Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Připadá mi to trochu jako míchání jablek s hruškami - srovnávat historické politické situaci s dneškem, kdy tu máme pandemii, není moc přesné. V současné době je třeba jednat rychle, a dovolit ukončení nouzového stavu zrovna v okamžiku, kdy počty nakažených a hospitalizovaných rapidně rostou a agresivní britská mutace se už rozšířila skoro na 70%.

Kromě toho nechápu, kde berete tu jistotu, že prodloužení NS bylo nezákonné. Na tom se neshodnou ani experti na ústavní právo. Vysloveně PROTI ústavě to nebylo, bylo to jen proti BĚŽNÉMU VÝKLADU ústavy, kromě toho říkali někteří právníci, že tady je potřeba brát v úvahu i kontext, ten je takový, že zákon vládě ukládá povinnost chránit zdraví občanů, a pokud tedy jeden zákon ji přikazuje chránit a druhý zákon by jí v tom zabraňoval, musí mít přednost zákon, který chránění umožňuje.

2 2
možnosti
Foto

Napůl proti nebo ne běžně je něco jako napůl těhotná. Buď ano, nebo ne.

1 0
možnosti
Foto

Vtipné je na tom i to, že opozice si brousí zuby na to, jak "jim" to tentokrát ve volbách opravdu natře... No, takže si schvaluje vlastně zákony a výdaje pro sebe.

Nebo si kope jámu přesně v duchu přísloví, kdo jinému jámu kopá?

A její rétorická cvičení na téma: kdo to zaplatí?

"Neměli by to platit jen občané, ale měla by se na tom podílet i vláda."

A kde vláda vezme peníze? No, u občanů!

Pěkná protivlání demagogie Rv

Bohužel, u řady voličů jim toto laciné obehávání lidí projde.

4 0
možnosti
PB

P80e60t78r 47B52u74r33i34a83n

18. 2. 2021 14:32

Takže prakticky zase účelovka. Jako všechno ostatní antibabiš.

Jak vy příznivci vlády musíte mít pohodovej život. Všechno dění světa se dá vysvětlit třemi univerzálními klíči.

2 0
možnosti
MV

Vláda konečně začala pod tlakem opozice a hejtmanu jednat. Vy jednání opozice můžete považovat za zesmesneni, jiní mohou tento krok považovat za správný.

6 2
možnosti
Foto

Proti jednání opozice s vládou nemám to nejmenší. Mám vše proti protiprávnímu stavu, který pozice mlčky (výměnou?) schválila. O tom je článek.

0 0
možnosti
Foto

Všichni jsme se přesvědčili, že naše zákony jsou, jsou vymyšleny tak, aby se daly snadno ohýbat." A na to jsou naši právníci 1*. V tomto případě mi to zase tolik nevadí, nemám ráda ani hnidopichy, kteří vždy hledají něco čím by na sebe upozornili. Důležitý je přece i "duch zákona", nejenjeho forma, (ohýbací). A v tomto případě jde nejen o zdraví ale i o životy občanů, to je důležitější než zákon. A poslancům? Ten , který směšný, zesměšnit se nemůže... ;-ORv

7 5
možnosti
Foto

Děkuji za přečtení i za reakci, ale musím jedním dechem dodat, že s Vámi nesouhlasím. :-)

4 0
možnosti
ND

Divadlo...

Dobře jste to shrnul...

6 0
možnosti
Foto

Díky za přečtení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 12,06
  • Průměrná čtenost 1301x
Zdravotní sestra.

Po několika zkušenostech si dovoluji upozornit, že veškeré materiály zde publikované podléhají autorskému zákonu. Užití článků nebo jejich částí tudíž není bez výslovného souhlasu autora možné.