75u86n37e84š

14. 3. 2022 19:00

A na světě jsou desítky bezpečných Českých či Německých spolkových republik, etnicky i nábožensky blízkých těm vzdáleným uprchlíkům před válkou, kam se mohou uchýlit a nemusí se trmácet až k nám. A pokud to udělají, a vědomě ty jiné (méně zámožné) bezpečné země vynechají, tak se všichni stávají ekonomickými migranty a není nutné je nijak dále selektovat.

7 1
možnosti
EK

Teď jsem na internetovém časopisu Heroine, který rozhodně nelze podezřívat z nedostatku politické korektnosti, článek o jedné ukrajinské uprchlici. Popisuje tam, mimo jiné, jak hnusně a surově se chovali černoši na hraničních přechodech k prchajícím ženám a dětem. A byli první, co si hned na začátku uprchlické vlny stěžovali na diskriminaci.

9 0
možnosti
EK

Omlouvám se, vypadlo mi slovo četla.

0 0
možnosti
IM

I22v73a13n 81M62i49n98á10ř

14. 3. 2022 18:12

Vážený, pane milosrdný bratře ! Nesrovnávejte mazané ekonomické uprchlíky arabsko-muslimského světa s krutě postiženými ženami a dětmi - nám kulturně a nábožensky - blízké Ukrajiny. Zatímco jejich muži (a to i nevojáci) jsou odhodláni položit, bez jakýchkoli výhrad své životy za vlast - tak výlučně mužská migrace muslimského světa se žene jen .. za zcela nezaslouženou prosperitou.

Zatímco ukrajinští běženci ochotně a s vděkem přijímají jakoukoli nabízenou pomoc - ti za které roníte falešné slzy, nenávidí vše nábožensky odlišné, chtějí výhradně do ekonomicky nejbohatějších zemí - pro finanční dávky - bez práce. Velmi smutnou zkušeností pro západní země, které těchto lidí přijaly statisíce s otevřenou náručí - zůstává jen každodenní zločinnost, kterou tyto státy korektně utajují.

40 0
možnosti
JT

J15i42r42i 39T24i97c21h42y

14. 3. 2022 19:05

Navic, pokud ti uprchlici z nam nesourodych kultur jsou skutecnymi obetmi, proc neodchazeji do statu se spriznenou kulturou, proc se chteji cpat do Nemecka a Anglie a tam pak pretvaret jejich kulturu, ku ktere se nechteji prizpusobit?

8 0
možnosti