Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AP

Ten rozdíl je do očí bijící. Z těch "válečných" oblastí přicházeli ve velkém muži, kteří měli být doma a bojovat za svou vlast. Z UA přichází přes 90% ženy a děti ...

12 0
možnosti
JK

V těch oblastech, odkud přicházeli ve velkém muži (ale ne k nám), jsou ženy "podřadné" bytosti, a to se jen tak nezmění, ani válkou. Kdysi to bylo tak i u nás a ženy musely dlouho bojovat, aby dosáhly rovnoprávnějšího postavení a dodnes není úplně dobojováno.

0 0
možnosti
JJ

Asi by také stálo za připomenutí, že migranti dělali všechno možné, aby utajili svou identitu, a to včetně země původu. Ukrajinští uprchlíci naproti tomu přicházejí jednoznačně s doklady, protože prostě nemají důvod svou identitu tajit.

13 0
možnosti
PS

Ano a vysvětlení je opravdu prosté. Když já vidím fotku kde je 40 mladíků mezi 18 a 25 lety tak já vidím migranta vy tam vidíte uprchlíka. Pamatuji si vaše blogy kde nechápete/odsuzujete náklady na zbrojení.... už chápete? nebo stále žijete ve svém lentilkovo duhovém světě kde pobíhají jednorožci?

PS: Čech umí a chce pomáhat zároveň Čech není hlupák a dokáže rozeznat migranta od uprchlíka.

21 0
možnosti
LH

Tak ani Turner nedokáže rozlišit mladého Afričana s iphonem od ukrajinské matky s dítětem, smutné. Vysvětlovat mu význam slova "uprchlík" nemá cenu.

20 0
možnosti
Foto

Lidi nebuďte sobci! Vezměte si domů pár Rohingů, nějakého Ujgura a Thajwance! Co máte pořád s těmi Ukrajinci!

3 0
možnosti

Zapomínáte na dvě věci

1) Možnost asimilace. Dosud nemáme ani pořádně asimilované cikány. Francie, Itálie či Belgie mají obrovské problémy s neasimilovanou migrací. Dokud státy nevytvoří podmínky pro asimilaci a neasimilují to co mají na své půdě, je sebevražedné přijímat více. Tady je B) Asimilace Ukrajinců či Vietnamců je celkem bezproblémová

2) I v mezinárodních úmluvách je, že uprchlíky má přijímat nejbližší zem. Mohou jim pomoci blízké země. Ale skutečně nemůžeme zachránit všechny. Smysl by mělo pomáhat jim na jejich půdě, ale to zablokují všichni ti, kteří nám nadávají, že tu nechceme uprchlíky z Afriky. Pomoc na jejich půdě by totiž byla proti jejich ideologii a znamenala by stop dotacím, neziskovkám a ekonomickým bariérám

4 0
možnosti
JV

Zásadní rozdíl je ale v tom, že Vietnamci a Ukrajinci se asimilovat chtějí. Oni nám sem nepřišli vnucovat jejich náboženství a jejich způsob života, nemít Vietnamec šikmé oči, od Čecha ho nepoznáte. První generace vám v kvelbu říká, že to "sluší, pán, slučí", ta druhá už vyhrává na gymnáziu soutěže v českém jazyce.

11 0
možnosti
BH

Nejsem na hlavu padlý, abych neviděl zásadní rozdíly, autore..

7 1
možnosti
JB

Ukázková manipulace kdy autor zamlčuje zásadní fakta jako třeba složení uprchlíků z Ukrajiny /Afriky. Tak jako u nás pomáháme evropským uprchlíkům, tak může afrika pomoct těm svým, mají tam hodně bohaté země a to, že svého bohatství nedokáží náležitě využít, namísto toho se jen řežou navzájem je jen jejich problém.

13 1
možnosti
LV

Jeden z autorů co si nevidí na špičku nosu. Ukrajinci nám totiž ukazují, jak vypadá uprchlík před válkou narozdíl od turistů, co se pěšky vydali do Německa, Francie nebo VB.

8 1
možnosti
Foto

Až tak bych si to neidealizoval, podle Ukrajinců se kterými pracuju minimálně čtvrtina uprchlíků tady už byla před tím ilegálně a pracovala tu na černo, teď se chytili příležitosti jak tu svůj pobyt legalizovat a ještě dostat nějakou tu korunu.

1 0
možnosti
JJ

J96i44ř35í 50J52u74r77a62n

15. 3. 2022 1:00

Zadost o vizum neni zadost o azyl. Ukrajinsky krestan neni muslimsky prznitel koz. Matka s detmi neni 14ti lety tricatnik.

12 0
možnosti
Foto

Tak především pan Turner motá občanskou válku s napadením jiného státu. Protože na Ukrajině jde o to, že jeden stát napadl druhý na jeho území. A tam je jasné, že se většina postaví na stranu okupovaného státu. V případě občanských válek, už to tak snadné není, zejména z toho důvodu, že vlastně nevíme, co by jim pomohlo a na čí stranu se postavit, když jedna strana říká, že je třeba se modlit pětkrát za den a druhá se s ní pere, protože je to třeba šestkrát za den. A to ani nemluvím o tom, že ani muslimové si nepřejí, abychom je rozsoudili.

5 0
možnosti