Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zdravím Jiří. Covid jistě ledasco odhalil o nás samotných to bez pochyb. S tou totalitou bych byl přesto opatrný, asi žádný normální stát by si ho nenechal naplno rozjet do nepřipravené populace. Naopak, k jeho popření došlo v totalitních systémech ( Bělorusko, KLDR). To že máme v čele nebezpečné hochštaplery na té podstatě nic dle mě nemění.... Otázkou nyní asi nejaktuálnější je ta motivace k očkování... kdyby někdo přišel se spásným nápadem, nebo kdyby došlo ke shodě odborné veřejnosti.... (Jenže jsme v ČR :-() Za mou maličkost jsou nebezpečné opět oba póly, jak ti co neznají nic jiného než zákazy tak grupa novodobých šamanů neuznávajících vědu. Já si taky myslím, že duševní rozuvoj lidstva posledních sto let klopýtal za tím technickým, ale že by byl řešením návrat do středověku, to tedy fakt ne....

3 0
možnosti
Foto

Také zdravím, Filipe. Snažil jsem se v článku jasně vyjádřit skutečnost, že jsem zastáncem očkování i smysluplných opatření. Akceptuji také to, a je to vyjádřeno i v článku, že práva a svobody občanů mohou být krátkodobě a v odůvodněných případech omezena a to především tehdy, kdy nejde o osobní ochranu příslušného jedince, ale narušení ochrany těch, kteří chtějí být chráněni. Jinými slovy: nikdo nemá na základě prosazování svých práv a svobod ohrožovat práva a svobody druhých.

Nicméně jsem přesvědčen, že nikdo nemá právo svévolně omezovat práva a svobody jednotlivce, a to ani tehdy, kdyby to mělo být pro jeho dobro. To je jasně totalitní praktika, kterou nevidím důvod opatrně nazývat nějak jinak. To nebezpečí není ani tak v v nějakém aktuálním nedemokratickém počinu, ale v tom, že takové počiny začneme vnímat jako standard, a už se vezeme tam, kde jsme už byli.

5 0
možnosti
JK

Mluvíte mi z duše, není nic důležitějšího než jsou osobní svobody jednotlivce. Čas od času osobní ego některých jedinců, podpořené úspěchem, okolím, vzděláním a bůhví čím ještě, si začne myslet, že vidí do budoucnosti, ví co se stane a hlavně ví co se musí ihned udělat, aby to vše dopadlo "dobře". Průšvih je, když takové zbytnělé ego disponuje navíc mocí, která mu dovolí jeho nápady vymáhat silou, sankcemi, vyhrůžkami a pod. Pokud takové ego nemá silné okolí, které ho vrátí zavčasu na zem, pak musí nastoupit širší okolí a to jsme my - voliči.:-)

6 0
možnosti
JK

Ve svém článku jste vystihl podstatu problému a vyjádřil se pregnantně a kompletně. Karma R^

3 0
možnosti
Foto

Děkuji, pane Kvapile. Tento můj článek vlastně jen volně navazuje na Váš článek na podobné téma, ve kterém docházíte k principiálně podobným závěrům, a který mě k napsání tohoto inspirovat.

1 0
možnosti
VB

Strašné taky je, že česká demo-opozice nekontroluje střet zájmů u tzv. odborníků, kteří se přilepili na stávající MZ ČR: u některých jedinců lze ověřit, že jejich doporučení mohou souviset s jejich účastí v byznysu. Na to by se opozice měla ptát vlády: proč MZ ČR nemá odborné poradce bez střetu zájmů. Konkrétní odborníci, kteří dnes rozhodují s MZ ČR o životě a smrti občanů, by měli zveřejnit, odkud mají své veškeré příjmy. Nejde totiž jen o pana Kůži.

