Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Autor očekává méně populistických proslovů a přitom si jaksi nevšiml, že celá volební kampaň 5 ti koalice byla založena na populismu.

;-D;-D;-D

1 0
možnosti
Foto

Nemohou se přece rozhádat, když mají v čele vrchního zakopávače příkopů ;-)

0 0
možnosti
Foto

Opět pohrdlivě... Jakápak je odvrácená strana prebend, které jsme za Babiše měli? Co je špatného na tom, že za něho rostly důchody (mnohem více než za dřívějších vlád) a že byly slevy jízdného? Řečem typu, že to všechno jde na úkor dalších generací, mohou věřit jen naprosto naivní lidé.

4 1
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

Díky! Takovéto vstřícné myšlenky v prostoru chybí!

Lidé většinou chápou politiku v duchu Václava Klause, že nejde o zvažování obsahu myšlenek, ale o přebíjení myšlenek o jeden hlas! A že politika není služba občanům, ale vzájemná bitka o žvanec. Celá ta éra postkomunistická vyvrcholila vládou exkomunisty a estébáka, který si z naší republiky udělal svoji firmu, která má sloužit jeho ziskům. Já jsem mu také naletěl, když jsem si myslel, že se staneme firmou svým úsporným přístupem k rozpočtu. Díky, že je to za námi!

Občané přestali věřit v normální politiku, v normální liberální demokracii se svobodou pro všechny občany. A tak když nyní nastupující pětikoalice nám to chce předvést, tak už předem jim nevěří, a raději volí populisty a extrémisty. Lidé prostě nevidí ten rozdíl mezi postkomunistickými, překabátěnými papaláši s novými, slušnými, nastupujícími politiky. Je nejvyšší čas si uvědomit rozdíl mezi politiky liberální demokracie a postkomunistické politiky hrabající jen na svůj píseček!

Židé měli 40 let na cestu do svobody z otroctví. Nám už zbývá necelých deset let! Snažme se o to. Stojí to za to!

:-)

1 3
možnosti
Foto

T72o27m86a69s 80P43e79k

19. 10. 2021 0:01

Máte pravdu. Extrémisté a nebezpeční populisté - Piráti naštěstí mají jen 4 poslance

2 1
možnosti
Foto

Karma, ono to asi opravdu nebude lehké a mně, jelikož nejsem náročná, by stačilo, kdyby budoucí vláda udělala dvě věci. Dostala Zemana z Hradu a dostala Babiše před soud. To vše, samozřejmě, při splnění ústavních i právních podmínek. Pak se klidně může rozpadnout a mohou být vyhlášeny předčasné volby. Bez Zemana, bez Babiše, na férovku. Vím, stálo by to peníze, ale to stálo vládnutí Babiše také. :-)

3 5
možnosti
ZZ

Asi jste nepochopila základní věci:

Zeman odejde sám přirozenou cestou - na to nepotřebuje vládu.

Babiš před soud půjde, pokud státní zástupce uzná shromážděné důkazy za dostatečné. Předčasné volby tedy mohou být jen pokud se koalice mezi sebou rozhádá - a věřte, že nás to bude stát mnohem méně, než připravovaná koaliční vláda Spolu a Pirstanu.

;-D

3 1
možnosti

Dobře napsánoR^. Různí škarohlídové, kteří Petru Fialovi vyčítali nekompetentnost a nedostatek charizmatu, se mohli v neděli v OVM na ČT přesvědčit, že v jeho osobě se do funkce premiéra (konečně!) dostává solidní člověk, který umí promluvit bez toho, aby mu napsal noty jeho PR manažer. Podle mne si jako premiér získá velmi rychle respekt, a to jak doma, tak i v EU.

10 6
možnosti
JD

Ano, v neděli jsme mohli vidět člověka, který blekotal něco o drahotě. Je evidentní, že nová vláda bude mít problém.Rv

4 11
možnosti
LJ

V jedné předvolební debatě se moderátor otázal představitelů politických stran, co budou dělat s nedostatkem pracovních sil. Petr Fiala odpověděl: "Víme o tom, budeme to řešit." Řešení nenastánil. Obávám se, že ho nezná. 2/3 našich podniků omezuje výrobu, nemají lidi. Minulý týden jsem navštívil jeden velký strojírenský závod. "Stroje v této hale jsme dlali pryč a pronajali jsme ji jako sklad, omezili jsme výrobu, neseženem lidi." řekl mi jeden z šéfů. Každoročně odejde počet lidí odcházejících do důchodu, je vyšší než počet mladých přicházejících ze škol. Jelikož asi neznají řešení, nebudou mosi plnit svoje sliby.

4 0
možnosti
Foto

To víte, kdo prošvihl nástup robotizace, má teď smůlu.

0 1
možnosti
Foto

Karmuji a taky zdravím, je dobře že jste zpět. Přání prý bývá otcem myšlenek, tak doufejme, že lídři koaličních stran, mají jiná. R^;-)

1 0
možnosti
Foto

však ono jim to nevyjde...

ráda bych tímto upozornila, že se může stát...může. Ono Milionu chvilek to zdánlivě nevyšlo a Pirátům to zdánlivě nevyšlo vůbec. Ale já nevím, jestli to vůbec jinak jde v systému, kdy to ti chytří Babišovi vůbec kdy hodili a on se vyšvihnul tam, kde je to smyčka pro všechny...Tak otázka, jeslti to jde jinak, než přesně tak, jak se děje. A že se děje něco zcela jinak, než zvykem bývalo - nebudu ty pasáže s já a já , Tomáši, citovat. A proč se tak děje? Jedině díky zásluze neúspěšných prý Milionu chvilek, která tu pětikoalici nakopla něco dělat a jedině díky neúspěšným prý Pirátům, kteří konečně do něčeho řízli a opravdu se k Unii přihlásili - k jejím pravidlům. Nebudou to mít lehké všichni, ale mnoho lidí tím potvrzuje , jak jim bylo v dobách výkřiků všehomocných bez kultury jaksi sedlákovitě dobře. ;-)R^

7 0
možnosti
JS

Co máte proti sedlákům. Oni Vás živí. A taky mají právo na názor, který se může lišit od Vašeho.

2 1
možnosti
Foto

J23a65n 88P56r52a22ž13á84k

18. 10. 2021 13:54

R^Perfektně napsané, Tome, věřme, že tomu tak opravdu bude.

5 1
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,79
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám