Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti
PS

P82e91t18r 55S98k18á79c20e19l

27. 11. 2020 22:36

Už aby nám naše myšlenky a slova z úst přešla do rukou" » K.H.Borovský.

K.H.Borovský byl svými myšlenkami nadčasový a antinormativní. Jak naivní jsem byl, když jsem se v roce 1990 domníval, že základním posláním našich vlád bude starost o zdravé potraviny pro naše občany. Kam jsme došli...?

0 0
možnosti
MS

M36a34r69c27e35l 80S90u76p

27. 11. 2020 8:38

Tyhle pocity velmi dobře znám i ze svého "průmyslovějšího" oboru. Vyrábím repliky starých českých flakónů . Jsou malé obalené v bižuterní montáži a ozdobené broušenými skleněnými kameny.

V Jablonci nad Nisou mají v muzeu bižuterie ty opravdu přes sto let staré. Ty flakony, které vyrábím dnes se vyrábí z původních sklářských forem a prakticky stejným způsobem jako před sto lety. Velmi jemné filigrány a kamenové výlisky které tvoří ochrannou a zároveň ozdobnou montáž se ve špičkové kvalitě vyrábějí na původních lisovacích formách (také sto let staré) jedině v Jablonci. (Ano už se vyrábějí některé filigrány i v Číně, ale jsou z nevhodného materiálu a ve velmi žalostné kvalitě.) Dávám vydělat i mačkařům a brusičům skleněných kamenů, jejihž kameny flakony zdobím.

Používám stejné materiály a i stejnou technoligii pájení jako se používala před sto lety, Výsledkem je, že flakony mají svůj osobitý tradiční výraz a mnoho cizinců, kteří jsou sběratelé různých flakonů na parfém pozná při pohledu na mé výrobky, že se jedná o tradiční české flakony. Je třeba dodat, že napodobit tento styl není jednoduché a zahraniční konkurence, která vyrábí zdobené flakony se není schopná tomuto stylu přiblížit.

Bohužel Správa Pražského hradu, která dohlíží nad sortimentem v síti obchodů se suvenýry v areálu Pražského hradu, to vidí zcela jinak. Mé výrobky dle jejího hodnocení nejsou typicky české a už vůbec nejsou tradiční - no a z tohoto důvodu se nesmí v žádném obchodě v areálu Pražského hradu prodávat.

Já bych to ještě tak nějak zkousnul, když bych opravdu soutěžil s dalšími českými tradičními výrobci suvenýrů. Jenže nemohu si pomoci - v těch obchodech, které takto "úzkostlivě spravují" se v drtivé většině prodávají suvenýry, které vůbec tradiční nejsou a původ mají většinou v Číně.

I na trzích se suvenýry na Praze 1 mám stopku a mé výrobky jsou na černé listině. Jantarové korále z Polska a dovozová bižuterie komisi přijde mnohem vhodnější a tradičnější.

4 0
možnosti
Foto

České potraviny podporují bohatci jako Evropan Jiří Pospíšil, lúzři žvýkají laciné skrojky z dovozu a volí rádobyvlastence z partaje šikmookého Asičecha. Zjistila agentura Meridian dotazy u východu z českého obchodu Kaufland a u bývalé komisařky EU pro zachování dvojí kvality potravin.

1 1
možnosti
Foto

To vyplývá z toho, že za hrubý průměrný plat si náš zákazník zakoupí jenom 600 bochníků chleba.

1 1
možnosti
MN

S tím chlebem to je stejně zvláštní. Na cenu nekoukám ale nakonec stejně vždycky mi nejvíc chutná čerstvá Šumava. A třeba v létě ve Španělsku mám vždycky problém v tom, že tam nic podobného obyčejné Šumavě nejde koupit.

2 0
možnosti
ES

E78d62a 69S64t74á60r33e86k

26. 11. 2020 23:17

Šumava? Proboha, to jsem naštěstí nejedl už léta... to není chleba.

0 0
možnosti
JD

J44a50n 85D17o82u65š84e54k

25. 11. 2020 22:23

Tak co se týče chleba, tak ten si rád upeču sám. Mám svůj kvásek v mimořádné kondici. :P Co se týče dalšího, ano. S přítelkyní nakupujeme v akcích pokud to nejsou šunty i když je můj příjem nadprůměrný. A co má být frajere? Štve vás, tě že nechceme váš pecen?

0 2
možnosti
MN

V českých supermarketech zavedli podivnou hru, kdy většina zboží je tam silně předražená - i v porovnání např. s Německem - a pravidelně se konají slevové akce, kdy ceny toho předraženého zboží dočasně spadnou o několik desítek procent.

2 0
možnosti
JS

Tohle je zase snůška nesmyslůRv. Já a spousta mých známých jezdí pro lepší chleba a třeba zákusky a další věci, i když je to dál a dražší. Na některé prodejny jsem kápl náhodou díky známým nebo internetu, jinak bych vůbec nevěděl, že existují a to je kámen úrazu těchto prodejen, je potřeba se nejen zaměřit na kvalitu, ale i na propagaci a reklamu, bez toho to dnes opravdu nejde a pár lidí kolem, kteří si to řeknou mezi sebou to nevytrhne.

Tím nechci říci, že tu lovci slev nejsou, ale paušalizovat to na všechny je nesmysl, stále více lidí je ochotných si za kvalitu připlatit, ale bohužel mnohdy nemají kde nebo nevědí kde.

7 0
možnosti
VB

V91i52l85é61m 40B57a57r58á71k

25. 11. 2020 18:20

1) je otázka, zda chleba je opravdu výborný, z kvásku atd., protože já jsem třeba mlsný, a pokud je něco dobré, tak na korunu nehledím; některá pekařství v Brně nestíhají

2) nemám rád ohánění se "české"; je to takové podbízivé a vydírající (tedy na mě to neplatí),

3) je pravda, že lidi dávají přednost věcem za pár šuntů nebo dopékaným v supráčích, je to zamražená a někoho z toho pálí žáha.

1 0
možnosti
MM

Pobavilo, dobrá ironie. Škoda jen, že málokdo ji pochopil. ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 3317
  • Celková karma 26,27
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz