Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

tak palit knihy nebo mazat prispevku, to vyjde na stejno.

6 3
možnosti
JZ

Proti Rusku je většina západních zemí ostrovem svobody.

4 9
možnosti
PN

To je nesmysl. V dnesni dobe cancel culture to vyjde nastejno. Staci jedna jedina ideologicky nevhodna veticka a clovek na zapade je verejne zostuzen, vyhozen z prace/je s nim ukoncena spoluprace. Vygooglete si napr. jak dopadla autorka Harryho Pottera, kdyz si dovolila vyjadrit nazor, ze menstruuji pouze zeny. Zapad dnes uz neni svobodny a nema Rusku co vycitat.

10 3
možnosti
JZ

Údajným flastencům nevadí, když Rusové šikanují českou spisovatelku. Ono to vlastě ani nepřekvapuje.

1 2
možnosti
Foto

Také by se mi nelíbilo, kdyby nějaký Rus psal pravdu o národu, ke kterému patřím a jehož obecné rysy nekorespondují s mými.

1 3
možnosti
MK

U nás je to ještě horší s tou cenzurou všeho co pochází z Ruska. Treba raději necháme umřít spousty lidí než by jsme začali očkovat kvalitní vakcínou Sputnik nebo dostavbu jaderných elektráren raději sverime nejakym bridilum který nás natahnou na ceně a kvalita bude také nesrovnatelne menší.Proste hlavně nic ruského kvičí naši nenavistni extremni politici z řad pirátů a Top 09.

7 9
možnosti
VH
JK

J87a76n 59K13o72z17á74k

3. 4. 2021 0:15

Pálení knih, bourání soch a cenzura nevhodných názorů je doménou totalitních režimů. Což se děje v Rusku i na západě.

8 0
možnosti
Foto

Je vždy špatné likvidovat knihy, naposledy tak činili havlisté po roce 89 Rv

7 10
možnosti
JZ

Českých knížek hubitelé jistí, plesnivina moli, komunisti.. ;-D

3 3
možnosti
JN

Paní může zajet do USA a pověnovat se alkoholismu tamějších původních obyvatel. Tam jistě nenarazí na žádné potíže podobného charakteru ;-D

11 4
možnosti
PB

A proč by nenarazila, můžete nám to zdůvodnit?

1 0
možnosti

Nevím, také jsem to nečetl .. ale jestli se tam nějak idealizuje a mytizuje sibiřský šamanismus (jehož součástí je uvádění do transu mj. pomocí intoxikace, alkoholu, halucinogenů, psychedelik), tak si dovedu představit, že to u některých úředníků může narazit.

Tady knihy o zázračných účincích marihuany, lysohlávek, psychotropních látek na duchovní rozměr a poznání jistě také narážejí na nějaké regulace v distribuci.

Nějaký ruský úředník údajně něco plácne.. a už máte titulek, že v Rusku chtějí pálit knihy. Nedělejte si iluze, všude po světě zaznívají nejroztodivnější výroky z nejrůznějších míst. Tady starosta Řeporyjí třeba prohlásí, že by oběsil Lavrova .. (a ještě to na nevěřícný dotaz potvrdí) ..a také to není oficiální stanovisko ČR.

I když dalo by se napsat "Češi chtějí oběsit Lavrova" ..protože druhý Čech pod tento výrok by se jistě našel (Že?;-)) ;-D

6 0
možnosti
PB

ale jestli se tam nějak idealizuje a mytizuje sibiřský šamanismus (jehož součástí je uvádění do transu mj. pomocí intoxikace, alkoholu, halucinogenů, psychedelik...

Jste si jistý, že chápete napsané? Anebo jen tak idealizujete demagogii?

1 1
možnosti
VK

Ježísi lidi čemu se furt divíte, když v jiných státech či městech se zakazuje třeba Sněhurka, Červená Karkulka a jiné pohádky jako závadné tak proč by to zrovna v Rusku mělo bejt jiný? ;-D;-D;-D

16 0
možnosti
Foto

Udiven jste, zdá se, hlavně Vy. Jako by i Vám chyběl enzym štěpící alkohol.

1 3
možnosti
JF

Rusko sice pomalu, ale spěje za Čínou do absolutní kontroly chování a komunikace lidí. Zatím poslední zářez: https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/rusko-aplikace-vkontakte-mobil-tablet-pocitac-icq_2104010913_dok

3 2
možnosti

Podívejte se na to z nadhledu, resp. v delším časovém horizontu... jakým směrem se posunuly svobody chování a projevu v Rusku (i v té Číně) za posledních třeba 50 let... a kterým směrem se posunují svobody projevu a chování na Západě.

Nejde tolik o to, jak je na tom kdo teď .. ale jaké jsou tendence .. a jak to může vypadat za dalších několik desetiletí.

4 1
možnosti
  • Počet článků 3321
  • Celková karma 25,69
  • Průměrná čtenost 1808x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz