Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Horste srdečné ahoe ze Středočeska, města byvšího sídla Velitelství střední skupiny vojsk SSSR v ČSSR - zaplať pámbu, že už je ta hnusná doba za námi. Ale to podstatné řeknu nyní - v knize Jana Procházky "Přestřelka z let raných padesátých zamedituje hlavní mužská postava, prezenčák aspirant Vojtěch, nad souvislostí kvality vojenské uniformy na vliv jeho erotického snažení dospívá k názoru, že kdysi kdysi musel být vojenský šat, na rozdíl od jeho současna, o hodně kvalitnější! No, když hledím na Tvé foto v nadpisu, myslím, že v době Tvého vojákování to tak zlé zase být nemohlo - být mladší a z té lepší polovice lidstva, při pohledu na Tvé foto bych už tál a nyl ... tak se, vzácný starší kamaráde, v dáli daleké měj! :-)

0 0
možnosti
Foto

Jardo, těší mě, že jsme aspoň virtuální kamarádi. I Ty se měj tam ve STŘEDOČESKU!:-)

0 0
možnosti
Foto

Jako bývalý tankista jsem zahrabal ve své brožované paměti a zavzpomínal na své brody. Sloužil jsem určitě o něco později než ty, takže důraz na bezpečnost byl vyšší, nicméně i tak k úrazům, i smrtelným, docházelo. Já měl to štěstí "že během mé služby(alespoň při těch brodech) se nic mimořádného nestalo".

Hezký víkend a dík za "pěkněsmutné" vzpomínání.

0 0
možnosti
Foto

Vláďo, mrkni co jsem v diskuzi napsal Martinu Ireinovi. Povedenou neděli celé rodině!:-)

0 0
možnosti
Foto

J84a84n 36A52n74d24r55l52e

28. 11. 2021 0:49

Horste, pěkný, ale smutný článek, ale jo, tak to chodilo a kolikrát nemuselo... sám jsem zažil na vojně tragedie a věčná škoda těch mladých životů :-(

0 0
možnosti
Foto

Honzo, přeji rodině nevojenskou neděli!

0 0
možnosti

J17a46n 35M49a88r89e47k

27. 11. 2021 17:11

Horste, vždy mně tvoje blogy rozveselily. tento však ne. Ty ztráty na životech při idiotskych cvičeních, kdy lampasáci ani neuměli číst mapy...byli jsme na vojně asi stejnou dobu 1958_60. Já u pěšáků kde bylo asi 6 tanků T34, které, když se ukázkově brodily, jely vždy na jedno určité místo, které přd tím ženisti vydláždili. Jinak by ten ruskej monstr z rybníka nevyjel. I u nás v Boru u Tachova bylo tankové neštěstí. Při jednom poplachu tank přejel vojáka. Mimořádka jako vrata. Tak Horste, vzpomínej dál...

0 0
možnosti
Foto

Na vojně i v míru byly povolené ztráty na životech. Honzo, opět zdravím celou tvou rodinu a přeju hezký sobotní večer a povedenou neděli!

0 0
možnosti
Foto

J48a89n 73P18r86a39ž50á17k

27. 11. 2021 15:44

Jako vždyR^, Horste.

1 0
možnosti
Foto

Honzo, život nejni jednoduchej, přesto ho máme rádi...

0 0
možnosti

Také jsem sloužil u samostatného tankového praporu. Vedle cvičáku stála dřevěná budova, zamčená na visací zámek a nikdo tam nikdy nevlezl. Až jednou v rámci nějakého velkého úklidu tam poslali naši četu a zjistilo se, že se tam léta jen tak válí několik souprav k brodění tanků, kterých v té době byl velký nedostatek a útvary si je půjčovaly mezi sebou. Kromě toho tam byly stabilizátory hlavní tanků, údajně podléhající vojenskému tajemství, tankové hodiny a různé jiné "poklady". Jak se to profláklo, okamžitě se tam sjeli pantátové z divize a naše velení dostalo pěkný "kartáč". Inu, bylo to turecké hospodářství.:-)

2 0
možnosti
Foto

Milane, díky za tvou zprávu! Musíme na sebe dávat pozor. Ahoj!:-)

0 0
možnosti
Foto

Ivčo, nebyla jsi náhodou tankistkou?

0 0
možnosti

Horste, Tvoje "nostalgicke" povidani si vzdycky rad prectu. Sice jsem trosku mladsi nez Ty, ale tu dobu sem zazil, mimochodem muj bracha byl na zacatku padesatych let u petepaku. Zdravim do Bavorska, jak ctu, tak to tam mate zrovna tak omezene jako v CR. U nas je to celkem v pohode, i kdyz se ted mluvi o zavedeni covidoveho pasu v tech par regionech, kde je nakazy vic.

0 0
možnosti
Foto

Dane, teď snad člověk musí mít i štěstí, aby proplul zdravej. Ať se rodině ta nebo ten vyhejbá!

0 0
možnosti
Foto

Horste díky za zavzpomínání a přeji krásné dny

0 0
možnosti
Foto

Pavle, i já přeji slušné dny!

0 0
možnosti
  • Počet článků 621
  • Celková karma 18,18
  • Průměrná čtenost 762x
Nejstarší z pěti sourozenců. Máma byla jak ředitelkou, tak klaunem tohoto cirkusu. Knihy o tom jsou v knihkupectvích a jako E-knihy (www.palmknihy.cz/transfuze-antona-horsta.html + www.palmknihy.cz/ruksak.html). V obou knihách se střídá VESELÉ se SMUTNÝM. LEGRACE nebývá NONSTOP!  

Seznam rubrik