Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rusko a Čína neuznávají naší a zejména legislativu a normy Evropské unie. Jak řekla Drábová je to problém u našich atomovek, kde se na výstavbě podílelo SSSR. Chybí tomu plány a pokud nastane problém musí se jet do Ruska a hledat plán, který je ve finále na kusu papíru.

8 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, je třeba věc posuzovat technicky a ekonomicky, politiky typu pana Petricka odsunout na vedlejší kolej. Doufejme, že vláda A. Babise je si toho vědoma, profesionály v celé státu potřebujeme. Nedejbože aby volby vyhráli hochstapleri, nelze pustit k rozhodování pirátské pubescenty, zloděje z ODS hrobare státu z TOP09 nebo jiné lumpy a darebaky Rv

4 10
možnosti
LH

Radši koupíme šunt, jen když to bude politicky správně.... fakt jsem se za 30 let hodně posunuli...:-P

14 4
možnosti
RK

Opravdu si myslíte Libore, že třeba Jižní Korea produkuje šunty?

2 1
možnosti
OU
JK

Jenomže právě ta technika je u JE to nejdůležitější. Navíc s VVER tu jsou dlouholeté zkušenosti i v tom, že je lze ovládat i elektronikou od jiného dodavatele. No a i palivo může dodat někdo jiný dle požadované specifikace.

2 0
možnosti
Foto

J10a52n 57Š47i12k

3. 12. 2020 8:09

Četl jsem rozhovor s Danou Drábovou a naše první atomová dáma řekla, že aktuálně Rusové překvapují velmi solidní technologii. Pokud jsem dobře porozuměl, tak dle jejích slov však trpí starým nešvarem a tím je kvalitní dokumentace, bez které se neobejde žádné technické zařízení jaderné elektrárny. Potíž je, že nesplňuje západní standardy. Mimochodem u stávajících elektráren je to prý tak, že když je nějaký problém, se kterým si zaměstnanci neporadí, protože třeba nějaká dokumentace chybí, musí se sebrat a zaletět ho do Moskvy vyřešit. Rozhodovat budou politici, ale určitě bude zajímavé sledovat, nakolik budou brát v potaz technické parametry. Veřejnost by měla znát vyjádření a doporučení odborných úřadů, které je budou posuzovat. Je jasné, že lobování na všech frontách a ze západu i východu (včetně toho dálného) dávno probíhá a to se promítá v různých vyjádřeních a postojích. Hezký den

16 0
možnosti
OU
JK

Značný rozdíl je mezi termínem obchodní a strategický partner. Uzavření jednoho obchodu není stejné jako nutnost spolupráce na dlouhé roky. Proto je nutné mít partnera, který ctí dlouhodobě mezinárodní právo a nemá ambice působit na politické zřízení v naší zemi. Partner, který protiprávně útočí a okupuje cizí území, neustále se snaží rozvracet naše demokratické zřízení, evidentně lže ve spojitosti s událostmi u nás, vede proti nám hybridní válku, otevřeně vyhrožuje a ohrožuje na životě naše volené zástupce, tak takový režim nesmí být náš strategický partner.

Přece nesvěřím svoji bezpečnost a finance někomu, kdo mi chce ublížit, nebo mě dokonce zabít, to může udělat jen nemyslící pako.

9 3
možnosti
JF

J96i58ř88í 42F91o98g66e82l

3. 12. 2020 8:14

A vy víte jakým státem bude např. Francie za 50 let?

3 0
možnosti
JP

J97a85n 35P63a96v38l77i76š

3. 12. 2020 7:14

Bohužel,pan ministr se plete nejen do energetiky,ale i do ledního hokeje.Chce aby se MS nekonalo v zemi,kde vládné pan Lukašenko.Můj názor je ten,že by pan Petříček měl jadernou energetiku i hokej přenechat odborníkům,kteří vědí co můžou nebo nemůžou si dovolit.

11 6
možnosti
RK

Kdyby do toho mluvil trenérovi, tak neřeknu. Až bude chtít Kim pořádat MS ve fotbale, budete stát frontu na vstupenky, že jo?

2 4
možnosti
  • Počet článků 1585
  • Celková karma 40,28
  • Průměrná čtenost 3236x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik