Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

A co import a jeho objem....

0 0
možnosti
ZZ

To je momentálně problém pro celou Evropu, která se spoléhala na dodávky břidlicového plynu z USA, který teď jezdí raději do Číny.

:-(

3 0
možnosti
Foto

Bývaly doby, kdy Rusko a jeho satelity byly pro nás významným obchodním partnerem. Dlužno dodat, že jsme jim tam dodávali zboží za ceny ztrátové. To vyjadřoval údaj, kterému se říkalo rozdílový ukazatel. Byl to poměr mezi FCO a VC cenou. Podnik, ve kterém jsem pracoval dodával do SSSR za RU 73. Podobně se ale vyváželo i na Západ, kde byl RU kolem 80. To znamená, že jsme od státu dostávali jakousi dotaci, kterou se tento rozdíl vyrovnal. U exportu na Východ to bylo vysvětlováno tím, že suroviny, které odtud dostáváme, jsou kupovány za ceny nižší než byly světové. Potom přišel Vítězný listopad. Ukončily se exporty do zemí bývalého SSSR a nenašla se adekvátní náhrada. Pro řadu tehdy ještě národních podniků to byl počátek konce. Exportní firmy Západu naše firmy rády zastoupily. Proto souhlasím s autorem, že dnes Rusko z pohledu objemu pro nás není velkým odběratelem. Kdyby jsme však přišli o dodávky ropy a plynu, hodně by to bolelo.,

3 0
možnosti
VV

;-D Kdyby jste pane Bicero daval ve skole pozor, vedel byste ze se cesky pise kdybyste.;-D

0 1
možnosti
JD

Pane Zieglere, Váš článek stojí na "lhaní nějakých trollů". Můžete tedy otisknout nějaká výroky těchto lidí? Jinak z vlastní zkušenosti znám několik strojíren, které nemůžou za současné situace do Ruska dodávat obráběcí stroje. Je to díky sankcím. Zajímavé ovšem je, že Německé, Francouzské firmy do Ruska dodávají! Jako inspiraci přikládám zajímavý rozhovor: https://www.mmspektrum.com/clanek/existuji-realne-kompenzace-za-rusky-trh

7 3
možnosti
Foto

Co, by v Rusku pro rány Kristovy dělali v Rusku s obráběcími stroji. Co by s nimi obráběli snad rou, anebo plyn, dřevo.

1 8
možnosti
VM

V49á55c74l71a95v 71M10a47c16h

8. 11. 2021 18:46

Nechci polemizovat s okopáváním kotníků rusákům, ale mohl byste prosím navázat na větu "Normální státy také oddělují byznys od politiky" a trochu jí rozvést v souvislosti s dostavbou JE Dukovany?

1 0
možnosti
JZ

Ano, přesně tuhle otázku jsem čekal. Stát, který u nás provádí teroristické útoky a vraždí naše lidi, nemůže od nás dostávat strategické zakázky. A tím pádem přestal být normálním státem. Přesto nejede vlak. Jinak proti byznysu s Ruskem nic nemám. :-)

9 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,01
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz