Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J35i69ř85í 87K50i80n88d48l

30. 11. 2021 18:47

Podíl nákladů na lůžkovou péči na celkových výdajích zdravotnictví přitom přesahuje 50% a neustále roste. Přitom moderní medicína založená na technologiích jednoznačně upřednostňuje ambulantní, komunitní a jednodenní péči. Akutní nemocniční péče se stále specializuje, vyžaduje nákladné technologie a pro udržení kvality péče a lepší využití personálních a přístrojových kapacit se nutně musí koncentrovat v menším počtu komplexnějších nemocničních zařízeních.

4 2
možnosti
Foto

Gauneři či chodí s covidem nakupovat aby neobtěžovali rodinu by se měli stydět někde v kanále spalovat diskuze hloupými příspěvky nesouvisejícími s vlivem. Navíc s bezhlavě okopírovanými nesmysl, které jsou vylhané či manipulativně vytržené z kontextu.

3 1
možnosti
Foto

P16e48t97r 87B46u88r56i34a62n

30. 11. 2021 18:28

Souhlasím s Vámi. Dcera je medik. Děsí se toho, že zase bude povolána. Ne, že by nechtěla. Při minulé povinností téměř nespala. Dvanáctka noční. Přesun 60km do školy na zkoušku, nebo domů rovnou na přednášku, test on-line. Je v pátém, opět je omezená péče. Teď měla v nemocnici praxi na pediatrii. Vyšetření dítěte nezažila, protože je doba jaká je. Bude z toho mít státnice a zná vše jen teoreticky. Takže si dá soukromě další praxi na pediatrii až to zase půjde.

11 0
možnosti
VV

Asi to ale nebude jen cesky problem. Vnucka chtela byt take doktorkou. Protoze ale na gymnaziu nemela prumer 1,00 nemohla se ani na studium prihlasit.

Bylo tu reseni Rok praxe se studiem v nemocnici a u zachranky. Dvanactihodinove smeny v nemocnici, u te prvni pomoci, rizeni sanitky ve dne i v noci a mezitim studium.

Po roce to vzdala.

3 2
možnosti
PP

Úžasně vypointováno, každý si může vybrat, na které straně jsou ti hlupáci.

0 0
možnosti
LV

A Vy snad čekáte, až Vás někdo nasměruje? 8-o

3 0
možnosti
  • Počet článků 636
  • Celková karma 29,16
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!