Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Fiala - Babiš, oba blbě. Moudrý člověk, který by chtěl skutečně řešit drahou energii, by šel po příčinách jejího zdražování a ty jsou v zásadě dvě:

- Idiotský tlak na budování OZE aniž by se někdo zamýšlel nad tím, kdo a co bude produkovat elektřinu, kdy OZE živly nebudou přát.

- Neméně málo chytrý systém emisních povolenek, které při jejich dnešních cenách prodražují cenu energie o 50%. Netržní opatření, které evropští politici nechávají na pospas "tržním" spekulantům.

12 1
možnosti
DR

Přesně tak, oba špatně. Všichni totiž řeší pouze následky, ale absolutně nikdo z nich příčinu. Až se někdo takový objeví, tak teprve tomu zatleskám.

6 1
možnosti
PD

P28e69t23r 31D40r94a45p89a52l

19. 10. 2021 6:51

Vy stě jak Nobelův výbor, který dal obamovi cenu ještě před nastupem do funkce. Fiala zatím neudělal vůbec nic, protože proste udělat nic nemůže. Že něco tvrdí ještě neznamená, že to pak opravdu udela

18 0
možnosti
ZD

Souhlas s podobným projevem rektálního alpinismu.

2 0
možnosti
PP

Zatím je to 0:0.

Plošná pomoc je neférová a adresovaná k ničemu, protože je tabulková.

Např. zrovna příspěvky na bydlení zohledňují všechny osoby žijící v domácnosti, což je dobrý nesmysl v situaci, kdy ne každý člen bere stejně peněz.

1 0
možnosti
MK

M12i19l12a50n 80K69e49s21l

18. 10. 2021 23:23

Vás poplatky nezruinují,někoho ano.Pořád platí.Kdo rychle dává dvakrát dává.To co navrhuje Babiš by pomohlo lidem hned a bezprostředně.O rychlosti toho druhého řešení pochybuji.Problém je již teď vyřídit příspěvek na bydlení.Není to na obrátku.No a prý se musí žádost v intervalech opakovat.Mnozí z těch,co na příspěvek mají nárok nejsou schopni lejstra vyplnit.Na úřadech jsou nekonečné fronty již nyní.No a zaručeně se u nás najdou koumáci podvodníci.Nějaká kontrola tedy musí být.Ten Babišem prosazovaný návrh má platit jen dva měsíce.Za tu dobu lze připravit jiný vhodnější návrh.To vaše skore je předčasné.před utkáním,které ještě nezačalo.(Česko není jediný stát,který odpuštěním DPH chce problém řešit)

7 2
možnosti
Foto

Od rádoby pravicového politiky bych čekal něco hlubšího než hru na sociální notu. Dokud se nebude zvyšovat produkce energie na jedné a snižovat spotřeba na straně druhé, nelze očekávat snižování ceny. To co se děje dnes je zapřičiněno ztrátou důvěry v peníze, které se snaží každý utratit. Kovidové tisknutí peněz bez hodnoty snižuje hodnotu těch stávajících. Ti co něco mají, draze prodají, aby následně ihned investovali. Tak se roztáčí inflace s honbou koupit cokoliv, takže jsou potřeba cihly = energie, elektronika = energie, ... Prakticky všechno znamená energii a ta potom chybí a to se násobí zeleným šílenstvím. A pan Babiš ruku v ruce s panem Fialou do toho chtějí pustit další kačky (větší státní dluh = další ničím nepokryté peníze), takže nakonec zaplatíme ještě o trošku více. Tomu se říká nechci slevu zadarmo.

3 0
možnosti
DR

Že je zrušení DPH na listopad a prosinec, když většina dodavatelů energií bude zdražovat až od ledna hloupost, víme všichni a v tom máte pravdu.

Ale kompenzovat to jako součást nějakého příspěvku na bydlení, čili systémem Pavlovi to dáme ale Petrovi nikoli, jak je u našich úředníků na ÚP zvykem, je hloupost úplně stejná. Čili žádné 1:0 ale 0:0.

16 4
možnosti
JZ

J40a52n 47Z49i59e78g10l38e90r

18. 10. 2021 20:17

Dávat úlevy někomu, kdo to nepotřebuje je hloupost.

2 2
možnosti
Foto

J31i47ř40í 59K26i83n50d66l

18. 10. 2021 20:02

Snížení DPH na nulu bude v kolizi s pravidly Evropské unie . Bude nejvíce výhodná pro ty, kteří i na zdražení energií mají a topí plynem. Ti, co plynem netopí a nebo jej nepoužívají nebudou z toho mít nic. Řešení navržené Fialou nebude pro stát finančně náročné a bude to řešení dlouhodobé. Stát dostává z emisních povolenek 21 miliard. Z těch peněz poskytne stát sociálně potřebným peníze na zdražené energie. Ti jsou ti, kteří to budou potřebovat nejvíce.

5 4
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

LH

takže podpoříme koho?

0 0
možnosti
JZ

J41a96n 79Z30i27e30g91l29e94r

18. 10. 2021 20:21

Podořit jenom ty, kteří maji problémy bez vlastni viny nikoliv nemakačenka.

0 1
možnosti
Foto

Každé snížení daní je krok správným směrem a jde o pravicový nástroj.

9 2
možnosti
Foto

Oproti tomu jdou příspěvky na to či ono, což je zase levicový nástroj.

2 0
možnosti
Foto

nulová dph podnikatelům (plátcům dph) a státním institucím nic neublíží ani nepomůže, Lidem ušetří na Vánoce.

/státní instituce vlivem nuly dph za elektřinu zajisté ušetří čerpání rozpočtu a ušetřené peníze vrátí. takže ztráta státu nebude tak velká.

3 2
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,38
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz