Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Vy jste zřejmě vystudoval VŠŽ, podle toho jak reagujete.;-D;-D;-D

4 2
možnosti
Foto

Pane autore, zkuste si někde zjistit, co obnáší studium mediciny. Základní znalosti o dodržování sterilního prostředí, obranu proti infekcím všeho druhu musí znát všichni. A zejména lékaři z praxe.

Tuhle jakýsi "osvícený" komentátor se pozastavil nad tím, co má takový gynekolog co do vyjádření k virové infekci. Připomněl jsem mu šíření kapavky, třeba. A ostatních venerických chorob.

A nejzajímavější je, že proti názorům lékařů se většinou vyjadřují absolutní laici, kterým leckdy činí i potíže pravopis a gramatika.

Vaše srovnání zedníka, instalatéra a automechanika je klasický příklad kardinálního diletantismu a velmi chabé chytrosti. Rv

12 8
možnosti
ZD

Diletantismus je nerespektovat rozdělení oborů studia na LF. Ale zase jste akční a vždy vpředu a kardinálně hrdě.

3 7
možnosti
KT

To jste hodně mimo. Medicína je pro všechny stejná, na obory se dělí až posléze.

6 5
možnosti
Foto

Zavolal jsem si kamaráda, který je dětský kardiolog a ten mně sdělil, že se studuje 6 let. Ve třetím ročníků začíná praxe a v té době už musí student znát vše i virech a jejich přenosech.

3 0
možnosti
MK

Když může Prymula ovlivňovat ekonomiku, které vůbec nerozumí, mohou se i jiní vyjadřovat k jeho činům.

Zejména lékaři jiných specializací vidí ve svém oboru devastující dopad Prymulových rozhodnutí. Proč by měli mlčet? Proč by neměli říkat své názory? Chcete zrušit svobodu slova? To už jsme tady kdysi měli a sám za sebe prohlašuji - už nikdy více.

12 0
možnosti
Foto

Snad největší "přehlídka zkrachovalých existencí" /které již dávno ve svých oborech nepracují, protože by si se svými dávno, někdy dokonce před dvaceti lety ztracenými znalostmi nevydělaly ani na slanou vodu/ se vyskytuje v Poslanecké sněmovně. Konkrétně jmenovat nemusím, ale stačí občas sledovat v přímém přenosu ČT rozpravu k nějakému důležitému zákonu. :-P

5 0
možnosti
ZD

Souhlas. Exhibují se tam chemik vedle ... kohokoliv. Chybí nám holt několik generací kariérních politiků. Lidí u kterých je známa rodinná tradice a vládnou konzistentními názory. O to se pak dá opřít a takovým lidem je možno dát plnou důvěru. Největším ohrožením českých politiků není jiná politická strana - to mají navzájem ošéfované. Největším nepřítelem českého politika je kdokoliv kdo něco dokázal. A lidé by měli srovnání a lidé by začali posuzovat! V tu chvíli se účelově spojí i nespojitelní !

0 0
možnosti

A víte, že se zedník s instalatérem hádají často oprávněně, protože automechanici udělají práci často nekvalitně a nebo předraženou? Bohužel, tuto zkušenost má hodně lidí, tudíž Vaše analogie paradoxně potvrzuje to proti čemu se snažíte psát. Když máme tu smůlu a musíme se bavit o práci lékařů, také je to občas hodně tristní. Třeba jsem navštívil 4 ortopedy s tím, že mě bolí koleno. Plácali nesmysly, až mi fyzioterapeut řekl, že mám povolené vazy v kotníku, což má vliv na stabilitu kolene.

Nevýhodou analogií je, že jen pár procent lidí je umí používat. Proto je lepší je nepoužívat.

Co se epidemiologů týče, vidí jen epidemii. Epidemie je problém multioborový. Když použiji analogii (doufám, že s určitou mírou nepřesnosti správně), je to jako kupovat hi-fi soupravu a poradit se jen s oborníkem na tyto soupravy. Utratil bych 500 000 Kč za skutečně dobrou soupravu. A přitom by se stačilo poradit s odborníkem přes muziku (či jednoduše s kamarádem), který by mi řekl, že nemám hudební sluch a stačí mi souprava za 20 000 Kč. K řešení epidemie potřebujete epidemiology, virology, psychology, ekonomy, praktické lékaře a zástupce postižených oborů. Pak můžete řešit epidemii.

To, co v jiných zemích lidé chápou a pseudoodborníci mlčí, se u nás stalo národním sportem.

Zdroj: https://alesbaloun.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=758546

Mimochodem, kde jste vzal toto tvrzení?

10 5
možnosti
MH

Souhlasím s vámi, jen bych doplnil, že ani ve vámi navrhovaném týmu odborníků není zubař, který se jen mediálně exhibuje, či senilní kardiochirurg.

1 2
možnosti
MB

Covidová polemika je dobrým modelem života. Zřejmě zažil každý, od pracoviště po krčmu. Objeví se problém a nekonečné řady řešitelů. Mnozí to věděli a dokonce říkali předem - přestože mlčeli a přesto na jejich slova došlo! Co s tím ?

Základem je dialog, příjem všemožných názorů. Následný mechanismus výstupu - Rozhodnutí. Lhostejno zda dobré, či špatné. Míněno jako snaha o odporný výběr toho nejlepšího - Mýlka je možná. Důležité ovšem je, aby za těmi výstupy - šla odpovědnost ! Tu dnes nese ministr zdravotnictví a v konečné fázi premiér ČR ...

Je úsměvné, kdy se např. komunisté snaží zbavit své odpovědnosti za 41 let - Jak?, měli Vedoucí úlohu ! Podobně je to s panem Burešem - Od jara je to furt stejné ! Voluntaristické vstupy a zvraty rozhodnutí. On úsměvně říká, že za současnou katastrofu nemůže ! Tak kdo tedy ? Není podstatné co jsme nakecali, jak jsme smýšleli - Podstatný je výsledek ... Ten je jaký ? ... :-)

3 0
možnosti
Foto

Ve svém článku se sám dostáváte do pozice těch, které kritizujete, odborníka na pandemii. Všiml jste si?

A nejvíce mne pobavil poslední odstavec o premiérovi, který toho na sebe tolik bere. To je fakt legrační. Kolik úspěchů si přivlastnil, když se prohlásil za autora nápadů? A nejenom vládních, u těch by se to snad ještě dalo pochopit. Co ale pochopit nemohu, je to, jak se systematicky zbavuje odpovědnosti za neúspěchy, byť to jsou často neúspěchy právě jeho vlády.

Spousta porcelánu už je na maděru, tančí nám v něm hned dva extra sloni, jeden z hůlkou, druhý bez...

17 1
možnosti
PK

Kdyby jsme neměli neschopnou opozici, tak už porcelán dlouho nekřupal....

4 2
možnosti
Foto

Dávám karmu R^ Nechápu, kde se bere tolik zloby a nenávisti v lidech proti opatřením, které je mají chránit. Nikdy by mě nenapadlo dělat si legraci z názoru člověka vzdělaného ve svém oboru nebo se vysmívat lékařům, kteří se jen snaží varovat ostatní, aby zbytečně neskončili v jejich péči v nemocnici na infekci. Chápu, že švejkování je tak trochu český národní sport, ale současné projevy "odpíračů" jsou dle mého už za hranou.. Stydím se za ně.

16 10
možnosti
Foto

Člověk vzdělaný ve svém oboru, dělal skutečně epidemiologii, nebo se po celý život zajímal jiným oborem. Proč jeho opatření kritizuji virologové, imunologové . Pokud člověk používá vlastní rozum, dopouští se švejkování ?? Prostě se vrchnost se musí poslouchat a hlavně nemyslet.

7 7
možnosti
PL

Není zrovna málo lékařů, co se rozčílí, když jim jako pacient chci "napovědět" svůj dojem a pocit, co by to třeba možná mohlo se mnou být. - A na to jste přišel jak? No jo, ty vaše ... (knihy, internety, domněnky, spolužáci lékaři,...). Když si to myslíte, tak proč ještě chodíte za mnou?

A tady ti samí dochtoři tvrdě kecaj do řemesla jinejm dochtorům ;-)

Běžným občanům jako já, co to ale na rozdíl ode mne oběma těmto úzkým specialistům tak baští, doporučuju, aby si nechali od výborného kardiochirurga vrtat zub nebo od performéra - dentistického podnikatele operovat srdeční cévku... Už jenom při té představě by zešíleli hrůzou a skončili v té postpůlnoční televizní budce jednoho z nich...

8 5
možnosti
PL

Ááá...

Pan prof. MUDr. RSDr. MBA Kindl, DrSc. Ph.D., nevynechal ani tuto diskuzi.

3 1
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...