1 0
možnosti
VB

Po zkušenostech s letošními covid - vakcínami jsem pro to, aby veškeré očkování bylo jen dobrovolné: existují ne-farmakologické alternativy, jak se lze bránit různým infekcím. Skandinávie, Německo, Rakousko, Švýcarsko, UK jsou postaveny na dobrovol. očkování. Pokud někdo chce jet do třetích zemí se žlutou zimnicí, malárií apod., pak si může svobodně rozhodnout, zda tam pojede a za jakých podmínek. Různé infekce lze řešit např. jen sebeizolací po určitý čas, vč. covid-19: pokud se vrátíte do ČR z rizikovější země, stačí zůstat v sebeizolaci, po 10 dnech nebudete infekční. Stát vás nemusí jinak dál obtěžovat.

0 0
možnosti
VB

Kdyby se p. Okamura nehlásil k Rusku a Číně, letos bych ho volila. Jako jediný chápe, že se evropský covid - pas začal masivně zneužívat k potlačování základních práv občanů.

1 0
možnosti
VB

Výstižně to řekl Arnošt Lustig: Kultivace člověka trvá strašně dlouhou dobu, ale zkazí se neuvěřitelně rychle. Tragické je, že se tzv. demokratická opozice (pod vlivem části podnikatel. lobby) nechala zatáhnout vládou do nevědeckého a protiprávního rozhodování o občanech. To snad nikdo z nich nezná např. Evropskou úmluvu o lidských právech ani českou ústavní Listinu základ. práv a svobod? Jak je možné, že v době, kdy máme s covidem v nemocnicích jen 27 pacientů, se česká opozice nebouří proti vydírání občanů covid - pasem, jímž jim upírá normál. přístup na kulturu (dokonce i v přírodě!) či do přírod. koupaliště? Jako volič vůbec nemám chuť jít k volbám, protože tzv. demokraté, kteří se ohánějí právním státem, neposkytují občanům alternativní volbu.

2 0
možnosti
JS

Jen malá poznámka. Pro cestování do některých zemí bylo a je dlouhodobě vyžadováno očkování. To není totalita?

0 0
možnosti
JK

Schválně jestli přijdete na to proč ne.

4 0
možnosti
JP

J97i64r62i 80P80i26l29n13y

15. 7. 2021 10:01

A teď si představte, že by na pitevně zjišťovali přítomnost virů rýmy v těle. To by se zjistilo, že nejnebezpečnější nemoc je rýma, protože s těmito viry v těle umírá 90% lidí. A že by začalo masové testování a očkování proti rýmě. To by byl tedy šrumec, ale hlavně vývar peněz. Nejhorší je smrt z vyděšení. A k tomu nám televize, "experti" a někteří politici přispívají mírou vrchovatou.

5 0
možnosti
Foto

Jak jsem uvedl v článku, nejsem odmítač očkování ani smysluplných opatření majících prokazatelně ochránit mnoho životů, pouze kategoricky odmítám, aby mě stát chránil, když to nechci, aby se ochrana stala prostředkem ztráty práv a svobod.

1 0
možnosti
ND

Dobrý článek.

Cituji autora:

"Jsem přesvědčen, že je třeba se jednoznačně postavit těmto totalitním praktikám, nazývat nedemokratická nařízení pravými jmény a zcela zásadně reagovat i na projevy lidí, kteří takový přístup státu podporují, aniž by si třeba taková nebezpečí uvědomovali, a činí tak pouze ze strachu, ze snahy se vyhnout problémům, z hlouposti či malomyslnosti."

Jednoznačně postavit... Nevím zda to takto bude stačit, když pan ministr samozřejmě na popud vlády, či premiéra přemýšlí jak místo uvolnit přitvrdit.

Teď má deltu, co bude dál? Dojdeme až na konec řecké abecedy?

2 0
možnosti
Foto

Děkuji. Řekl bych, že stačí, když odmítavý postoj k takovýmto praktikám vyjádří dostatečně hlasitě dostatečné množství lidí. Zatím nám nevládnou diktátoři silou, ale populisté, kteří se klepou strachy, aby neudělali něco, s čím významná část národa nesouhlasí.

2 0
možnosti