Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Perfektně napsáno, jasná karma.R^

0 0
možnosti

nožičkovi “se vkrádá do mysli” - ;-D;-D;-D

2 0
možnosti

Copak Jiříku, jako obvykle moc složité na pochopení? ;-)

0 0
možnosti

..... tak v prvý řadě bych vopravdu vyřešil tu energetickou nezávislost,- to je jako hodně strategický!,- bych sa s tem nepáral,- naráz zbojkotovat, zaslepit všecky ruský ropoplynovody, kerejma to Ivani ženou do celý Evropy a totálně je tak vyhladovět!,- ...... Ukrajince a Turky mosime přemluvit aby do teho šli s náma, aby to jako mělo správnej efekt a dalekosáhlej dopad,- žejo?!

(ináč, ten Petříček, na druhou stranu, može byt docela hodnej klukVEU)

3 1
možnosti
Foto

Ruský hradní agent přeci už prohlásil, že Rusové v tendru být musí, že to sníží cenu. Tak je jasné, že jeho postoj papouškujete. A přesně takové lidi u nás Rusové potřebují. Je jasné, že když se účastní tendru, že budou nejlevnější. Protože to zadotují a vyjde je to levněji než posílat tanky. Jenom Kremrole tohle nemůže vidět.

8 6
možnosti

P79e53t44r 30N39e73d43v39ě60d

3. 12. 2020 14:38

Neprozrazujete náhodou jméno agenta z ještě živé kauzy? Proč se tak Vaši přitakávači brání proti předání seznamu. Stejně by ho zveřejnil první Respekt.

Nemohou být rusáci nejlevnější třeba jen proto, že už znají poměry z výstavby dvou jaderek a stejně jako u předchozích využijí české, či u nás působící firmy? A nebudou to kompletně tahat přes celou Asii, či Atlantik?

Jakou vidíte souvislost elektrárny s okupací(když zmiňujete ty tanky)?

2 4
možnosti

Vyřazením Ruska a Číny z tendru se dosáhne pouze toho, že ostatní cenové nabídky mohou být vyšší. Pokud se nemýlím, tak ten tendr je formulován tak, že lze v kterékoliv fázi z bezpečnostních důvodů kohokoliv vyřadit. Takže za koho pan Petříček kope?

3 1
možnosti

Nechápu vaše úvahy kdo je čím a kam patří, tak se vás přímo zeptám. Považujete za bezpečnostní riziko pro tento stát účast Ruska a Číny na dostavbě Dukovan, nebo ne?

Předem děkuji za vaší přímou a jasnou odpověď.

3 0
možnosti

Úplně bez rizika to v jejich případě není, ovšem nepovažuji dané riziko za tak závažné, aby firmy z těchto zemí byly z tendru dopředu vyřazeny (doufám, že je pro Vás tato má odpověď jasná a plně Vás uspokojila).

4 0
možnosti

J68a51n 91P35a88v98l33í62k

3. 12. 2020 11:13

Takzvaný bloger Nožička neví, že Česká republika je členem Evropské unie a že ministr zahraničí má jednat v souladu se závazky, které ČR svým vstupem do EU přijala. Takzvaný bloger Nožička si myslí, že shoda v názoru ministra zahraničí s jednou opoziční stranou (ve skutečnosti je ta shoda s více stranami) znamená, že tato opoziční strana ho řídí, že tedy ministr zahraničí měl upravovat své názory tak, aby byly v konfliktu k jakékoliv opoziční straně. Vykastrovaný skot je chytřejší.

8 10
možnosti

Kakejte rychle, kakejte honem. EUro exkrement je nám vzorem.

Před čtyřiceti lety jsme to slyšeli o CCCP a s ostrými výrazy.

8 6
možnosti

Úplná energetická závislost na Rusku je cesta do pekel, i když si to soudruzi přejí.

9 3
možnosti

Nevím, proč by každý, kdo není zastáncem vyřazení Ruska z tendru o Dukovany, měl být nutně soudruh. Ale lidé s černobílým pohledem na svět to tak zřejmě nastavené mají. ;-)

7 1
možnosti

Ono to nejde někoho vyřadit. Zákon to prostě nedovoluje.

Zákon dovoluje jinou věc a ta by udělána být mohla: Formulovat podmínky tendru tak, aby čínské nebo ruské firmy neprošly.

Ale vyřadit kohokoli, kdo podmínky jako takové splňuje, je prostě nezákonné a nesmí to být.

A pokud mě někdo za to bude chtít ocenit mínusovým bodem pod tímto příspěvkem, tak zdůrazňuji, že se vůbec nevyjadřuji k tomu, zda v tom tendru mají být i ruské a čínské firmy, nýbrž výhradně k právní stránce věci, kterou jsem si nevymyslel a která je zcela nezávislá na mých názorech.

6 1
možnosti

Ještě jedna věc je možná: Najít si nějakou záminku a nepřidělit jim zakázku, i kdyby jinak byli z hlediska nabídky nejlepší. Jako když chce fotbalový rozhodčí za každou cenu odpískat penaltu, tak ji odpíská, i když se faulu dopustil naopak útočící hráč. Kontakt mezi brankářem a útočníkem tam však byl a on to otočí, že faulovat ten brankář.

Nelze však odpískat penaltu jen proto, že nemám rád Rusko nebo Čínu a fandím České republice nebo Itálii.

Záminka se najde vždycky.

Nebo si i najít nějakou záminku a vyřadit je z tendru pod tou záminkou, ale nejde je prostě nepustit do veřejného tendru jen proto, že jsou z Ruska nebo Číny.

Pod vymyšlenou záminkou mohou být prohlášení za poražené, nebo je možné pod vymyšlenou záminkou je vyřadit, ale nejde je tam a priori nepustit.

2 0
možnosti

nekdo proste Rusku a Cine veri, jini jsou pouceni ruznymi "aktivitami" techto statu a jsou obezretnejsi

4 0
možnosti

Rusko a Čína. Fakt bych tam žít nechtěl. Ale někdo dokonce věří EU. A ta nás ohrožuje ještě více, než nějaká Čína nebo Rusko. Přečtěte si poslední blog pana Zdechovského, jak probíhají procesy v EU. Lži a zase lži. Prostě EU.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1583
  • Celková karma 39,87
  • Průměrná čtenost 3240x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik