Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Stálo by za to i uvést ty, co proti nacistům bojovali a pak byli odměněni lágrem po r. 45, pokud ne šibenicí.

R^

23 0
možnosti
MK

Ten atentát v žádném případě nebyl zbytečný. Ukázal, že nespolupracujeme s Hitlerem dobrovolně, pouze jsme podlehli hrubému násilí.

Ano, nacistické represe stály život spousty našich spoluobčanů, Avšak co by přišlo v případě nečinnosti? Co by se stalo ve chvíli, kdy spojenci začali se strategickým bombardováním německých průmyslových center? Myslí si snad někdo, že česká průmyslová centra zásobující Říši vojenským materiálem by byla ušetřena?

Pochybuji. Spíše by je čekal osud podobný Hamburku, Lübecku, Drážďanům apod. s desítkami tisíc mrtvých. Toho všeho nás ti stateční muži ušetřili a jejich činy by neměli upadnout v zapomnění.

21 1
možnosti
Foto

Děkuji, pane Kando, musím se přiznat, že já sama jsem nikdy nebyla stoprocentně přesvědčená o smysluplnosti této akce. Její následky se mi zdály neadekvátní jejímu výsledku. Váš příspěvek mě přesvědčil o tom, že jsem se mýlila. Z tohoto úhlu pohledu jsem se na celou věc nikdy nedívala. Děkuji.

5 0
možnosti
  • Počet článků 3318
  • Celková karma 26,17
  • Průměrná čtenost 1809x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz